Telegraaf | Italiaanse oma (95) genezen van het coronavirus

’Trots van het verplegend personeel’

Corsini te midden van het verplegend personeel. „Er hebben goede mensen voor mij gezorgd.”

Ze wordt ook wel de trots van het verplegend personeel genoemd, de hoogbejaarde Alma Clara Corsini. De 95-jarige Italiaanse is de op één na oudste persoon ter wereld die herstelde nadat ze het coronavirus opliep. „Ik voel me goed.”

Die woorden sprak ze vorige week tegen journalisten van Gazetta Di Modena. De Italiaanse vocht in het ziekenhuis voor haar leven „Er hebben goede mensen voor mij gezorgd”, aldus Corsini. Afgelopen vrijdag was het dan zover: de vrouw mocht naar huis.

Alma Clara Corsini uit Fanano werd op 5 maart naar het ziekenhuis gebracht omdat ze symptomen vertoonde van het virus, dat in haar thuisland Italië al heel wat slachtoffers maakte.

Hoewel vooral ouderen aan de ziekte bezwijken, besloot Corsini de strijd aan te gaan. „Haar lichaam heeft geweldig gereageerd”, aldus het verplegend personeel.

Volgens het medisch personeel zal de vrouw dan ook volledig herstellen van de ziekte. Een antivirale behandeling ter bestrijding van corona was niet nodig.

Bron: Telegraaf

6 Reacties op “Telegraaf | Italiaanse oma (95) genezen van het coronavirus

 1. Er wordt op dit moment in Italië resultaat geboekt aan de hand van isolatie en testen, de cijfers dalen daardoor. Het betekent niet dat het virus niet meer aanwezig zou zijn, de aanpak om het minder de kans te geven is nu gewoon beter. Zonder vaccin is er niets opgelost. Niet gevaccineerd??.. dan kom je mogelijk de volgende ronde aan de beurt. Nu hoera roepen en verslappen vwb afstand en isolatie zou dat kunnen bewerkstelligen. Er is niets wat er op duidt dat dit virus spontaan verdwijnt.

 2. De opname in het ziekenhuis van Youp van het Hek was een publiciteutsstunt, om zijn oudejaarsconference 2020 beter te kunnen verkopen.

 3. Ja meloen.
  Italie is aan t zakken al.
  Ze hebben cubanen gekregen om te helpen.
  Die snappen het beter.
  Joep is ook weer ok.
  In september gaat de 66-jarige Van ‘t Hek – als alles goed gaat – weer gewoon aan het werk.

 4. Joep Meloen

  @ Bert,

  Ben je nu zo dom of doe je alleen maar alsof ?
  Iedere dag honderden doden in een stad als Bergamo, maar voor jou is het nog altijd een geintje ?

 5. Het zal wel met de pasta te maken hebben, er is ooit zelf een vrouw van 62 in Italië moeder geworden. Het lijkt me ook een land zonder leeftijd discriminatie want als je ziet dat voetballers van bijna 40 krijgen gewoon een contract in Italië.

  Zelf ben ik ook tegen leeftijd discriminatie maar als ik die Gonzalo Cuales zie, vind ik dat wel zielig, de man doet alles om nog jong te lijken, draagt rare brillen en dit terwijl zijn O-benen zijn lichaam amper kunnen dragen.

 6. Jammer he, Joep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *