30 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 17:56

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaTelegraaf | Curaçao verbiedt verjaardags- en huisfeesten

Telegraaf | Curaçao verbiedt verjaardags- en huisfeesten

Eugene Rhuggenaath, premier van Curaçao Ⓒ ANP/HH

WILLEMSTAD – Curaçao verbiedt verjaardagsfeesten en andere sociale activiteiten die thuis worden gevierd. Daarnaast wordt het dragen van mondkapjes aangeraden, zeker in de openbare ruimte. Dat heeft minister-president Eugene Rhuggenaath zaterdagmiddag (lokale tijd) bekendgemaakt.

Verder is opgeroepen om waar mogelijk werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Op het eiland zijn zaterdagochtend tien nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Daarmee is het aantal actieve besmettingen gestegen van 38 naar 48 personen.

Volgens Rhuggenaath lijkt het erop dat veel besmettingen worden overgebracht tijdens familiefeesten. Die zijn nu verboden. Eerder werden alle dans- en muziekactiviteiten stopgezet en werden discotheken gesloten.

Bron: Telegraaf

7 reacties

 1. Het is altijd wat met deze randdebielen blijkbaar denken ze dat het virus wel even op hun wacht. De epidiomoloog en Ruggenaath hebben aangekondigd om binnenkort met een cursus mondkapjes voor dummies te komen.

  Het blijkt wel dat velen een potje van maken, buiten in de openlucht mondkapjes dragen lijkt zinloos, anderen hebben het mondkapje op de kin omdat ze even zonodig moeten roken.

  Laatst vierde een lagere school haar 50 jarige bestaan en het was duidelijk te zien dat sommige kinderen mondkapjes op hadden die voor volwassenen bedoeld zijn, dus zinloos.

  De vraag is wel, waarom hadden sommige kinderen wel en anderen geen mondkapjes? Is het omdat hun ouders het niet kunnen veroorloven? Kunnen onze miljonairs, Sluis, Lasten en de Geus niet wat mondkapjes aan scholen doneren?

 2. Hij controleert niet maar gaat uit van de verrader is onder u-:)
  Wat Delgado betreft die geeft ze echt niet op een rijtje, net zo gestoord als ‘journaliste’ Nicole van Direkt.
  WT is dit voor achterlijke zender, niet dat ik er naar kijk
  Maar kreeg wel een video doorgestuurd waar Nicolr Raymond Knops onbeschaafd aanviel over zijn bezoek aan de voedselbank en linda recta hen achter in haar onintelligente strot kreeg teruggeduwd.
  Dat was bijzonder aardig om te zien hoe zij luk op stuk kreeg.
  WElke opleiding hbbn deze journalisten” gehad vraag je je af.

 3. “Nou sinds wanneer is beter onderwijs, gezondheidszorg en een menswaardig bestaan voor de bevolking tegen mensenrechten?”
  Deze mensen rechten zijn in strijd met het belang van de elite. Deze hebben graag de massa arm, ziek en dom.
  Zodat ze 100% afhankelijk zijn van de kruimels van de elite die ze alles (in Papiamentu) op de mouw kan spelden. Dat zijn hun, onvervreemdbare, mensen rechten.

 4. : Nou sinds wanneer is beter onderwijs, gezondheidszorg en een menswaardig bestaan voor de bevolking tegen mensenrechten?”
  dan krijg je immers een meer kritische onderlaag die het wangedrag van “onze toppers” niet meer gaat accepteren en gaat challengen. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn, beter geld vragen voor projectjes met consultants dan een hoger opgeleide bevolking te krijgen

 5. Het is toch ongelooflijk dat bijna 8 maanden na het uitbreiken van de pandemie dat Ruggenaath geen antwoord kan geven op de vraag hoe het zit met de ziektewet voor medewerkers die in quarantaine moeten.

  Het lijkt alsof Ruggenaath niet zo afwijzend meer tegen de CHE is, blijkbaar heeft hij door dat tegenstribbelen geen zin heeft. De vraag is wat willen de vakbonden doen want de vakbondleiders zien hun positie en macht met de CHE wel verdwijnen en er is niet meer mogelijk om op kosten van de gemeenschap met ministers op snoepreisjes te gaan.

  Het was weer te zien dat Direct TV het vuurtje blijft stoken, nu hebben ze één of andere zogenaamde mensrechten onderzoekster, Lisenne Delgado onder een steen vandaan gehaald.

  Mevrouw Delgado had het over dat de condities van Nederland tegen mensenrechten zijn. Nou sinds wanneer is beter onderwijs, gezondheidszorg en een menswaardig bestaan voor de bevolking tegen mensenrechten?

 6. Lijkt het erop dat het via familiefeesten word overgebracht…. give me a break..geen hard bewijs.. meer regeltjes en vrijheden worden zo weggenomen..zo meteen willen ze ook nog bepalen wat ik in me huis wel of niet mag doen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties