Telegraaf | 1 miljoen dollar voor oplossen moord Curaçao

Een verslagen Savannah Wiels, dochter van de vermoorde Helmin Wiels, in 2014 bij de rechtbank in Willemstad Ⓒ ANP

WILLEMSTAD (ANP) – De Curaçaose politicus en zakenman Amparo dos Santos heeft donderdag een beloning van 1 miljoen dollar (900.000) euro in het vooruitzicht gesteld voor de persoon die de moord op politicus Helmin Wiels in 2013 oplost. Dos Santos stelt dat het Openbaar Ministerie geen idee heeft wie de moord heeft gepleegd.

Opmerkelijk detail is dat oud-minister van Financiën George Jamaloodin, halfbroer van Amparo dos Santos, eerder dit jaar is veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de moord. Zijn andere broer, loterijbaas Robbie dos Santos, zit om dezelfde reden sinds deze week vast. Volgens Amparo dos Santos hadden zijn beide broers geen motief voor de moord.

De populaire politicus Wiels werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op het strand van Marie Pampun op Curaçao. Hij was toen politiek leider van de partij Pueblo Soberano (Onafhankelijk Volk). Wiels deed onder meer onderzoek naar de loterijverkoop op Curaçao. Mogelijk hield de moord daarmee verband.

Bron: Telegraaf

14 Reacties op “Telegraaf | 1 miljoen dollar voor oplossen moord Curaçao

 1. Sorry, om in de herhaling te vervallen.

  Inderdaad, John Baselmans zal wel 1 milj amerikaanse roepies rijker worden.
  Want hij weet wie Wiels heeft vermoord.
  Vraag. Als ik die oude posts van Baselmans terug kan vinden en deze aan Dos Santos overhandigd. Mag ik dan die 1 milj amerikaanse roepies claimen ?

 2. Het zal familie dos Santos net als Pable Escobar vergaan.
  Pable kwam grotendeels in de problemen door zich met de politiek te gaan bemoeien.

  Familie dos Santos besloot met Schotte , Jamadolinchi en co in de politiek te gaan en daar begon het allemaal mis te gaan.
  Hierna volgde moord, geld ontneming door de fiscus etc etc.

  Too greedy zal ik zeggen.
  En ze raakten in een spiraalvormige circel. Maar een eentje die naar beneden draait. And I have some more bad news voor familie dos Santos. It will only get worse. You fools.

  Roby had zijn geld al lang moeten pakken en naar Zimbabwe of Belize moeten verhuizen. Te lang rond blijven hsngen alsof niets aan de hand is. Fool.

 3. Een heel simpel vraag.ik had miljoenen gegeven.om erachter te komen.wie heeft pretoe doodgemaakt.niemand wil over praten. .en wie zijn de persoon(nen) die erachter zitten.

 4. Wat ‘n ongelooflijke kletskoek j baselmans op tv, over z’n vergiftigen etc. Amparo dos santos vindt, dat het OM eerlijk moeten zeggen, wie de opdrachtgevers zijn, hou aub op zeg.

 5. Verkeerd geformuleerd lijkt me.
  Als je letterlijk zegt de person/nen die de zaak oplost….
  De enige party die de zaak oplost is het recherché team.
  Anderen kunnen wel tipgever spelen maar de zaak oplossen doen ze niet.
  Dus is er nu een miljoen dollar aan de politie beloofd.?
  En anders wordt het druk bij de politie, elke choller gaat zich aangeven en zeggen dat ze het brein achter de zaak zijn. 15 jaar zitten voor een miljoen dollar… Belasting vrij ???

 6. Waarom nu pas dat Robbie is aangehouden looft “hij” dit bedrag uit, waarom niet toen zijn halfbroer veroordeeld is. Je halfbroer wordt veroordeeld tot 28 jr en er gebeurt helmaal niets. Nu Robbie wordt aangehouden en niet eens veroordeeld is komt er in eens 1 miljoen $ op tafel? Komt het geld niet weer van Robbie zelf???

 7. 1 Miljoen dollar. Als belastingdienst en justitie zou ik meteen een grootschalig onderzoek starten naar zijn verdiende geld..
  @Mossel. Er is denk ik ook geluld. Ik denk zelf Jamaloodin. In ruil voor voor bescherming.

 8. Abraham Mossel

  @ ben Robby Dos Santos vergeten te melden als opdrachtgever aan half broertje Jampie. P.S in mijn ogen is er toch iemand gaan kotsen over de moord.

 9. Showroe di Emmastad

  De moord is al opgelost. Ster”journalist” Richeron “OK, OK!” Interviewde vandaag John B. die het al helemaal had uitgeplozen. NL had leden Criminele Inlichtingen Dienst-hitmen gestuurd om haar olie-interesses veilig te stellen. Mijn oren doen nog pijn van dit magnifieke hoorspel. Hoop dat ik het ergens terug kan vinden (Direct app podcast maybe?). Het was pure Tom Clancy, for real.
  Wow, Fatso ….. 1 mil, huh?! Amazing.

 10. Abraham Mossel

  @ ikke je slaat de spijker recht op zijn kop wat betrefd de nood sprong maar ook slimme zet van Amparo Dos Santos. hij looft een beloning uit voor die gene uit die de moord oplost. Dat is al bekend Amparo, zal effe je varkens hersens op frissen, Jamaloodin neemt NINI in dienst om de moord voor te bereiden die neemt contact op met zijn vriend Luigi F Bolle en Raul M die nemen contact op met Monster die de schutter moet zijn die Wiels moet vermoorden op marie pampon waar Wiels een afspraak had met ook een lid van de PS.
  NINI veroordeeld voor opdracht gever 30 jaar waarvan 1o jaar IV. Monster levens lang. Jamaloodin 26 jaar waarvan 7 jaar IV. Bolle vermoord. Luigi zelf moord???. Raul vermoord???. En Amparo dos Santos geeft een beloning van 1.8 miljoen uit voor die gene die de zaak op lost. makkelijk belonen en het geld in de familie houden! hoe dom moet je zijn om zo iets te verzinnen?.

 11. Het viel gelijk op dat tijdens de persconferentie aan Dos Santos is gevraagd of hij weet wie Wiels vermoordt heeft, hij zei het te weten. Blijkbaar wilt hij toch 1 miljoen dollar uitgeven om het van een ander te horen.

 12. Die 1miljoen dollar gaat naar de bankrekening van Dhr. G. Schotte. Kan hij de 1.8 miljoen betalen zonder vervelende vragen te beantwoorden en hoeft geen 3 jaar extra te brommen. 1+1=?

 13. Waarom komt ie er nu pas mee??? Had hij 6 jaar geleden ook kunnen doen!!

 14. Ramboloodin is dus een miljoen dollar rijker.

  Kan hij bijna 30 jaar mee vooruit in Bon Futuro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *