Swing Bridge Sint Maarten geplaatst

De Causeway Swing Bridge is afgelopen zondag geplaatst. De brug maakt onderdeel uit van de Causeway die in december 2013 wordt opgeleverd. FOTO’S OVERHEID SINT MAARTEN

De Causeway Swing Bridge is afgelopen zondag geplaatst. De brug maakt onderdeel uit van de Causeway die in december 2013 wordt opgeleverd. FOTO’S OVERHEID SINT MAARTEN

Willemstad – The Causeway Swing Bridge is geplaatst. Dat heeft Mark Mingo, ceo van de St. Maarten Harbour Group of Companies, bekendgemaakt. De Swing Bridge is ongeveer zestig meter lang en weegt 450 ton. De Causeway heeft een totale lengte van 700 meter en omvat twee rijbanen, een fietspad en een voetpaden.
Afgelopen zondag werd een belangrijke fase in de constructie bereikt met de plaatsing van de brug.
De Causeway Swing Bridge-2De werkzaamheden begonnen zondagmiddag om 14.00 uur en werden om 18.00 uur afgerond. De Swing Bridge is in april vanuit een werf in Nederland verscheept met het schip ‘Marietje Andrea’.
Op 19 april koer- ste het schip vanuit Nederland naar het eiland.
De Marietje Andrea arriveerde op 3 mei in de Simpson Lagoon Bay.
De Simpson Bay Lagoon Causeway valt onder de Simpson Bay Lagoon Authority Corporation. Deze corporatie streeft ernaar om Sint Maarten als een hoogstaande jachtbestemming in het Caribisch gebied te behouden, waarbij de veiligheid en duurzaamheid van Simpson Bay gegarandeerd worden, en er geen vervuiling in het gebied is.
De Causeway moet nog dit jaar klaar zijn.
De aanleg van de brug is in handen van Volker Stevin Construction Europe bv.
Door de aanleg van de Causeway wordt de bereikbaarheid van Simpson Bay, de luchthaven en Cole Bay verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *