28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

STU: Cooper kent pijn van het volk niet

HomeNieuwsSTU: Cooper kent pijn van het volk niet

Willemstad – ,,Minister Charles Cooper (MAN) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling is totaal niet op de hoogte van de omstandigheden waaronder schoolkinderen en families in de bevolking gebruikmaken van het openbaar vervoer op het eiland.”

,,Hij gaat bij gebrek aan relevante argumenten omtrent de tariefverhoging van kleine bussen over op het belachelijk maken van ons werk”, zo concludeert de vakbond voor kleine busjes STU.

Dit naar aanleiding van het feit dat Cooper zich volgens de bond in verschillende media emotioneel heeft uitgelaten over de tariefverhoging voor de kleine busjes, en voordoet alsof de overheid de kleine busjes slechts een kans heeft gegeven om hun brood te verdienen.

,,Alle tariefsverhogingen moeten ook gelden voor het busbedrijf omdat er anders oneerlijke concurrentie ontstaat.”

Volgens STU dient Cooper te weten dat de overheid op regelmatige wijze eenmansbedrijven en zelfs bedrijven subsidieert, ook al ontkent hij deze mogelijk in de media. ,,De overheid subsidieert altijd vliegtuigmaatschappijen, grote bedrijven die hier komen opereren, en geeft zelfs tax holidays, wat ook als een subsidie kan worden gezien. Het is geld waar Curaçao recht op heeft, maar besluit niet te innen om bedrijven tegemoet te komen”, aldus een verontwaardigde bond.

,,Met een handhaving van de huidige tarieven voor kleine busjes subsidieer je niet de busjes, je subsidieert het volk die er gebruik van maakt.”

STU geeft aan dat er veel mensen zijn die, zelfs als ze het zouden willen, geen gebruik kunnen maken van de grote bussen.

,,De kleine busjes brengen passagiers tot aan de deur van het werk of hun huis. Dit zorgt niet alleen voor de veiligheid van de passagiers, die niet langs stille wegen in het donker of grote afstanden hoeven te lopen, studenten komen minder moe en bezweet aan op school en met deze service beslaan de kleine busjes alle 160 wijken op het eiland.”

Asociaal en inhumaan noemt de bond het voornemen van Cooper om de tarieven te verhogen terwijl de salarissen van de passagiers niet stijgen en er tevens geen service is van de grote bussen om de passagiers tot de bestemming te brengen, terwijl deze wel gesubsidieerd worden.

,,Cooper zegt met deze subsidie het volk te dienen, welk volk is dat dan? We kunnen stil blijven en de verhoging accepteren, maar het is niet Cooper die de verhoging betaalt, het is het volk dat geen auto heeft en dat naar een bestemming moet waar geen grote bus naar toegaat. Is hij wel eens in de wijken geweest waar kinderen al vanaf zes uur ’s ochtends in het donker het huis uit moeten, of ’s middags laat thuiskomen vanwege het openbaar vervoer van de overheid?”

Bron: Antliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties