28 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 09:47

Laatste reacties

- Advertentie -

Strijd Franco-Thodé duurt voort

Statenlid Mike Franco (links) met naast hem zijn fractiegenoten Alex Rosaria en Marilyn Moses van Pais voor zijn verkiezing als Statenvoorzitter.  Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran (rechts) kijkt toe.
Statenvoorzitter Mike Franco (links)

Willemstad – Statenvoorzitter Mike Franco is blij te zien dat Statenlid Amerigó Thodé in staat is goede vragen te stellen.

 

- Advertentie -

 

 

Advertentie

Dit schrijft hij in een reactie op een brief van het Statenlid waarin hij zijn beklag doet dat hem tijdens een Statenvergadering de mond gesnoerd werd door de microfoon dicht te gooien.

,,In uw brief zie ik dat u goed vragen kunt stellen. Het (niet kunnen) vragen stellen is namelijk de reden geweest u het woord te ontnemen. U stelde ‘een vraagpunt’ te hebben om vervolgens met een statement te komen, zonder uw vraag te stellen, ook niet na herhaald verzoek om dan tot uw vraagpunt te komen”, aldus Franco. De Statenvoorzitter is er ook van overtuigd dat Thodé het Reglement van Orde onvoldoende kent. Franco:

,,Als u de sprekerslijst erop naslaat, kunt u zien dat u zich tijdens die bewuste vergadering niet had ingeschreven om aan het debat deel te nemen. U was dus nimmer aan de beurt om het woord te hebben.

Iemand die geen beurt heeft kan wel vragen om een ‘voorstel van orde’, komen met een ‘persoonlijk feit’ of met een ‘vraagpunt’. Om dit laatste heeft u verzocht en ik heb u ook het woord gegeven. Ik heb u de gelegenheid gegeven uw vraag te stellen, wat u niet deed. Vervolgens wekt u de indruk dat ik u het woord heb ontnomen en dat u onheus behandeld bent.”

Het bevreemdt de Statenvoorzitter ook dat iemand als Thodé, die zelf Statenvoorzitter is geweest, dit niet weet. Hij betwijfelt dan ook dat het Statenlid het Reglement van Orde niet kent en vraagt hem of hij misschien opzettelijk een verkeerd beeld probeert te schetsen van het gebeuren.

In een reactie op dit schrijven van Franco reageert Thodé weer met een verwijzing naar de opname van de vergadering op 11 april, die ook terug te vinden is op de website van de Staten.

Thodé: ,,Laten mensen maar zelf hun conclusies trekken over wie er gelijk heeft. U behandelt mij op die vergadering onbeschoft. U vraagt ‘wat is het’, daarna krijg ik het woord, maar u stelt mij niet in de gelegenheid mijn vraagpunt toe te lichten, terwijl anderen wel die gelegenheid kregen.”

De reactie van Thodé beslaat drie vol beschreven bladzijden waarin hij uitvoerig verslag doet van de vergadering en waarin hij vooral wil aangeven hoe Franco de coalitiepartners bevoorrecht ten opzichte van de oppositie.

Zie ook: Thodé blijft Franco kritiseren

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -