Staten trekken hele week uit voor begroting 2014

Vergadering staten 24082012WILLEMSTAD — De Staten buigen zich in de week van 9 december over de conceptbegroting 2014. Voor de behandeling zijn vijf dagen uitgetrokken. Elk Statenlid heeft in totaal 90 minuten spreektijd gekregen. Het is de bedoeling dat op vrijdag 13 december om zes uur ‘s middags over de begroting wordt gestemd.

Advertentie

In een brief die Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) naar alle Statenleden heeft gestuurd, presenteert hij het schema voor de begrotingsbehandeling die maandagochtend om negen uur ‘s ochtends van start gaat.
De behandeling begint met vragen voor Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran.
Op de maandag staan verder vragen gepland voor premier Ivar Asjes (PS), die Staatsorganen en Overige Algemene Organen, het ministerie van Algemene- en Buitenlandse Betrekkingen, maar ook Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport onder zijn verantwoordelijkheid heeft.
Op de eerste dag van de begrotingsbehandeling komen verder de partijgenoten van Asjes, Jeanne-Marie Francisca (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn) en Ben Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur) aan het woord.

Dinsdag volgen de ministers Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP), Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening), Nelson Navarro (Justitie) en Stanley Palm (Economische Ontwikkeling, allen Pais).
De beantwoording van de vragen gesteld in de eerste ronde door de verschillende ministers gaat woensdag van start.
Direct na de beantwoording van de vragen door een minister, gaat de tweede vragenronde van Statenleden van start.
Dit staat gepland voor de woensdag en donderdag.

Vrijdag is het de beurt aan de beantwoording van de vragen door de ministers die in de tweede vragenronde zijn gesteld.
Iedere dag, behalve op dinsdag, wordt er vergaderd vanaf negen uur ‘s ochtends.
Op dinsdag begint de begrotingsbehandeling een halfuur later.
De Statenleden krijgen in de eerste ronde 60 minuten de tijd, waarna in de tweede vragenronde 30 minuten zijn gereserveerd.

bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *