30 C
Willemstad
• maandag 20 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

Spionnen uiten zorgen over informatievoorraad Snowden

Bron: NU.nl

snowden131013Medewerkers van Amerikaanse en Britse geheime diensten hebben zorgen geuit over de voorraad aan geclassificeerde informatie die klokkenluider Snowden in de cloud zou bewaren.
Dat meldt Reuters, die verschillende medewerkers van de geheime diensten anoniem sprak.

Advertentie

De voorraad aan informatie die Snowden achter de hand houdt wordt omschreven als een doomsday-voorraad, data die Snowden voor zijn eigen veiligheid als verzekering achter de hand zou houden.

De informatievoorraad zou onder meer namen van personeel van Amerikaanse en andere geheime diensten bevatten. De data zou met verfijnde encryptie versleuteld zijn en met meerdere wachtwoorden geopend moeten worden.

Verschillende personen
Die wachtwoorden zouden in bezit van ten minste drie verschillende onbekende personen zijn, en dagelijks maar gedurende een bepaalde tijd bruikbaar zijn.

Een voormalig Amerikaans overheidsmedewerker zegt dat China en Rusland codebrekers hebben die in staat zijn de encryptie te breken, als zij de voorraad van Snowden weten te vinden. Het is onduidelijk of geheime diensten weten waar de informatie opgeslagen is.

Nog twee jaar
Edward Snowden zou tijdens zijn werkzaamheid bij inlichtingendienst NSA tussen de vijftig- en tweehonderdduizend geclassificeerde documenten hebben buitgemaakt. Geschat wordt dat Snowden pas vijfhonderd van die documenten openbaar heeft gemaakt.

Medewerkers van de Amerikaanse regering zouden gezegd hebben dat Snowden genoeg materiaal heeft om nog twee jaar lang nieuws te kunnen verspreiden. “Het ergste moet nog komen”, zei een voormalig overheidsmedewerker tegenover Reuters.

Arrestatie
Snowden zou maatregelen hebben genomen die ervoor moeten zorgen dat zijn informatie in geval van bijvoorbeeld zijn arrest toch geopenbaard wordt. Verschillende mensen zouden in zo’n geval volledige toegang kunnen krijgen volgens journalist Glenn Greenwald, een van de eerste journalisten die met Snowden samenwerkte.

Snowden liet eerder zelf weten geen van zijn verkregen materiaal persoonlijk bij zich te hebben. De klokkenluider heeft een jaar tijdelijk politiek asiel in Rusland gekregen, de FBI heeft een arrestatiebevel tegen Snowden uitgevaardigd

Advertentie

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Als wij een einde willen maken aan de politie staat (een soort DDR- met Stazi) die de USA nu is en die voor andere landen een voorbeeld is, wat navolging verdiend, dan moeten wij beginnen met alle verantwoordelijke jongens Van NSA te ARRESSTEREN en opnieuw te screenen. Zij hebben zich uitermate schuldig gemaakt aan misbruik van macht en verstoten tegen de grondwet van de USA.
    De info van Snowden is slechts het puntje van de ijsberg.
    Zij zijn in principe de motor achter alle anti vrijheids wetten. Ook houden zij gezamelijk met het Militair- industriele Complex ( waar Pres Eisenhouwer , President kennedy en J.Edgar Hoover voor waarschuwden) een uitgevonden gratis energie, onbeperkt en volkomen clean en onuitputtelijk , weg van de wereld samenleving, ten einde de grote macht van van olie maatschappijen en Wapenfabrieken te bevoordelen en instant te houden.
    DEze energie heet Zero Point Energy uit de quanrum vacum.

  2. Dit is propaganda van NSA/de amerikaanse overheid in voorbereiding op te nemen akties tegen Snowden. Next is òf z’n liquidatie òf een verzoek aan Putin om hem uit te leveren aangezien hij zich niet houdt aan de asiel-voorwaarden.
    Jammer dat journalisten dit niet inzien en slaafs de inforatie publiceren. Niemand die vraagt “what’s in it for you?” om dit publiekelijk kenbaar te maken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -