28 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

Skimgevaar lijkt voorbij

 

Willemstad – Het gevaar voor skimmers op Curaçao lijkt voorbij. Sinds de aanhouding van twee skimmers op 25 maart zijn er geen nieuwe meldingen van skimgevallen meer gemeld, bevestigt politiewoordvoerder Reginald Huggins.

,,Wel zijn er nog aangiftes na de arrestatie binnengekomen, maar die betroffen skimacties van voor de aanhouding. Sindsdien zijn er geen nieuwe gevallen meer gemeld.”

Hoeveel aangiftes er nu uiteindelijk zijn gedaan door slachtoffers van skimmers is bij de politie nog niet bekend. Inmiddels is het onderzoek naar skimming bij de politie genormaliseerd.

Dat betekent dat er geen extra mensen meer op de zaak zijn gezet. Ook bij de banken lijkt de rust wedergekeerd.

,,Sinds de arrestatie van de twee skimmers hebben zich geen nieuwe ontwikkelingen meer voorgedaan. Maar we blijven waakzaam”, aldus directeur Fons Simon van Banco di Caribe.

Behalve het verstrekken van informatie aan klanten om skimmen in de toekomst tegen te gaan, worden er ook nieuwe maatregelen genomen. Zo is de bank onder andere bezig met het invoeren van een sms-bericht, dat klanten ontvangen zodra er vanuit het buitenland geld van de rekening wordt gehaald.

,,We verwachten dat die maatregel binnen een paar weken wordt ingevoerd.”

Girobank werkt al langer met een mobiel systeem, genaamd ‘Mobile Banking’. Alle klanten kunnen een sms ontvangen op het moment dat er geld van hun rekening wordt afgeschreven. Dit voorkomt dat klanten pas na dagen ontdekken dat er geld van de rekening is gehaald. Hoe eerder klanten ontdekken dat zij geskimd zijn, des te eerder kunnen de banken en de politie in actie komen.

Zondagavond 26 maart lukte het de politie, na nauwe samenwerking met alle banken, eindelijk om twee skimmers in de kraag te pakken. Bij een pinautomaat bij Zuikertuin Mall werden twee Venezolanen aangehouden. In hun auto en op de hotelkamers werden skimapparatuur, een grote hoeveelheid pasjes en geld in beslag genomen.

De zaak tegen de 36-jarige D.R.N. en de 34-jarige L.C.H. ligt nog altijd bij het Openbaar Ministerie. Sinds februari leek Curaçao in de ban van skimmers. Banken namen drastische maatregelen. Zo konden klanten bij sommige banken nog maar een beperkt bedrag per dag opnemen en werden alle transacties met ‘debit cards’ in het buitenland stopgezet. Bankpassen van klanten die bij ‘besmette’ pinautomaten hadden gepind werden uit voorzorg geblokkeerd.

Bron: Antiliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -