30 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 11:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Skimgevaar lijkt voorbij

 

Willemstad – Het gevaar voor skimmers op Curaçao lijkt voorbij. Sinds de aanhouding van twee skimmers op 25 maart zijn er geen nieuwe meldingen van skimgevallen meer gemeld, bevestigt politiewoordvoerder Reginald Huggins.

,,Wel zijn er nog aangiftes na de arrestatie binnengekomen, maar die betroffen skimacties van voor de aanhouding. Sindsdien zijn er geen nieuwe gevallen meer gemeld.”

Hoeveel aangiftes er nu uiteindelijk zijn gedaan door slachtoffers van skimmers is bij de politie nog niet bekend. Inmiddels is het onderzoek naar skimming bij de politie genormaliseerd.

- Advertentie -

Dat betekent dat er geen extra mensen meer op de zaak zijn gezet. Ook bij de banken lijkt de rust wedergekeerd.

,,Sinds de arrestatie van de twee skimmers hebben zich geen nieuwe ontwikkelingen meer voorgedaan. Maar we blijven waakzaam”, aldus directeur Fons Simon van Banco di Caribe.

Behalve het verstrekken van informatie aan klanten om skimmen in de toekomst tegen te gaan, worden er ook nieuwe maatregelen genomen. Zo is de bank onder andere bezig met het invoeren van een sms-bericht, dat klanten ontvangen zodra er vanuit het buitenland geld van de rekening wordt gehaald.

,,We verwachten dat die maatregel binnen een paar weken wordt ingevoerd.”

- Advertisement -

Girobank werkt al langer met een mobiel systeem, genaamd ‘Mobile Banking’. Alle klanten kunnen een sms ontvangen op het moment dat er geld van hun rekening wordt afgeschreven. Dit voorkomt dat klanten pas na dagen ontdekken dat er geld van de rekening is gehaald. Hoe eerder klanten ontdekken dat zij geskimd zijn, des te eerder kunnen de banken en de politie in actie komen.

Zondagavond 26 maart lukte het de politie, na nauwe samenwerking met alle banken, eindelijk om twee skimmers in de kraag te pakken. Bij een pinautomaat bij Zuikertuin Mall werden twee Venezolanen aangehouden. In hun auto en op de hotelkamers werden skimapparatuur, een grote hoeveelheid pasjes en geld in beslag genomen.

De zaak tegen de 36-jarige D.R.N. en de 34-jarige L.C.H. ligt nog altijd bij het Openbaar Ministerie. Sinds februari leek Curaçao in de ban van skimmers. Banken namen drastische maatregelen. Zo konden klanten bij sommige banken nog maar een beperkt bedrag per dag opnemen en werden alle transacties met ‘debit cards’ in het buitenland stopgezet. Bankpassen van klanten die bij ‘besmette’ pinautomaten hadden gepind werden uit voorzorg geblokkeerd.

Bron: Antiliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -