28 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 11:34

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie SK | CHATA heeft een nieuw bestuur

SK | CHATA heeft een nieuw bestuur

Lisa Dindial-VDC-1
CHATA ziet groei toerisme door meer vluchten naar eiland te halen | Persbureau Curacao

Tijdens de jaarvergadering van hotel- en toerismeorganisatie CHATA (Curaçao Hospitality & Tourism Association) is een nieuw bestuur gekozen. Maar, er werd ook teruggekeken op 2015 en vooruitgekeken naar de toekomst.

Over de toekomst van het toerisme wil Chata de discussie stimuleren tussen de overheid en de private sector. Daarvoor is een nieuw concept bedacht: #ChataHotSeat, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 19 maart 2016.

Het jaar 2015 kenmerkte zich volgens CHATA door hoge verwachtingen en lege beloftes. ‘Er is nog een lange weg te gaan. Een van de grootste uitdagingen waar de toeristische sector voor staat is het nemen van beslissingen.’ De aandacht moet vooral daarop gericht zijn, stelt de organisatie.

Directeur Liza Dindial van CHATA opende de bijeenkomst met het thema ‘Toerisme is de juiste keuze’. Zij gaf aan dat er steeds gewerkt moet blijven worden aan verbetering van het product en de groei van het toerisme, onder andere door meer vluchten naar Curaçao te halen.

Voor de eerste discussie in het kader van #ChataHotSeat waren vier deelnemers uitgenodigd in het panel: minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling, directeur James Hepple van de Arubaanse toeristische organisatie Ahata, general manager Paul Kok van Avila Beach Hotel en Vincent van der Pool, voormalig minister van Toerisme van de Bahama’s en oud-directeur van Caribbean Tourism Organization (CTO). In de discussie ging het onder andere over het recent verschenen masterplan voor het toerisme, de positie en ‘branding’ van Curaçao als bestemming en de herstructurering van toeristenbureau CTB.

Bij de verkiezing van het nieuwe bestuur kreeg Will Vogels van Lions Dive de meeste stemmen: 198 van de 243. Verder werden Cedric Nubul van Hilton Hotel (168 stemmen) en Darren Law van Santa Barbara Resort (92) gekozen. Vogels en Nubul zaten ook in het vorige bestuur. Zij vertegenwoordigen samen met nieuwkomer Law de grote hotels.

Nieuwe bestuursleden zijn verder Kenneth Canword (Orco Bank) en Wilhelmus Ignacio (Curaçao Airport Holding). Zij traden automatisch toe omdat er geen tegenkandidaten waren. Het Chata-bestuur bestaat verder uit Eduardo Reple (Marriott Beach Hotel), Frank Holtslag (Floris Suite Hotel), Irene Ferreira (Trupial Inn), Jeroen Kibbelaar (Impacto), Omar van der Dijs (Licores Maduro) en Peggy Croes (Curaçao Airport Partners).

Bron: Surinaamse Krant

2 reacties

  1. Wat doet Licores Maduro voor toerisme?

    Chata heeft Ramsay Soemanta als fotograaf dus dan weet je al dat er foute jongens in het bestuur zitten

  2. Het klein ondernemerschap in het toerisme is niet vertegenwoordigd, foute boel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties