Sedreko stopt, Asjes woest

Frictie pers en regering aangekaart.

Sedreko stopt, Asjes woest

CURAÇAO – Sportstichting Sedreko stopt ermee door geldgebrek. De overheidsstichting wordt van overheidswege de nek omgedraaid, stelt interim-directeur Oswin Cijntje. Premier Ivar Asjes kiest in een reactie voor de tegenaanval.

“De boycot tegen Fundashon Sedreko van de minister belast met Sport maakt dat de stichting geen geld meer heeft om op verantwoorde wijze haar werkzaamheden te verrichten”, vindt Cijntje. Volgens hem negeert de regering al maanden elk verzoek om te vergaderen over de situatie. Eerder had Asjes beloofd dat alle medewerkers over zouden gaan naar het nieuwe sportinstituut. Die afspraak is echter nooit zwart op wit gesteld, waardoor volgens Cijntje de motivatie van het personeel daalt. Ambtenarenvakbond Abvo probeert ondertussen deze zaken aan te kaarten, maar tot zover zonder resultaat.

Onsportief
Asjes diende Cijntje van repliek. “Het is triest om te constateren dat de interim-directeur en de directie van Sedreko in hun inborst niets van een sportman hebben, of van sport in het algemeen.” Sedreko bedreigt de sportgemeenschap door de dienstverlening te stoppen, stelt de minister-president. Ook overtreden ze daarmee de subsidiewet, wat de regering noodzaakt om de subsidiekraan direct dicht te draaien. Met dit geld kan de nieuwe stichting dan worden gesubsidieerd.

Nieuwe organisatie
Eigenlijk zouden Sedreko en Fundashon Fasilidatnan Deportivo (FFDK) samen opgaan in een nieuwe organisatie die vanaf 2015 het levenslicht zou zien. Momenteel is een commissie onder leiding van Gabi da Costa Gomez aan het werk om de nieuwe stichting organisatorisch van de grond te krijgen. De FFDK werkt samen met de commissie-Da Costa Gomez, Asjes betreurt het dat de Sedreko-getrouwen dat niet doen.

Bron: Versgeperst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *