27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 02:09

Laatste reacties

- Advertentie -

Schutter Wiels overgebracht naar Nederland

elvis 'monster' kuwas
Elvis ‘Monster’ Kuwas – Foto Vigilante

De man met de roepnaam Monster, die ook beschuldigd wordt van de moorden op Raikel Conception en Lionel Arnaud, werd gistermiddag door het Arrestatie-team naar Hato gebracht. Bij het vliegtuig werd hij opgewacht door de Koninklijke Marechaussee.

Sinds zijn aanhouding eind september vorig jaar, heeft Monster met geen woord gerept over zijn betrokkenheid bij de moord op Wiels. Hij deed beroep op zijn zwijgrecht. Dit is niet meer het geval.

Schoop wil niet in details treden over de verklaringen van de man, noch over de verblijfplaats van zijn vrouw, de 28-jarige vrouw Monalisa A-K., Zij werd na haar aanhouding op 3 februari voor een van de bovengenoemde moorden vrijgelaten, maar is nog steeds verdachte in deze zaak.

- Advertentie -

Verder meldt Schoop desgevraagd dat de man hoe dan ook bij de zittingen op Curaçao op 21, 22 en 23 mei aanwezig zal zijn. Het is nog niet helemaal duidelijk of hij ook voor de regiezitting op 16 april terug zal komen.


Getuigenbeschermin
g

Volgens welingelichte bronnen heeft de man een deal gesloten met het OM, waardoor de onderzoekers nu een duidelijk beeld hebben van de intellectuele daders van de moord op Wiels en hoe deze moord werd beraamd. In ruil voor zijn verklaringen werd de moordverdachte naar Nederland gestuurd. Daar zal hij getuigenbescherming krijgen.


OM bij regiezittin
g

- Advertisement -

K. verbrak al voor zijn aanhouding de stilte en heeft alles aan de vrouw R. verteld, met wie hij een relatie zou hebben. Volgens R. vertelde hij haar een heel gedetailleerd verhaal over de moord op Wiels. Ook dat hij de opdracht kreeg van de medeverdachten Burney ‘Nini’ F. en de inmiddels overleden Luigi ‘Pretu’ Florentina. K. was boos over het feit dat hij maar 100.000 gulden had gekregen voor de moord, terwijl zij hem een half miljoen gulden hadden beloofd, vertelde officier Gert Rip verder tijdens de eerste regiezitting van december vorig jaar.

Verder zou K. haar hebben verteld dat Burney F. de rest van het geld, 400.000 gulden, tussen hemzelf en Florentina zou hebben verdeeld.

Volgens Rip zijn er bewijzen dat K. inderdaad geld heeft gekregen. Zo blijkt dat hij na de moord op Wiels een splinternieuwe motorfiets heeft gekocht. Burney F. ontkent betrokken te zijn geweest bij de moord en beweert verder dat hij Florentina slechts oppervlakkig kende. Maar er zijn voldoende getuigenverklaringen, volgens Rip, waaruit blijkt dat de twee mannen heel goede vrienden van elkaar waren.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -