Saleh-Kostrzewski: ‘Te weinig aanknopingspunten voor vervolging Monster’

Saleh-Kostrzewski: ‘Te weinig aanknopingspunten voor vervolging Monster’ | Foto |  Persbureau Curaçao

Saleh-Kostrzewski: ‘Te weinig aanknopingspunten voor vervolging Monster’ | Foto | Persbureau Curaçao

CURAÇAO – “De zaak tegen ‘Monster’ is gebaseerd op onbetrouwbare informatie van de Criminele Inlichtingendienst (CID).”

Dat stelt advocaat Olga Saleh-Kostrzewski tijdens de voortzetting van haar pleidooi. Volgens de raadsvrouw is er sprake van ‘speculatief bewijs’.

“Anonieme tips zijn niet te checken op betrouwbaarheid”, zegt ze. Daarnaast zijn de verklaringen en het forensisch-technisch bewijs onvoldoende wettig en overtuigend, aldus Saleh-Kostrzewski.

Schutter
De advocaat beweert dat het bewijsmateriaal in de strafzaak vol tegenstrijdigheden en onjuistheden zit. Zo zouden verschillende getuigenverklaringen elkaar tegenspreken. “Raul Martinez alias ‘Bolle’ en ‘Monster’ zijn door sommige ooggetuigen niet aangewezen als de schutter”, zegt ze.

Moordwapen
Daarnaast stelt Saleh-Kostrzewski dat de herkomst van het wapen onbekend is. Ze concludeert niet dat het wapen waarmee K. op de foto stond en het wapen waarmee Wiels is vermoord hetzelfde zijn. “Het Nederlands Forensisch Instituut sloot het niet uit. That’s it.”

Conception
De raadsvrouw bepleit dat er in de moordzaak van Raikel Conception ook sprake is van tegenstrijdigheden in getuigenverklaringen. Zo zou getuige K. hebben beweerd dat er geen reconstructie van de moord is.

Volgens Saleh-Kostrzewski is er wel degelijk een reconstructie gemaakt en staat het op dvd. Officier van Justitie Gert Rip zou zowel haar als haar cliënt hebben voorgelogen over het bestaan van deze reconstructie. Na haar bewering overhandigde ze de dvd, die ze inmiddels in haar bezit had.

Lionel Arnaud
Over de getuigenverklaring van Pito over de moord op Lionel Arnaud in Noord-Zapateer, zegt Saleh-Kostrzewski: “Pito zou K. belast hebben met een verklaring over de moord op Arnoud, maar hij is nooit verhoord en gevlucht. Daarnaast zou een andere getuige hebben verklaard dat K. drie dagen na de moord terugging naar het plaats delict op foto’s van het lichaam te maken. Dit als bewijs zodat hij uitbetaald zou worden voor zijn huurmoord. Het stoffelijke overschot was echter de volgende dag al ontdekt en weggehaald, aldus Saleh-Kostrzewski.

Indruk maken
K. zou werkelijk alles zeggen om indruk te maken op vrouwen, zegt zijn advocaat. “Een echte casanova.” De vrouwen handelden dan ook uit wrok. De verklaringen van de vrouwen zijn onzin, stelt ze.

Er zijn deals gesloten en er zijn getuigen omgekocht. De rechter wil na het pleidooi weten of K. op een besloten zitting wel zou praten. Hij zit rechtop met de armen gekruist. Ook nu wil hij ‘sowieso’ niks zeggen.

Bron: Versgeperst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *