27 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 18:59

Laatste reacties

- Advertentie -

RvC UTS voor fusie met Telem

- Advertentie -

uts-smallWillemstad – De Raad van Commissarissen van UTS, althans het Curaçaose deel ervan, adviseert de aandeelhouders om een fusie aan te gaan met het Sint Maartense telecombedrijf Telem.

Advertentie

Dat zei Kenneth Gijsbertha gisteren tegenover radio Z-86.
Sint Maarten, dat voor 12,5 procent aandeelhouder is in telecombedrijf UTS, heeft voorgesteld om in ruil voor het afstaan aan Curaçao van dit minderheidsbelang de activiteiten van UTS in Eastern Caribbean over te nemen.
Gijsbertha liet weten dat over dit voorstel is vergaderd in de Raad.
Hij stelt dat nog niet duidelijk is welke waarde die 12,5 procent precies vertegenwoordigt en of dit in verhouding staat tot de UTS-activiteiten in wat heet het oostelijk deel van het Caribisch gebied; Sint Maarten zelf, Saint Kitts & Nevis en mogelijk meer.
De RvC bekijkt of dit alles past in de beoogde herstructurering van het noodlijdende telecommunicatiebedrijf, dat bezig is met een aanzienlijk afvloeiingsplan.
Daarin wordt wel gekeken naar de verschillende gebieden waarin UTS actief is: Sint Maarten en Saint Kitts; Curaçao en Bonaire; en Suriname.
Van dit laatste staat vast dat de top van UTS af wil van dochterbedrijf Uniqa dat sinds de start zes jaar geleden alleen maar verlieslatend is geweest en waarvan de vooruitzichten niet zodanig zijn dat er spoedig geld wordt verdiend.
Ten aanzien van Uniqa heeft UTS ook nog te maken met een minderheidsaandeelhouder. Uit de woorden van Gijsbertha blijkt echter dat de RvC met betrekking tot Sint Maarten eerder voorstander is van het bundelen van de krachten met het eilandelijke telecombedrijf Telem.
In verband daarmee zou er al een Letter of Intent (LOI) zijn opgesteld.
Uiteindelijk beslist de algemene vergadering van aandeelhouders, die dus in meerderheid (87,5 procent) wordt vertegenwoordigd door de regering in Willemstad en de rest door het politieke bestuur in Philipsburg.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -