31 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juni 2024

Opinie | UPG-status Koninkrijksdelen: ook sociaal-economische rechten

Opinie Wessel Geursen | Persbureau Curacao De discussie over de voordelen van de ultraperifere gebied (UPG)-status voor de Caribische Koninkrijksdelen is opnieuw opgelaaid, mede door een recente motie...

PBC | Rekenkamer Aruba vernietigend over overheids-NV’s

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Het op afstand zetten van overheids-NV’s op Aruba heeft geleid tot een chaos bij die bedrijven. Alleen het elektriciteitsbedrijf WEB lijkt de tand der...

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...
- Advertisement -spot_img

RvC en directeur aansprakelijk stellen voor aankoop pand

HomeNieuwsRvC en directeur aansprakelijk stellen voor aankoop pand

PS-partijleider Helmin Wiels:

WILLEMSTAD — “Zowel de commissarissen van Curaçao Ports Authority (CPA) als de directeur dient men aansprakelijk te stellen voor de aankoop van het pand aan de Pletterijweg van oud-minister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK). Dit is pure corruptie. Ze kunnen zich er namelijk niet op beroepen dat ze het niet wisten, want men heeft onderzoeksplicht, en zeker wanneer het een miljoenenaankoop betreft”, aldus PS-partijleider Helmin Wiels.

Hij meent dat de Raad van Commissarissen (RvC) als kerntaak heeft het waken over een transparant verloop van interne processen, ‘waarbij ook de juridische afdeling van het havenbedrijf geraadpleegd had moeten worden’.
Hij wijst op het feit dat de door de PS voorgedragen commissarissen bij de bewuste RvC-vergadering, waarbij de aankoop van het pand geaccordeerd werd, niet aanwezig waren.

“Het is een kwalijke zaak dat met goedkeuring van vijf commissarissen het voorstel tot aanschaf van de directeur (Humberto de Castro) zomaar werd goedgekeurd. Bezwaarlijk is ook dat Yamil Lasten, die blijkbaar bij deze vergadering niet aanwezig was, een machtiging heeft verstrekt aan commissaris Cicely van der Dijs.
Aangezien Lasten sinds kort tot directeur van overheidsbedrijf Curoil is benoemd, komen zijn handelwijze in deze kwestie en zijn positie bij Curoil in het geding.
Verder duidt alles er op dat ze slechts één taxatierapport hebben geraadpleegd, namelijk dat van de eigenaar van het pand.
Dit zonder dat er een eigen taxatierapport is opgemaakt”

, aldus Wiels.

Hij verwijst vervolgens naar het Burgerlijk Wetboek:

“Hierin staan duidelijk de competenties omschreven waar personen die hoge posities bekleden naar dienen te handelen.
De betrokken personen van de RvC en de directeur kunnen nogmaals hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld.”

Hij laat verder weten dat de Raad van Ministers een brief heeft doen uitgaan naar alle commissariaten, met de instructie om beslissingen die van verstrekkende aard zijn achterwege te laten en slechts lopende zaken in behandeling te nemen.

zie ook: CPA koopt pand van Jamaloodin

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Vreemd ik hoor Wiels niet over 2005, nl toen zijn broer directeur was van de AMFO
    is dat eigenlijk ooit opgelost; Kan Wiels verder uitleggen wat hij in de auto van Dos Santos te maken had aan de Kaya Mensing bij Coshel.
    Kan W aangeven waarom hij reed in de ‘dienstauto’ van Jasjes en kan hij aangeven hoe het mogelijk is dat PS’ers aan een job geholpen zijn bij de overheid anno 2013.

    “Directeur Werner Wiels van AMFO zegt niets te weten van meerdere gevallen van fraude. … Voor 2005 was een bedrag van 11 miljoen euro gereserveerd”.
    Huichelaars allemaal..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties