Rutte: ‘Media wijzigen staatkundige relatie niet’

Knipselkrant Curaçao

Rutte: ‘Media wijzigen staatkundige relatie niet’

DEN HAAG — “Berichtgeving in de media brengt geen wijziging in de staatkundige verhouding tussen de gevolmachtigde minister en de regering van het betreffende land.” Dat antwoordde premier Mark Rutte op vragen van SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak over een artikel dat de SP-politicus zelf publiceerde op de website The Post Online.

Het artikel ‘De bokkensprongen van Marvelyne Wiels’ gaat met name over uitspraken van de gevolmachtigde minister die gericht waren aan haar broer Aubert. Ze verwees onder meer naar Kooyman als de bouwmarkt waar hij een touw zou kunnen vinden. Ze deed haar uitspraken in de dagen van het proces over de moord op Helmin Wiels.

Van Raak schreef dat hij niet over politiek op Curaçao gaat, maar dat Wiels in ieder geval niet lijkt bij te dragen aan een betere verhouding tussen de verschillende landen in het Koninkrijk.

“Bent u bereid om eens een goed gesprek met de gevolmachtigde minister van Curaçao te voeren?”, vroeg hij aan de Nederlandse premier.

Rutte antwoordde dat berichten in de media geen invloed hebben op de staatkundige verhouding en verwees naar het advies dat de Raad van State al in april gaf over die verhouding, overigens ook op verzoek van Van Raak. De Raad constateerde toen dat een gevolmachtigde minister benoemd wordt door de regering van zijn of haar land en dat die regering verantwoording aflegt over de gevolmachtigde minister aan de Staten van het land.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *