28 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 01:37

Laatste reacties

- Advertentie -

RTL | VN: Amerikaanse sancties voor Venezuela gaan bevolking hard raken

Loek Essers

Protest tegen de Amerikaanse sancties op een muur in Caracas  | Federico Parra/AFP

De nieuwe economische sancties die de Amerikanen hebben opgelegd aan Venezuela zullen de situatie voor de bevolking van het land waarschijnlijk alleen maar verergeren. De Verenigde Naties vrezen voor een voedsel- en medicijntekort voor miljoenen mensen.

Michelle Bachelet, Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, is bezorgd over het economische embargo dat de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze week invoerde tegen de hele regering van Venezuela.

Geld bevroren

- Advertentie -

Hij gaf de order om alle overheidsactiva van Venezuela in de VS te bevriezen in een poging om president Nicolás Maduro tot opstappen te dwingen. De Amerikaanse sancties gelden ook voor transacties van bedrijven die zaken willen doen met Venezuela, tenzij er expliciete toestemming voor wordt gegeven.

Het is een poging van de VS om Maduro de toegang te ontzeggen tot het wereldwijde financiële systeem en komen bovenop eerdere sancties.

Als gevolg van de maatregelen zullen bedrijven en financiële instellingen waarschijnlijk het zekere voor het onzekere nemen en transacties met de Venezolaanse overheid helemaal stilzetten, zegt Bachelet.

Volk geraakt

Officieel is de actie niet gericht op het Venezolaanse volk, maar die worden waarschijnlijk wel de dupe van de actie van Trump. De humanitaire crisis zal aanzienlijk verergeren omdat het nog moeilijker gaat worden voor miljoenen mensen om toegang te krijgen tot voedsel en medicijnen, zegt Bachelet.

- Advertisement -

Een politieke oplossing lijkt ondertussen ver weg. De overheid van Venezuela schuift deze week nier aan bij een overleg met de oppositie.

De bemiddelingspoging die georganiseerd wordt door Noorwegen wordt overgeslagen uit protest tegen de Amerikaanse sancties, liet het Venezolaanse ministerie van Informatie eerder deze week weten.

Bron: RTL

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -