27 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 00:50

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post...

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...
- Advertisement -spot_img

RTL | VN: Amerikaanse sancties voor Venezuela gaan bevolking hard raken

HomeMediaRTL | VN: Amerikaanse sancties voor Venezuela gaan bevolking hard raken

Loek Essers

Protest tegen de Amerikaanse sancties op een muur in Caracas  | Federico Parra/AFP

De nieuwe economische sancties die de Amerikanen hebben opgelegd aan Venezuela zullen de situatie voor de bevolking van het land waarschijnlijk alleen maar verergeren. De Verenigde Naties vrezen voor een voedsel- en medicijntekort voor miljoenen mensen.

Michelle Bachelet, Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, is bezorgd over het economische embargo dat de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze week invoerde tegen de hele regering van Venezuela.

Geld bevroren

Hij gaf de order om alle overheidsactiva van Venezuela in de VS te bevriezen in een poging om president Nicolás Maduro tot opstappen te dwingen. De Amerikaanse sancties gelden ook voor transacties van bedrijven die zaken willen doen met Venezuela, tenzij er expliciete toestemming voor wordt gegeven.

Het is een poging van de VS om Maduro de toegang te ontzeggen tot het wereldwijde financiële systeem en komen bovenop eerdere sancties.

Als gevolg van de maatregelen zullen bedrijven en financiële instellingen waarschijnlijk het zekere voor het onzekere nemen en transacties met de Venezolaanse overheid helemaal stilzetten, zegt Bachelet.

Volk geraakt

Officieel is de actie niet gericht op het Venezolaanse volk, maar die worden waarschijnlijk wel de dupe van de actie van Trump. De humanitaire crisis zal aanzienlijk verergeren omdat het nog moeilijker gaat worden voor miljoenen mensen om toegang te krijgen tot voedsel en medicijnen, zegt Bachelet.

Een politieke oplossing lijkt ondertussen ver weg. De overheid van Venezuela schuift deze week nier aan bij een overleg met de oppositie.

De bemiddelingspoging die georganiseerd wordt door Noorwegen wordt overgeslagen uit protest tegen de Amerikaanse sancties, liet het Venezolaanse ministerie van Informatie eerder deze week weten.

Bron: RTL

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties