27 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 21:48

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRTL | President Trump slaat niet terug: 'Gevaar voor oorlog lijkt geweken'

RTL | President Trump slaat niet terug: ‘Gevaar voor oorlog lijkt geweken’

President Trump tijdens de persconferentie.

De Verenigde Staten lijken niet terug te slaan na de Iraanse aanval op Amerikaanse doelen afgelopen nacht. Die aanval was de vergelding voor de dood van de Iraanse generaal Soleimani. President Trump komt met nieuwe sancties, maar niet met nieuw geweld.

Dat heeft de Amerikaanse president laten weten in een persconferentie. “Onze geweldige Amerikaanse strijdkrachten zijn overal op voorbereid”, vertelde Trump. “Het lijkt erop dat Iran inbindt. Dat is goed voor alle betrokken partijen en heel goed voor de wereld.”

Gevaar van oorlog lijkt geweken

Volgens correspondent Erik Mouthaan is de kou nog niet helemaal uit de lucht, maar lijkt het gevaar van een oorlog geweken. “Als een ander land Amerika aan zou vallen met raketten. Nou, dan hadden ze echt wel een antwoord gekregen”, vertelt Mouthaan.

“In dit geval gebeurt dat niet, omdat president Trump ook wel doorheeft dat iedereen een stapje terug doet. Daarmee is het risico op een ernstig gewapend conflict veel kleiner geworden.

Nieuwe en zware economische sancties

Trump legt Iran wel per direct nieuwe en zware economische sancties op. “We zullen nooit toestaan dat Iran nucleaire wapens krijgt of mensen blijft doden, maar wij willen het liefst een nieuwe deal met het land sluiten.”

‘Iran kan een mooi land zijn’

De Amerikaanse president zegt open te staan voor een nieuwe relatie met het land. “Iran kan een mooi land zijn. Aan alle Iraniërs: wij willen dat jullie een mooie en goede toekomst tegemoet gaan, de toekomst die jullie verdienen. We zijn klaar om vrede te bewerkstelligen.”

Trump wil ook dat de NAVO een grotere rol gaat spelen in het Midden-Oosten, om de spanningen te doen afnemen.

Bron: RTL Nieuws

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. @laplas

  Die kartonnen afscheidingsmuren waren dan weer niet zo erg.
  Ze hadden ook geen minutie meer en moesten pang pang roepen.

 2. Belangrijker is natuurlijk dat Iran het hierbij laat natuurlijk.

  Zag een interview van Jeanine Hennis, Speciaal Vertegenwoordiger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties op TV. Dievrouw is een ramp alles wat mis kon gaan tijdens haar ministerschap is misgegaan bij defensie.

  Van verouderde munitie die vroegtijdig afging tot kartonnen muren om schietbanen af te scheiden.

  Het was wel amusant om haar te horen zeggen dat zij de Iraniërs en de Irakezen moet adviseren. Laten we zeggen dat Jeanine Hennis de Lesley Fer van de Verenigde naties is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties