31 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Regering is verantwoordelijk voor dood in politiecel

HomeMediaRegering is verantwoordelijk voor dood in politiecel
Archief foto
Archief foto

WILLEMSTAD — Parlementariër Amérigo Thodé (MFK) is verbolgen over de poging van minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) om te beweren dat hij niet verantwoordelijk is voor wat er in september is gebeurd in de politiecellen in Barber. De minister is conform de Rijkswetten verantwoordelijk voor de veiligheid van gedetineerden, benadrukt Thodé.

Advertentie

De minister baseert zich op de resultaten van het eindrapport van de Commissie van Onderzoek, onder leiding van Suzy Camelia- Römer, die conform een aangenomen motie in de Staten is opgericht om een bestuurlijk administratief onderzoek te doen naar de dood van Luigi ‘Pretu’ Florentina in het cellencomplex.
Maar volgens Thodé is er íemand verantwoordelijk voor de dood van de man en naar zijn mening is dat in dit geval de minister.
De regering diende een rechtshulpverzoek in voor de aanhouding van de man in Nederland en voor zijn overplaatsing naar Curaçao.
Daarna is besloten om hem in de marinekazerne op te sluiten, waar hij zwaarbewaakt werd.
Vervolgens nam de regering het besluit om hem naar het cellencomplex in Barber over te plaatsen, omdat zijn veiligheid in de gevangenis niet gegarandeerd kon worden.
De minister verklaarde vervolgens zelf dat hij geen instructies had gegeven voor de bejegening en veiligheid van Florentina en dat het beveiligingsteam van de gevangenis belast was met de beveiliging van de man.
Zowel de minister als het Openbaar Ministerie was weldegelijk op de hoogte van de zware beveiliging in de marinekazerne, omdat hij een belangrijk persoon was voor het onderzoek naar de schokkende moord op een politicus op het eiland, voegt Thodé eraan toe.
Het is voor de parlementariër daarom zeer opmerkelijk dat de regering (lees OM) het besluit nam om de man naar het cellencomplex over te plaatsen, zonder ervoor te zorgen dat hij ook daar zwaarbewaakt werd.
De regering is duidelijk nalatig geweest, benadrukt Thodé.

Het verhaal dat niemand verantwoordelijk is voor wat er in september is gebeurd, is een poging van de minister om zijn handen in onschuld te wassen.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in
  1. Het punt is dat Thode niet geloofwaardig meer is.
    Als hij destijds lef had gehad, dan had hij in zijn eentje het kabinet Schotte kunnen laten vallen. Die steunde toen op een meerderheid van 1 zetel.

    De prutsers: Schotte, Hakim, Cooper, Wilsoe, Constancia, Jamaloodin, Monk.
    Daar had Thode kennelijk toen geen probleem mee. Als plv Statenvoorziter vond hij dat kenelijk prachtfiguren? Als zo’n meeloper nu dan wel kritiek heeft op Navarro vanwege een zelfmoord van een crimineel, dan haal je toch je schouders op!

    Omdat hij in zijn familie met zijn zoon dicht op de drugsfiguren zit, moet je altijd rekening houden met de kans dat hij via dat circuit onder druk wordt gezet. Anders…In veel landen kom je alleen daardoor al niet door een screening voor vertouwensfuncties.. Als uitgerekend hij dan de minister van justitie aanvalt? Tja..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties