30 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Regatta verzet door windstilte

HomeMediaRegatta verzet door windstilte
Vanwege de grote kans op windstiltes en regenbuien in november heeft de organisatie in 2011 besloten om de regatta te verplaatsen. FOTO ARCHIEF
Vanwege de grote kans op windstiltes en regenbuien in november heeft de organisatie in 2011 besloten om de regatta te verplaatsen. FOTO ARCHIEF

 

Willemstad – De Heineken Regatta Curaçao zal voor het eerst in juni gaan plaatsvinden. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de wedstrijd al in januari gehouden zou worden.

Advertentie

De Heineken Regatta Curaçao heeft tot en met haar vierde editie in 2011 altijd in de maand november plaatsgevonden.
Vanwege de grote kans op windstiltes en regenbuien in deze maand heeft de organisatie in dat jaar besloten om de regatta te verplaatsen naar januari.
Omdat januari 2012 te kort op november 2011 zou zijn heeft de organisatie destijds besloten 2012 over te slaan en de lustrumeditie te laten plaatsvinden in januari 2013.

,,Ook de maand januari bleek achteraf niet geschikt voor een regatta op Curaçao,” zo vertelt Hans van der Straaten van de organisatie tegenover deze krant.

,,Dit komt omdat het in de periode van de aanloop naar het carnaval lastig is om ons evenement ook te willen laten plaatsvinden. Het is moeilijk om onze eigen optredens op de Kleine Werf te organiseren, wanneer ook allerlei Tumbafestivals op het programma staan”, zo zegt Van der Straaten.

Volgens Van der Straaten hebben met name de zeilers er zelf voor gekozen een andere datum te kiezen.

,,Het is geweldig om de wedstrijd in de Annabaai houden. Los van de soms nadien vuile met olie besmeurde boten”, vertelt zeiler Arco Verhoog.

,,Niet alleen voor de zeilers, maar natuurlijk ook voor de toeschouwers aan de kant. Het was alleen de afgelopen zes keer dat ik heb meegedaan wel eens moeilijk een goede wedstrijd te zeilen vanwege de vele turbulente winden. Verder kan het in en rond de maand november ook vaak windstil zijn. Dat was ook in oktober het geval bij de regatta van Bonaire. De surfschool op Curaçao is trouwens niet voor niets alleen in de maand november gesloten.”

Verhoog, die op de boot Dash al vijf keer de regatta heeft gewonnen, waarvan twee keer overall, verwacht nu ook dat met de verplaatsing naar de maand juni de kans op beter zeilweer met meer wind groter is, maar dat ook meer boten van de Bovenwindse eilanden Curaçao zullen aandoen.

,,Veel boten van de Bovenwinden varen vanwege het orkaanseizoen vanaf juni naar het zuiden om bijvoorbeeld zo ook onderhoud te kunnen plegen. Wellicht brengt dat meer bezoekers en deelnemers met zich mee”, aldus Verhoog.

Van der Straaten had een aantal jaren geleden ook al gehoopt op meer deelnemers van de Bovenwindse eilanden:

,,Maar de tocht is vrij pittig. Je moet rekenen op een heenreis van twee dagen en de ruwe terugtocht duurt vaak langer dan drie dagen. Dat doen niet zoveel deelnemers.”

Aan de Heineken Regatta Curaçao doen jaarlijks zo’n 30 à 35 jachten mee.
Het bezoekersaantal lag vorig jaar hoger vanwege een grote vloot met 27 vaartuigen uit het buitenland voor deelname aan de wereldkampioenschappen 5.5 klasse.
Behalve dat de datum van de regatta wordt gewijzigd, zal hoogstwaarschijnlijk ook de locatie van de muzikale evenementen veranderen.

,,De Kleine Werf in de stad naast de wedstrijdlocatie en de locatie bij Marichi zijn natuurlijk prachtig, maar je moet alles helemaal van de grond af opbouwen. Het is misschien ook wel een goed idee om de muzikale evenementen naar een strand te verplaatsen. Op de Heineken Regatta St. Maarten vinden de evenementen in de avond ook op verschillende locaties plaats’,’ zegt Van der Straaten.

Ook Verhoog lijkt een verplaatsing van een concert een goed idee.

,,De afstand tussen de kade waar wij aanlegden en de feestlocatie was vorig jaar te groot. Een feest op een strand lijkt me leuk, alleen mag je hier op Curaçao je boot niet ankeren en op Sint Maarten wel. Het is voor wedstrijddeelnemers daar makkelijker om de feesten te bezoeken”, aldus Verhoog.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties