25 C
Willemstad
• woensdag 29 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Rechterlijk vonnis zet feiten kwestie Nishayad op een rij

Bron: Starnews

rechtbankIn het rechterlijke vonnis in de kwestie van de zevenjarige Nishayad Nabi, worden de achtergronden en andere feiten van dit drama chronologisch op een rij gezet.
Het vonnis van de rechtbank in Nederland is in zijn geheel te lezen op uitspraak.nl.
De rechtbank noteert dat al vanaf de geboorte van Nishayad uit de affectieve relatie, dat het kind van rechtswege onder het gezag is geplaatst van zijn nu overleden moeder. Het gezin heeft tot 2010 in Rotterdam gewoond. Datzelfde jaar nog werd Vader Nizaar veroordeeld door de Rotterdamse rechtbank voor het mishandelen van zijn vrouw, de moeder van Nishayad.

- Advertentie -

Het vonnis spreekt over flinke spanningen tussen de beide ouders en huiselijk geweld.
In 2010 keerde het gezin naar Suriname. Volgens de feitelijke opsomming van de rechtbank verbleef het gezin thuis bij de ouders van de moeder, de grootouders dus van Nishayad.
Tijdens dat verblijf zou de moeder toelating hebben aangevraagd voor haar en haar zoon.
Op 8 juli van dat jaar keerde de vader alleen terug naar Nederland. Op diezelfde dag liet de moeder zich onder vermelding van emigratie zich samen met haar zoon uitschrijven uit het gemeentebestand van Rotterdam. Nishayad werd ingeschreven op een basisschool in Suriname.

Begeleiding
Het noodlot wilde dat de moeder in datzelfde jaar nog kwam te overlijden.
De grootouders van Nishayad hebben de zorg voor hun kleinkind volgens de Nederlandse rechtbank consequent opgepakt in de daarop volgende 3,5 jaar.
In 2010 hebben zij via de rechter in Suriname het voogdijschap gevraagd.
De vader was bij dat proces aanwezig.
De rechter heeft op basis van feiten als huiselijk geweld en mishandeling van de moeder door de vader en op basis van rapportage van zowel de Nederlandse kinderbescherming, het Bureau Familierechtelijke Zaken psycholoog Lilian Ferrier, het kind onder het gezag van de grootouders geplaatst.

Het vonnis bespreekt verder alle details over onder andere, wat de rechtbank noemt het eenzijdige proces van de vader waar hij door een Den Haags vonnis het voogdijschap van Nishayad kreeg.
Dit vonnis werd later door de Hoge Raad in Nederland vernietigt.
In het vonnis dat gisteren is gewezen, zegt de Rechtbank dat in het belang van Nishayad hij zo spoedig mogelijk terug moet naar zijn grootouders.
De rechtbank maakt in het vonnis ruimte voor effectieve begeleiding van deskundigen en het regelen van een modus voor vader Nizaar om zijn zoon ook te kunnen zien.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Automatische concepten

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...

NU | Tropische storm ABC-eilanden landt begin van de middag als eerste op Bonaire

De tropische storm die Aruba, Bonaire en Curaçao mogelijk zal treffen, komt waarschijnlijk woensdag rond 16.00 uur (plaatselijke tijd) als eerste aan land op Bonaire. Dat zegt...

RTL | Orkaanseizoen belooft weer zwaar te worden

Ook dit jaar belooft het opnieuw een hevig orkaanseizoen te worden. De spits is al afgebeten in Mexico en komende nacht wordt de tweede grote storm van...
- Advertentie -
- Advertentie -