Curacao.nu | Raad kritisch op processen vreemdelingenbewaring op Curaçao

Persbureau Curacao

ook bejegening bewaring gestelde vreemdelingen meegenomen | Persbureau Curacao

Willemstad – De Raad voor rechtshandhaving heeft in haar onlangs gepubliceerde inspectierapport 14 verbeterpunten aangegeven en is van oordeel dat de organisatie verbeterd moet worden.

 

De raad heeft in het kader van de jaarlijkse monitoring van de processen bij de detentie inrichting “Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou” ofwel SDKK besloten om de bejegening van de in bewaring gestelde vreemdelingen mee te nemen.

Lees het hele artikel en het rapport op Koninkrijk.nu

Bron: Curacao.nu

4 Reacties op “Curacao.nu | Raad kritisch op processen vreemdelingenbewaring op Curaçao

 1. @Showroe di Emmastad
  Het klinkt hard maar het is helaas een feit.
  De situatie van vreemdelingen is natuurlijk al jaren een groot punt van zorg, ook de EU heeft zich hierover reeds uitgesproken. Op grond van artikel 43 lid 2 van het Statuut, is NL (mede)verantwoordelijk namens het Koninkrijk, maar er is ‘schijnbaar’ nog geen onhoudbare situatie vgs Girigorie cs. Dus ja ben het helemaal eens met Showroe.

 2. Showroe di Emmastad

  Ik vrees dat zolang Curacao het moet doen met een minister van justitie, die o.m. van internationaal recht, mensenrechten geen kaas gegeten heeft, deze hufterige situaties blijven bestaan. Op het kiezelsteentje in de Cariben kan hij zich advocaat en minister noemen, met een scholing die met moeite HBO-nivo overschrijdt.
  No wonder dat zijn hoofden met moeite gehoor geven aan zijn “leiding”.

 3. De situatie van deze vluchtelingen op Curacao is mensonterend. Ze hebben zelfs een minderjarige vluchtelinge in de gevangenis opgesloten. En de hygiënische situatie in de SDKK is zo slecht dat een aantal mensen schurft hebben opgelopen.

  Maar gelukkig zijn we autonoom en kunnen we de mensenrechten gewoon blijven negeren.

 4. Laatst zagen we op TV een YDK die zich beklaagde over de behandeling die een vrouw uit Sto. Domingo heeft gekregen.

  De vrouw was heel even met een YDK getrouwd maar omdat de man bepaalde seksuele handelingen (wij kunnen allemaal wel raden wat) van de vrouw eiste, wilde de vrouw niet bij de man blijven.

  De vrouw is uiteindelijk uitgezet en zit nu in Sto. Domingo, het moraal van dit verhaal? Geen moraal zomaar een verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *