29 C
Willemstad
• zaterdag 13 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Quote | Italiaanse justitie blijft achter Marcel Boekhoorn aanzitten in pijnlijk gokdossier

HomeMediaQuote | Italiaanse justitie blijft achter Marcel Boekhoorn aanzitten in pijnlijk gokdossier

Tom Wouda en Valentijn Koningsberger

Boekhoorn kocht met zijn Ramphastos (directie United Trust N.V. op Curacao) in 2016 de meerderheid van de aandelen van sportbetting bedrijf SKS365,

Mamma mia! Het houdt niet op, niet vanzelf voor miljardair Marcel Boekhoorn. Zijn investeringsmaatschappij Ramphastos wordt meegezogen in een onderzoek van de openbaar aanklager van de Italiaanse regio Calabrië. De Italianen zijn van mening dat er onregelmatigheden zijn geweest bij de acquisitie van het Italiaanse softwarebedrijf Talenta Labs Srl door onder meer Ramphastos Investments in 2017.

Boekhoorn kocht met zijn Ramphastos in 2016 de meerderheid van de aandelen van sportbetting bedrijf SKS365, om een jaar later de overige aandelen ook in te lijven voor een totale prijs van bijna €160 miljoen. Hoewel onder leiding van het investeringsvehikel van Boekhoorn de winstgevendheid rap omhoog werd geschroefd, bleek de naam van het gokbedrijf besmet te zijn, zo meldde De Groene onlangs. Voordat Ramphastos de tent in 2016 kocht zouden de oprichters banden met de maffia hebben gehad, zo stelden de Italiaanse autoriteiten.

Nieuwe wending

Waar Boekhoorn eerder tegen Quote benadrukte gedegen boekenonderzoek vooraf gedaan te hebben waar geen onregelmatigheden uit voortkwamen reppen Italiaanse media nu over nieuwe aanklachten die voortkomen uit genoemde onderzoek naar illegale gokactiviteiten en belastingontduiking in Italië.

Ramphastos investments heeft in 2017 een andere, kleine investering gedaan, in de start-up Talenta Labs, een softwarebedrijf en toeleverancier van SKS365. De investeringsmaatschappij van Boekhoorn deed die investering samen met een van de voormalige eigenaren van SKS365, oud-kickbokskampioen Paolo Tavarelli, waarbij beide partijen een gelijk bedrag (€2,5 miljoen) zouden inleggen. Het toenmalige management van Talenta Labs hield een minderheidsbelang. Omdat Tavarelli moeite had zijn deel van de investering op te brengen heeft Ramphastos een deel van het overeengekomen overnamebedrag dat nog aan Tavarelli moest worden uitgekeerd voor de acquisitie van SKS365 een jaar eerder in overleg direct betaald aan Talenta Labs.

In het onderzoek Galassia is de Oostenrijkse bookmaker SKS365 verdacht maar ook het fonds Ramphastos Investments dat SKS365 in augustus 2016 kocht. Ramphastos Investments is gevestigd op Landhuis Joonchi en wordt bestuurd door United Trust

Openbaar aanklager

De openbaar aanklager van de regio Calabrië is nu van mening deze verrekening in retrospectief in strijd is met de wet omdat de voormalige eigenaren van SKS365 ervan worden verdacht zich met illegale activiteiten te hebben verrijkt. Het geld dat zij bij de verkoop hebben ontvangen zou daarmee de facto onwettig zijn. In de optiek van de openbaar aanklager heeft Ramphastos zich door een deel van dit geld (een deel van de aankoopsom van SKS365) namens Tavarelli te investeren (in Talenta Lab) illegaal gehandeld.

Ramphastos

Ramphastos verzet zich bij monde van haar woordvoerder tegen deze zienswijze. Tijdens deze transactie medio2017 zou geen enkele sprake zijn geweest van beschuldigingen aan het adres van de voormalige eigenaren van SKS365 of welke andere onregelmatigheid dan ook. De Italiaanse overheid zou in de periode voor de transactie zelfs een antecedentenonderzoek hebben gedaan naar alle betrokkenen (waaronder Tavarelli) en zou daarbij niet op bezwaren zijn gestuit, zo stelt de woordvoerder.

Daarnaast is ‘de nu omstreden transactie contractueel vastgelegd als een verrekening van een deel van de aankoopsom die Ramphastos eind 2016 is overeengekomen met de toenmalige eigenaren. Die transactie is in 2016 goedgekeurd door het Ministerie van Economie en Financiën en de Italiaanse mededingingsautoriteit Agenzia delle dogane e dei Monopoli (ADM),’ aldus de woordvoerder, die de huidige beschuldigingen ‘absurd en smadelijk’ noemt.

Bron: Quote

2 reacties

  1. Al die rijke stinkerd denken maar aan 5 dingen en dat is geld, geld,geld,geld en geld. 1 miljard is niet genoeg. Ik moet 2 miljard hebben. Belasting betalen? Zo weinig mogelijk, om de 2 miljard te verdubbelen. En zielig doen als ze door hun hebzucht aangepakt worden.

  2. Miljardair Marcel Boekhoorn, één van de rijkste mannen van Nederland, heeft een relatie met Rebecca, de zus van Yolanthe Cabau.

    Types als Yolanthe en Rebecca Cabau komen ook in de Curaçaosche uitvoering voor.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties