PS houdt vast aan onafhankelijkheid

logo-pueblo soberanoWILLEMSTAD — De onafhankelijkheid van Curaçao blijft centraal staan in de visie van coalitiepartij Pueblo Soberano. Dit bleek afgelopen zaterdag nogmaals tijdens de traditionele partijbijeenkomst van de PS in haar partijgebouw bij Palu Blanku. Het punt staat ook op de agenda van een Algemene Leden Vergadering (ALV) van de partij die op zaterdag 7 december zal worden gehouden.

Advertentie

Tijdens de partijbijeenkomst van afgelopen weekeinde was het voormalig Justitie-minister en huidig Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe die een vurig pleidooi hield voor onafhankelijkheid en voor de principes waarmee de PS ooit werd opgericht, namelijk een Curaçao dat solide, soeverein en solidair is.
Volgens Wilsoe is het streven voor de onafhankelijkheid van het Curaçaose volk terug te voeren tot de slavenopstand van 1795 onder leiding van Tula, die opstond voor een gelijke behandeling voor alle inwoners van Curaçao.
Deze boodschap is ook terug te vinden in de boodschap van wijlen staatsman Moises ‘Doktoor’ Da Costa Gomez, aldus Wilsoe.
De voormalige Jusititie-minister constateerde dat er binnen, maar ook buiten de partij onenigheid bestaat over waar de partij voor staat en wat de politieke boodschap van haar oprichter Helmin Wiels ooit is geweest.
Hij deed een oproep aan het bestuur van de partij onder leiding van Edward Joseph om ervoor te zorgen dat het manifest aan alle leden wordt uitgelegd, zodat er geen verschil van mening meer bestaat over de koers van de partij.
Joseph verklaarde het op zijn beurt eens te zijn met het verzoek van Wilsoe en gaf aan dat ratificatie van de koers naar onafhankelijkheid op de agenda van de komende ALV op 7 december zal staan.

bron: Amigoe

To Top

0 Reacties op “PS houdt vast aan onafhankelijkheid

  1. Abraham Mossel

    Duidelijk te merken dat Wilsoe het stokje van Jasjes wil overnemen van de partij(PS).Het zal dan ook niet lang meer duren dat deze flapdrol regering gaat valen en Gerrit de Raaf weer aan de macht zal komen met Wilsoe aan zijn zijde.Jasjes de makamba mee heuler zal voor goed ( te hopen) van het politieke toneel verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *