27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 04:18

Laatste reacties

- Advertentie -

PS: De Geus vóór werknemers weg

paul de geusWILLEMSTAD — Coalitiepartij PS voert de druk op UTS-directeur Paul de Geus verder op. PS-Statenlid Jaime Cordoba is van mening dat De Geus moet vertrekken vanwege het door hem gevoerde beleid bij UTS. Met name de 200 personen die de UTS-directie wil laten afvloeien zijn een doorn in het oog van de PS.

Advertentie

- Advertentie -

De UTS-directie houdt vandaag een persconferentie om haar visie te geven op de recente ontwikkelingen bij het telecombedrijf.
De persconferentie komt na dagen van kritiek vanuit de politiek op het voornemen van UTS om 200 man, eerst via vrijwillig ontslag en als dit niet lukt, via gedwongen ontslag af te laten vloeien. Het telecombedrijf stelt al alles gedaan te hebben om in zijn uitgaven te snijden, maar dat het op dit moment de personeelslast niet meer kan dragen.
De persconferentie komt daags voordat de Raad van Commissarissen (RvC) van UTS in de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers (RvM) verschijnt.
De RvC werd door minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) ontboden om zich in de RvM te verantwoorden voor het beleid bij UTS.
PNP-Statenlid Humphrey Davelaar, de partijleider van Balborda, heeft inmiddels al aangegeven dat niemand gedwongen ontslagen kan worden, voordat er een audit bij het bedrijf heeft plaatsgevonden.
Voor vandaag staat er ook een vergadering van UTSvakbond Sitkom op de agenda.
In het SSK-gebouw aan de Schouwburgweg houdt de vakbond een vergadering met haar leden over de laatste ontwikkelingen bij UTS.
De vakbond is er voorstander van om een interim-management bij UTS aan te stellen en dringt er bij de regering op aan om het bedrijf te redden.
Cordoba kan zich prima vinden in de stelling van de vakbond. Hij is van mening dat voordat er mensen ontslagen worden, De Geus eerst weg moet.
Het Statenlid houdt De Geus verantwoordelijk voor de mislukte miljoeneninvesteringen in het buitenland en een vijandige houding richting Sitkom.
Eerder al had fractiegenoot van Cordoba, Sherwin Leonora aangegeven dat de UTSdirecteur weg moet.

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -