29 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 09:40

PBC | Volgende week ook sneltest verplicht om naar Curaçao te komen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vanaf volgende week moeten binnenkomende passagiers op Hato ook een negatieve sneltest laten zien. Reden is dat de PCR-test niet waterdicht is en er...

PBC | Bullenbaai weer in gebruik voor olieopslag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De raffinaderij heeft nog geen nieuwe exploitant, maar voor Bullenbaai is er wel een voorlopige huurder. Mercuria Energy Trading SA heeft een contract getekend...

ParadiseFM | Aantal actieve besmettingen op Aruba weer omhoog

Op Aruba zijn gisteren 52 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, waarvan twee onder niet-ingezetenen. Daarnaast bleken 38 personen negatief na isolatie of quarantaine. Het aantal actieve besmettingen is daarmee...

PBC | Vaccineren, afspraak niet meer nodig

Persbureau Curacao Je kunt vanaf zaterdag ook binnenlopen bij het SDK-stadion in Brievengat en WTC op Parasassa om een vaccinatie te halen. Dit kan zonder afspraak. Alleen mensen die...

ParadiseFM | MCB waarschuwt voor oplichting

Maduro & Curiel’s Bank heeft gisteren een waarschuwing uit laten gaan. Veel mensen op Curaçao hebben donderdag een mail gekregen waarin staat te lezen dat de code...

ParadiseFM | ‘Goed gesprek met Knops’

Delegaties van MFK en PNP hebben gisteren voor de tweede keer in korte tijd een virtueel gesprek gehad met staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties. PNP-voorzitter Ramon Chong...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoProject infrastructuur Piscadera

Project infrastructuur Piscadera

 

Willemstad – Minister Charles Cooper (MAN) heeft onlangs het toeristisch infrastructuur project Piscadera opgestart.

Al in 2006 liet het eilandgebied Curaçao een masterplan ontwikkelen voor het gebied met als voornaamste doel om een hoog kwalitatief gebied te ontwerpen waar zowel toeristische ontwikkeling als recreatie voor lokale mensen kan plaatsvinden.

Het project valt onder Domeinbeheer, dat projecteigenaar is, en bestaat uit de aanleg van een weg met infrastructuur in de vorm van rooien, rioleringen en bekabeling voor stroom en telecommunicatie. De weg zelf moet geschikt worden voor wandelaars, fietsers en andere recreanten waarbij de auto’s ondergeschikt worden aan de wandelaars. Het concept moet volgens de zogenaamde ‘shared street’-beginselen worden gebouwd, een nieuw concept voor Curaçao, die met de moderne regels en internationale ontwikkelingen overeen moeten komen, volgens het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVR). De weg krijgt ook de functie om de toeristische gebieden conform het masterplan van Piscadera met elkaar te verbinden.

De ingang van de weg is geprojecteerd aan het begin van de Piscaderaweg tussen het Hilton Hotel en het perceel van Piscadera Residence en zal langs Carmabi, Pirate Bay en het bekende restaurant Awa di Playa lopen om weer terug te komen op de Piscaderaweg. Er zijn meer ontwikkelingen in het gebied.

Het project Piscadera Harbour Village is volgens het ministerie in vergevorderde staat en verder zullen de gebieden D en E spoedig worden ontwikkeld onder de naam Queens Gardens.

Usona en de overheid van het eiland financieren het infrastructurele project waarbij de gelden die Usona beschikbaar stelt deel uitmaken van het Sociaal Economisch Initiatief (SEI). Coördinator Domeinbeheer wordt bijgestaan door een stuurgroep die bestaat uit een multidisciplinair team met ambtenaren uit Domeinbeheer, Openbare Werken en Ruimtelijke Ontwikkeling en Planning (ROP), die het project zullen begeleiden. De stuurgroep wordt op haar beurt weer bijgestaan door een externe expert. Gezamenlijk zullen deze moeten zorgen dat het project medio december van dit jaar nog klaar moet zijn. Verschillende variabelen die essentieel zijn voor de uitvoer van dit project dienen nog te worden uitgewerkt of geformaliseerd.

Uit de toespraak die Cooper hield bij de officiële start van het project gaf hij aan dat er een boardwalk is geprojecteerd die langs het water moet gaan lopen, en kleine pieren worden aangelegd waar vissers hun boten kunnen aanmeren om zo deel te nemen aan de ontwikkelingen en activiteiten in het gebied. Het is de bedoeling dat de boardwalk en de omgeving daarvan openbaar blijven voor het publiek met onder andere verschillende picknicklocaties. Maar om dit mogelijk te maken moet de overheid de ontwikkelaars in het gebied nog benaderen om een Memorandum of Understanding te tekenen (MoU) om de boardwalk te realiseren.

Het gaat dan om de ontwikkelaars van Piscadera Harbour Village, Queens Gardens en het Hilton. Tevens moet de huidige weg die langs het Hilton en Pirate Bay loopt worden omgelegd in noordelijke richting. Om dit mogelijk te maken is het bedoeling dat een stukje van de parkeerplaats van het Hilton Hotel wordt gebruikt om de ingang van de nieuwe weg te realiseren.

,,Dit zal mogelijk zijn met de medewerking van het Hilton. Het is de bedoeling dat de huidige straat tezamen met wat overblijft van de parkeerplaats van Hilton na de overdracht deel gaat uitmaken van het Hiltonperceel. Om dit te realiseren zal de overheid spoedig een MoU tekenen met de directie van het Hilton om te kunnen beginnen met de aanleg van de weg”, aldus Cooper.

De overheid is ook van plan een kleine parkeerplaats aan te leggen voor het nieuwe gebouw van Carmabi, en verder zal het Hilton het aantal kamers gaan uitbreiden naast restaurant Pirate Bay. Er komt op perceel B een project met 16 bungalows, 48 appartementen, een gym en een zwembad en er zullen op perceel C een aantal restaurants en watersportwinkels worden gebouwd.

Bron: Antiliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties