25.9 C
Willemstad
• zondag 26 maart 2023

ParadiseFM | Aangifte Calmes tegen Leeflang en De Andrade

Politicus Rennox Calmes is de beschuldigingen aan zijn adres zat. Hij wil aangifte doen van laster tegen Omayra Leeflang en Elvis de Andrade. Beiden zouden zijn naam...

CN | SER keurt nieuwe gokwet Curaçao goed, maar blijft kritisch

Jimmy Driessen | CasinoNieuws.nl De Sociaal-Economische Raad (SER) van Curaçao heeft de nieuwe gokwet goedgekeurd. De raad geeft in haar advies aan dat het moderniseringstraject van de (online)...

Democracy now! | Friday, March 24, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 24 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Portugese oorlogsschepen gespot voor Piscadera

Voor de kust van Piscadera zijn Portugese oorlogsschepen gespot. Vissers hebben in totaal vijf kwallen gevangen. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is op de...

Nu.cw | SER adviseert over belastingverordeningen

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft donderdag advies uitgebracht over wijzigingen in verschillende belastingverordeningen. De verordeningen waarin wijzigingen zijn aangebracht zijn onder andere de Algemene Landsverordening Landsbelastingen en...

RO | Ministerraad besluit dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN krijgen

De Ministerraad stemde in met het wijzigen van het Besluit basisregistratie personen, zodat Caribische studenten bij aanvraag van studiefinanciering via DUO direct een BSN kunnen krijgen. Dit...
- Advertentie -

Project infrastructuur Piscadera

 

Willemstad – Minister Charles Cooper (MAN) heeft onlangs het toeristisch infrastructuur project Piscadera opgestart.

Al in 2006 liet het eilandgebied Curaçao een masterplan ontwikkelen voor het gebied met als voornaamste doel om een hoog kwalitatief gebied te ontwerpen waar zowel toeristische ontwikkeling als recreatie voor lokale mensen kan plaatsvinden.

Het project valt onder Domeinbeheer, dat projecteigenaar is, en bestaat uit de aanleg van een weg met infrastructuur in de vorm van rooien, rioleringen en bekabeling voor stroom en telecommunicatie. De weg zelf moet geschikt worden voor wandelaars, fietsers en andere recreanten waarbij de auto’s ondergeschikt worden aan de wandelaars. Het concept moet volgens de zogenaamde ‘shared street’-beginselen worden gebouwd, een nieuw concept voor Curaçao, die met de moderne regels en internationale ontwikkelingen overeen moeten komen, volgens het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVR). De weg krijgt ook de functie om de toeristische gebieden conform het masterplan van Piscadera met elkaar te verbinden.

De ingang van de weg is geprojecteerd aan het begin van de Piscaderaweg tussen het Hilton Hotel en het perceel van Piscadera Residence en zal langs Carmabi, Pirate Bay en het bekende restaurant Awa di Playa lopen om weer terug te komen op de Piscaderaweg. Er zijn meer ontwikkelingen in het gebied.

Het project Piscadera Harbour Village is volgens het ministerie in vergevorderde staat en verder zullen de gebieden D en E spoedig worden ontwikkeld onder de naam Queens Gardens.

Usona en de overheid van het eiland financieren het infrastructurele project waarbij de gelden die Usona beschikbaar stelt deel uitmaken van het Sociaal Economisch Initiatief (SEI). Coördinator Domeinbeheer wordt bijgestaan door een stuurgroep die bestaat uit een multidisciplinair team met ambtenaren uit Domeinbeheer, Openbare Werken en Ruimtelijke Ontwikkeling en Planning (ROP), die het project zullen begeleiden. De stuurgroep wordt op haar beurt weer bijgestaan door een externe expert. Gezamenlijk zullen deze moeten zorgen dat het project medio december van dit jaar nog klaar moet zijn. Verschillende variabelen die essentieel zijn voor de uitvoer van dit project dienen nog te worden uitgewerkt of geformaliseerd.

Uit de toespraak die Cooper hield bij de officiële start van het project gaf hij aan dat er een boardwalk is geprojecteerd die langs het water moet gaan lopen, en kleine pieren worden aangelegd waar vissers hun boten kunnen aanmeren om zo deel te nemen aan de ontwikkelingen en activiteiten in het gebied. Het is de bedoeling dat de boardwalk en de omgeving daarvan openbaar blijven voor het publiek met onder andere verschillende picknicklocaties. Maar om dit mogelijk te maken moet de overheid de ontwikkelaars in het gebied nog benaderen om een Memorandum of Understanding te tekenen (MoU) om de boardwalk te realiseren.

Het gaat dan om de ontwikkelaars van Piscadera Harbour Village, Queens Gardens en het Hilton. Tevens moet de huidige weg die langs het Hilton en Pirate Bay loopt worden omgelegd in noordelijke richting. Om dit mogelijk te maken is het bedoeling dat een stukje van de parkeerplaats van het Hilton Hotel wordt gebruikt om de ingang van de nieuwe weg te realiseren.

,,Dit zal mogelijk zijn met de medewerking van het Hilton. Het is de bedoeling dat de huidige straat tezamen met wat overblijft van de parkeerplaats van Hilton na de overdracht deel gaat uitmaken van het Hiltonperceel. Om dit te realiseren zal de overheid spoedig een MoU tekenen met de directie van het Hilton om te kunnen beginnen met de aanleg van de weg”, aldus Cooper.

De overheid is ook van plan een kleine parkeerplaats aan te leggen voor het nieuwe gebouw van Carmabi, en verder zal het Hilton het aantal kamers gaan uitbreiden naast restaurant Pirate Bay. Er komt op perceel B een project met 16 bungalows, 48 appartementen, een gym en een zwembad en er zullen op perceel C een aantal restaurants en watersportwinkels worden gebouwd.

Bron: Antiliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -