Procedurefout grondslag vonnis’

Wilsoe (PS) over uitspraak zaak Francisca/Tayer Soshal

Wilsoe-1Willemstad – ,,De uitspraak in het kort geding van het op non-actief gezette bestuur en directie van Tayer Soshal Sta Martha tegen minister Francisca van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, is gebaseerd op een procedurefout.” Aldus de verklaring van parlementariër Elmer Wilsoe van Pueblo Soberano afgelopen zaterdag tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst.

,,De bij wet vastgestelde wegen zijn niet bewandeld’,’ zo hield Wilsoe zijn gehoor voor.

,,Als iemand op non-actief wordt gezet moet dat inderdaad onderbouwd worden. Dat moet vanaf het moment dat iemand op non-actief wordt gezet en niet achteraf.”

Volgens Wilsoe zijn er een paar opmerkelijke dingen aan het vonnis.

,,De rechter zei dat de stellingen van de landsadvocaat niet overtuigend waren. Dat is een erg subjectief woord.”

Het Statenlid zei verbaasd te zijn over de reden waarom de afgezette mensen weer aan het werk zouden moeten gaan.

,,Wat mij verbaasde is dat de rechter zei: Laat deze mensen weer aan het werk gaan, luister goed, want hun belang in deze zaak is groter dan het belang van de mensen die bij Sta. Martha werken.”

De parlementariër wierp de vraag op om welk belang het nu gaat.

,,Ik weet niet welk belang de mensen (die de rechtszaak aanspanden, red.) hebben, je bent geroepen om de mensen die er zijn (de mensen van de werkplaats, red.). Zij zijn het allerbelangrijkste, de rest is er omdat zij er zijn.”

De rechter verklaarde volgens Wilsoe ook dat Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) opdracht had gekregen om onderzoek te doen.

,,Maar hij ziet niet wat voor verduidelijking het Soab-rapport kan geven. Ik weet niet of de rechter ook een boekhouder is”, zo besloot Wilsoe.

To Top

0 Reacties op “Procedurefout grondslag vonnis’

  1. Abraham Mossel

    Ik heb Wilsoe al nooit hoog in het faandel gehad,maar nu is hij toch echt rijp voor Zon en Schild te Soesterberg,afd zware gevalen.En als er toch gevlogen word neem dan Gerrit de Raaf&co ook direct mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *