30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Prioriteiten stellen

HomeNieuwsPrioriteiten stellen

Terwijl de politie de medewerking van het publiek vraagt in verband met een reeks voortvluchtige criminelen, terwijl Renaissance Mall voor de zoveelste keer slachtoffer is van een overval op een juwelier en terwijl docenten het werk neerleggen vanwege de agressie op school, hoort de bevolking van de minister van Justitie niets.

Een kwestie van prioriteiten stellen.

Van bewindsman Wilsoe (PS) met justitie, politie en de openbare orde in zijn portefeuille hebben de meesten de laatste tijd vooral gehoord van zijn controverse met procureur- generaal Piar in de strafzaak Bientu, waarin de minister het openlijk opneemt voor de hoofdverdachte.

Dat lijkt voor hem belangrijker dan het wegnemen van het gevoel van toenemend geweld – fysiek én verbaal – en onveiligheid.

De prioriteiten worden wel vaker verkeerd, of op z’n zachtst gezegd opmerkelijk, gelegd.

Dat blijkt vaak alleen al uit de dienstreizen;

– minister Koeiman (MAN) naar Zwitserland om er de ILO-arbeidsconferentie bij te wonen

en zijn partijgenoot

– minister Cooper naar Griekenland om er een maritieme top te bezoeken.

Het is moeilijk zich aan de indruk te onttrekken dat deze congressen vooral dienen om een duur en lang snoepreisje te verantwoorden.

Maar het kan de MAN- en PSministers nauwelijks kwalijk worden genomen, gezien het veelvuldige reizen – al dan niet in privé-jet – door MFK-bewindslieden, met

– premier Schotte en El Hakim die de kroon spannen.

Ondertussen kampt Curaçao ‘plotseling’ met een tekort van 200 miljoen gulden in 2011 en 2012. De aangepaste begroting voor dit jaar laat alweer drie weken op zich wachten.

De Basisverzekering Ziektekosten en alle andere structurele kostenbesparende maatregelen lopen al maanden, zo niet anderhalf jaar, achter.

En de Staten… die houdt zich bezig met een parlementaire enquête naar slechts de halve vraag en dus het halve antwoord.

Het chronische gebrek aan sence of urgency in de Staten blijkt ook uit het agenderen van onderwerpen die van nationaal belang zijn.

– De bespreking met Financiënminister Jamaloodin (MFK) over het tekort op de lopende rekening van de betalingbalans stond gepland voor 4 april, maar komt nu pas op 14 juni aan bod.

– De vergadering in de Staten met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) over de diverse noodlijdende fondsen waar de regering garant voor staat, werd al drie keer uitgesteld:

– op 2 april, 24 april en 23 mei en kan nu hopelijk op 12 juni worden voortgezet.

Prioriteiten stellen is een vak apart.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties