27 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Politur nog niet operationeel

HomeMediaPolitur nog niet operationeel

Notariële akte nog niet getekend

notarisWILLEMSTAD — Het nieuwe politiekorps Politur dat opgericht wordt, ter bescherming van toeristen is nog niet operationeel. Het was de bedoeling dat het nieuwe korps op 1 november zou starten, maar het ministerie is nog bezig met enkele details. Dit zegt Humphrey Josefa van het ministerie van Justitie desgevraagd tegenover de Amigoe.

Een notaris is nog bezig met de akte hiervoor.
Die wordt binnenkort getekend en hierna kunnen de agenten starten met hun werkzaamheden. Nadat alles geregeld is, krijgt de bevolking via de pers informatie over onder andere de huisvesting van het korps.
In overleg met de politiekorpsleiding is besloten dat Politur zal bestaan uit gewapende politieagenten van het Korps Politie Curaçao zelf.
Het gaat hier om twaalf agenten en dit aantal zal geleidelijk opgevoerd worden tot ongeveer 24. Dat was het antwoord van de minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) op vragen van parlementariër Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK), tijdens een openbare vergadering in de Staten.
De minister voegde daaraan toe dat het korps via een public private partnership (PPP) is opgericht, waardoor het budgetneutraal is.
De kosten voor materiaal zoals transport en dergelijke, hebben dus geen effect op de begroting van het politiekorps KPC.
Die worden gedragen door de private sector via de stichting Politur, die de beheerder zal worden van het korps, aldus Navarro.
Het korps Politur moet een gespecialiseerd team worden, dat onder meer de veiligheid in de toeristische sector moet gaan evalueren en met een structuur en voorstellen moet komen die aan de veiligheidsstandaards voldoen om de veiligheid te verhogen.
Aanleiding voor het oprichten van dit korps is het stijgende aantal criminele activiteiten in de toeristische sector, wat zeker negatieve gevolgen zal hebben voor de economie. Minister Navarro zei eerder al dat hij het wiel niet nog eens wil uitvinden en besloot door te gaan met het uitwerken en uitvoeren van diverse plannen van de vorige overheden.
Politur is daar een van.

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties