Curacao.nu | Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

Persbureau Curacao

Eigenaren van de inbeslaggenomen honden hebben zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan het onvoldoende zorgdragen voor onder hun hoede staan gevaarlijk dier

Willemstad – Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslag genomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Hierbij hebben de twee inbeslaggenomen honden een kleinere hond, die aldaar met zijn baasje aan het wandelen was, doodgebeten. Van dit feit werd aangifte gedaan. De eigenaren van de inbeslaggenomen honden – welke door de politie zullen worden verhoord – hebben zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan het onvoldoende zorgdragen voor een onder hun hoede staan gevaarlijk dier. Dit is strafbaar gesteld bij artikel 3: 2 Wetboek van Strafrecht Curaçao.

Bijtincidenten kunnen in principe altijd leiden tot in beslagname van honden, waarbij de honden uiteindelijk vaak, al dan niet op last van de rechter, moeten worden ingeslapen. Om deze reden is het van groot belang dat elke hondenbezitter in Curaçao goed zorgdraagt voor het onschadelijk houden van zijn honden. Dit door middel van een deugdelijk hekwerk om zijn of haar erf en/of het dragen van een goede lijn en/of muilkorf wanneer de honden mee op straat worden genomen.

Bron: Curacao.nu

3 Reacties op “Curacao.nu | Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

  1. Volgens @Robert, “Zoals de shons vroeger met slaven omgingen, gaan te velen van ons nu om met honden.” Het was in tijden van apartheid in Zuid Afrika en ook hier vroeger bij blanke families dat de huisbedienden nooit in de woonkamer mogen als zich blanken in de woonkamer zijn. Het was wel voor de hond toegestaan om op de bankstel voor de TV te liggen.

    Weet niet of @Robert een brother, een swa is, maar kijk naar ons negers, de ene groep voelt zich ver verheven boven de andere, wat de blanken ons vroeger aandeden doen we nu elkaar aan.

    Het is nog erger gedurende de slavernij kregen de slaven van de shon’s te vreten nu wilt een groep zwarten als Chebu Sluis, Betrian, Lasten e.a. andere zwarten zelfs dat ontnemen.

  2. Het is te hopen dat er ook wordt opgetreden tegen mensen die hun honden mishandelen door ze geen aandacht te geven en het grootste deel van de dag opsluiten in een veel te klein onderkomen. Of erger nog; dumpen in de kunuku. Zoals de shons vroeger met slaven omgingen, gaan te velen van ons nu om met honden. Nan ta bon YiuKorsou? No. Dushi hende? Zeker niet. En waarom? Dat kan toch echt wel anders. Een berguensa voor ons Land waar we iets aan moeten doen.

  3. “een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.” Zijn we nu in de winter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *