27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Politie berichten

politie-bericht1

Dieven krijgen kluis pinautomaat niet open

- Advertentie -

Door: Aruna Jhagru
Bron: Versgeperst

CURAÇAO – De politie is vannacht gesneld naar een pinautomaat in Siberi waar onbekenden hebben getracht de automaat open te breken.

De verdachten hebben de deur van de kluis verbrand waardoor veel rook is ontstaan. Hierdoor is waarschijnlijk het alarm geactiveerd en hebben de dieven de benen genomen.

De politie verzoekt iedereen die meer weet over deze zaak, dit door te geven. Dit kan via telefoonnummer 888-2290 (kantooruren), 911 (24 uur) of 108 (anoniem).

———————–

Meer verdachten gearresteerd inbraak Seru Loraweg

Door: Aruna Jhagru
Bron: Versgeperst

CURAÇAO – Een politieonderzoek naar een overval met geweld op 3 juni in een woning aan de Seru Loraweg, heeft geleid tot twee arrestaties. Op die dag zijn drie inbrekers via het keukenraam de woning binnengedrongen. Hierdoor ging het alarm af en stond de bewoner oog in oog met de inbrekers.

De verdachten hebben de man en zijn vrouw vastgebonden met touw en op bed geduwd. Vervolgens is de woning doorzocht en zijn verschillende items meegenomen. Hierna zijn de dieven op de vlucht geslagen in een grijze auto.

Achtervolging
Voordat een politiepatrouille van Montaña aankwam bij de woning, signaleerde zij een grijze auto die voldeed aan de beschrijving die de politiecentrale had binnengekregen. De patrouille heeft direct de achtervolging ingezet en gaf het sein tot stoppen. De verdachten negeerden het stopteken en reden in de richting van Barbouquet. In de tussentijd kreeg de patrouille assistentie en werd de achtervolging voortgezet. Plotseling losten de verdachten schoten op de politie waarop de politie terugschoot.

Verdachte
Tijdens de vluchtpoging zijn de verdachten in de Penelopeweg tegen een muur van een woning aangereden. De drie stapten uit de auto en renden weg in verschillende richtingen. Het is de politie gelukt een 32-jarige verdachte aan te houden ter hoogte van Las Almas. De twee anderen wisten te ontkomen.

Arrestatie
Gistermiddag tegen 11.30 uur heeft de politie een 26-jarige verdachte aangehouden aan de Amerikaweg. Hierna heeft de politie de omgeving van Savaan doorgespit wat heeft geleid tot de arrestatie van een 23-jarige verdachte. Beide arrestanten zijn betrokken bij de overval van 3 juni. Vervolgens heeft de politie huiszoeking verricht in een woning aan de Amerikaweg, maar hier is niets aangetroffen dat van belang kan zijn voor het onderzoek. De verdachten zijn voorgeleid aan de hulpofficier die hun hechtenis heeft verlengd in afwachting van het onderzoek.

————————

Vermeende geitendief vast wegens wapenbezit

Door: Pieter Hofmann
Bron: Versgeperst

CURAÇAO – De politie van Barber en het departement Joyriding hebben vanmorgen de 37-jarige S.P.O. gearresteerd. Hij werd rond 05.30 uur van zijn bed gelicht op verdenking van diefstal van geiten op de vlakte van San Pedro. Agenten vonden ook een wapen in zijn huis aan de Kaya Basalt.

Het ging om een geweer kaliber 22. De man is inmiddels voorgeleid aan de officier van Justitie, die bepaalde dat hij langer vast moet blijven zitten. Het onderzoek gaat door.

—————————-

Twee jaar cel voor Glockbezitter Koraal Specht

Door: Pieter Hofmann
Bron: Versgeperst

CURAÇAO – De 39-jarige S.H.P. moet een gevangenisstraf van twee jaar uitzitten voor illegaal vuurwapenbezit. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het Hof veroordeelde P. in hoger beroep tot deze straf. In eerste instantie was hij al tot twintig maanden veroordeeld.

Volgens de aanklager had de man een Glock-pistool en vijftien kogels in zijn bezit. In oktober 2012 had de politie hem daarmee aangetroffen in Koraal Specht. Eigenlijk waren de agenten bezig met een onderzoek naar gestolen scooters. P. gedroeg zich echter verdacht, waarop de agenten hem aanhielden.

Ernstig
Het Hof vindt het niet alleen ernstig dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan verboden wapenbezit. Als strafverzwarende omstandigheid telt mee dat hij deze in het bezit had terwijl hij zich op de openbare weg bevond in een wijk waar de afgelopen jaren meerdere schietpartijen hebben plaatsgehad. De man is eerder veroordeeld voor hetzelfde delict en zat nog in zijn proeftijd daarvan.

====================

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -