26 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 06:54

ParadiseFM | Nieuwe Statenleden vanochtend ingezworen

De nieuwe Statenleden zijn vanochtend ingezworen. Zij hebben voor de Gouverneur van Curaçao hun eed afgelegd. De komende vier jaar zullen zij het volk vertegenwoordigen in het...

ParadiseFM | Kettingbotsing op Nieuwe Havenweg

Een vrachtwagen is eind van de ochtend op drie personenauto’s geknald. Dat gebeurde bij de stoplichten van Nieuwe Havenweg bij Coca Cola. Niemand raakte gewond, wel is er...

NOS | ‘Pfizer sluist miljardenwinst weg via Nederland’

Vaccinproducent Pfizer sluist een groot deel van zijn winst weg via belastingparadijzen, waaronder Nederland, Luxemburg en Ierland. Dat meldt Follow The Money (FTM). In Nederland zou Pfizer...

Democracy now! | Tuesday, May 11, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 11 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rhuggenaath niet in parlement

Demissionair minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) wordt morgen niet ingezworen als Statenlid. In een persbericht maakt zijn partij bekend dat Rhuggenaath zijn zetel niet zal opeisen. Hierdoor schuiven alle...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPlunderaars Saliña direct opgepakt | Antilliaans Dagblad

Plunderaars Saliña direct opgepakt | Antilliaans Dagblad

Het valt sowieso op dat vooral veel jongeren, twintigers en begin dertigers meedoen

Willemstad – Saliña was gisteren eind van de middag het toneel van een poging tot plundering, waarbij de daders vrijwel direct – vrijwel op heterdaad – werden opgepakt.

Onder andere de elektronicawinkel Multitronics – die in verband met de onrust in de binnenstad uit voorzorg al om 14.30 uur de deuren had gesloten – was het mikpunt van de jonge dieven.

De arrestanten hebben niets te maken met de manifestatie, maar hebben zichtbaar geprobeerd misbruik te maken van het feit dat het politiekorps op dat moment alle aandacht elders had gericht. Daarin hadden ze zich vergist en de daders werden alsnog in de kraag gegrepen. De politie was namelijk snel ter plekke en arresteerden zeker een achttal jonge mannen en ook een vrouw.

Mogelijk zijn het er meer. In hun nabijheid lagen doosjes met nieuwe mobiele telefoons, die zij waarschijnlijk hadden buitgemaakt. De arrestanten lagen geboeid met hun gezicht naar de grond gericht. De agenten hadden de situatie snel onder controle. In de nabijheid stond een busje met daarin diverse leden van de Mobiele Eenheid (ME), maar die hoefden niet in actie te komen.

Iets verderop in Saliña was er op hetzelfde moment een samenscholing van manifestanten die zich op de hoofdweg ter hoogte van het partijgebouw van regeringspartij PAR hadden verzameld. Daarbij werd een deel van de openbare weg geblokkeerd.

Manifestatieleider Lon Mutueel, die vorige week ook betrokken was bij de ongeoorloofde bezetting van de Julianabrug, gaf aan dat PAR-premier Eugene Rhuggenaath heeft aangetoond ‘het niet te kunnen’, dat hij z’n ontslag moet indienen en dat er direct nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven. Bij het partijgebouw was echter niemand aanwezig en daar bleef het verder bij.

Mutueel gaf toe dat wat als een pacifistische manifestatie begon uit de hand was gelopen en dat de organisatoren ‘het zelf niet meer onder controle hadden’. Hij wijt dit echter aan het optreden van de politie.

,,We zijn echt boos over wat er met ons eiland gebeurt.” Het valt sowieso op dat vooral veel jongeren, twintigers en begin dertigers meedoen en zich ook schuldig maken aan gewelddadigheden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties