27 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Plasterk is voorstander kleurenpieten

HomeMediaPlasterk is voorstander kleurenpieten

plaskerk-2013Den Haag – Van minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mogen de Zwarte Pieten bij het Sinterklaasfeest aangevuld worden met regenboogpieten.

Advertentie

Ook groene of blauwe Piet, ik denk dat de kinderen daarmee niet minder plezier zouden hebben, aldus de bewindsman in het televisieprogramma Pauw & Witteman.

,,Als tussen Zwarte Pieten ook een paar andere kleuren rondlopen zou het feest er niet minder van worden.”

Plasterk benadrukte, zoals premier Mark Rutte dat eerder al had gedaan, dat de pietenkwestie geen zaak van de regering is maar van de samenleving.
De meeste Nederlanders denken daar heel anders over. Uit verschillende peilingen blijkt dat 90 procent wil vasthouden aan de oeroude traditie.

Een online ‘pietitie’ op Facebook was na één dag al meer dan 1,5 miljoen keer ‘geliked’.
Meer dan 160.000 bezoekers tekenden de petitie.
Een Tweede Kamerdelegatie die deze week op werkbezoek in New York is hoopt VNfunctionaris Verene Shepherd te spreken te krijgen.
Shepherd is voorzitter van de werkgroep die de bij de VN ingediende klacht onderzoekt dat het Sinterklaasfeest racistisch zou zijn.
Vooruitlopend op het onderzoek noemde zij het fenomeen Zwarte Piet een ‘terugkeer naar de slavernij’.
Delegatielid Madeleine van Toorenburg (CDA), onder meer woordvoerder Koninkrijksrelaties, noemde de uitspraken voorbarig en ‘een beetje bizar’.
Intussen lijkt er voor de media in Nederland – ook de serieuze – op dit moment geen belangrijker onderwerp te bestaan.
Opvallend is de felle toon waarmee voor- en tegenstanders van Zwarte Piet elkaar verketteren.
Een kleine groep genuanceerden, onder wie de historicus Hans van der Horst, vindt het zorgelijk dat de bereidheid om tenminste naar elkaars argumenten te luisteren in beide kampen afwezig is.
Dat bleek gisteravond nog maar eens tijdens het programma Debat op 2.
De emoties liepen tijdens de uitzending hoog op.

Quinsy GarioOverigens was initiatiefnemer van de actie ‘Zwarte Piet is racisme’ Quinsy Gario de grote afwezige. Sinds hij persoonlijke bedreigingen heeft ontvangen, mijdt hij de publiciteit.
Op het Malieveld in Den Haag vindt zaterdag een demonstratie plaats voor behoud van Zwarte Piet en tegen de Verenigde Naties.
Via Facebook is een oproep gedaan om aan de betoging mee te doen, het liefst verkleed als Zwarte Piet. Den Haag heeft toestemming voor de demonstratie gegeven.

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties