31 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Opinion | PIN: “How much more people have to suffer before the Minister of Justice starts addressing the problem we have with guns?

WILLEMSTAD - The National Innovation Party (PIN) says it has taken note that in recent times, there have been many cases where the use of guns has...

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs...

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

ParadiseFM | Skiën op Saba

Skiën op Saba lijkt misschien een slechte grap, maar dat is het niet. Onlangs bezocht een skiscoutteam uit de VS het bovenwindse eiland. De wegen en wandelpaden...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...
- Advertisement -spot_img

Plan voor ontwikkeling binnenstad gepresenteerd

HomeMediaAlgemeen nieuwsPlan voor ontwikkeling binnenstad gepresenteerd

WILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran heeft vanochtend een plan onthuld waarmee de regering de binnenstad van Curaçao nieuw leven in wil blazen. Volgens Sulvaran moet dit plan ertoe leiden dat de economische bedrijvigheid in zowel Punda als Otrobanda toeneemt en dat meer mensen naar de binnenstad zullen trekken.

Advertentie

Het bestaande restaurant Pampus is geheel op de achtergrond zichtbaar op de impressie van het Waaigat-project . Behalve een jachthaven zijn er plannen voor het creëren van faciliteiten voor extra horecagelegenheden om dit stadsdeel te doen opleven.
Het bestaande restaurant Pampus is geheel op de achtergrond zichtbaar op de impressie van het Waaigat-project . Behalve een jachthaven zijn er plannen voor het creëren van faciliteiten voor extra horecagelegenheden om dit stadsdeel te doen opleven.

Sulvaran presenteerde het plan vanochtend tijdens de behandeling van de vragen van het ministerie van Economische Ontwikkeling over de conceptbegroting van het land Curaçao voor het jaar 2014. Het plan bestaat volgens onafhankelijk Statenlid Sulvaran uit vier delen.
Ten eerste zal het gebied rondom het Waaigat te Punda moeten worden ontwikkeld tot een jachthaven, waar zowel overdag, maar ook in de avonduren tal van activiteiten zullen worden gehouden.
Hiervoor is wel vereist dat de waterafvoer van en naar het Waaigat wordt aangepast.
Sulvaran licht toe zich samen met zijn collega-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje (PS) in te zetten voor het plan voor de ontwikkeling van Waaigat.

“Het oorspronkelijke plan voor een jachthaven met aanvullende horecagelegenheden, is door de inmiddels gepensioneerde Eduardo ‘Eddy’ de Kort (voormalig ceo van Banco di Caribe, red.) in het verleden opgepakt en inmiddels zijn levensdroom geworden.
Gezien zijn ervaring in projectontwikkeling wil hij bij de realisatie daarvan helpen, om het gebied zowel overdag als in de avonduren te doen bruisen.
Het plan is reeds ter toetsing aan de overheid, ofwel de ministers van Economische Ontwikkeling, Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en Financiën aangeboden.
De opzet is dat het project in overheidshanden moet blijven en vandaar dat de heer Cijntje en ik dit project, dat een positieve impact op de economische ontwikkeling teweeg moet brengen, voorstaan en ondersteunen.
De heer De Kort heeft ook duidelijk aangegeven na een eventuele realisering van het project geen exploitatie van de faciliteiten te ambiëren”

, aldus Sulvaran.
Ook wordt binnen het project de aanleg van een groot vlot op het water beoogd voor openluchtconcerten.

Bezoek aan Vuursteeg

Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje (PS) en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran hebben vanochtend een bezoek gebracht aan de Vuursteeg, waar binnen het Waaigat-project de aanleg van een pijpleiding wordt beoogd voor de toevoer van vers water naar het Waaigat
Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje (PS) en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran hebben vanochtend een bezoek gebracht aan de Vuursteeg, waar binnen het Waaigat-project de aanleg van een pijpleiding wordt beoogd voor de toevoer van vers water naar het Waaigat

Verder licht hij toe vandaag met Cijntje tevens de Vuursteeg te hebben bezocht.
Binnen het voornoemde plan wordt de aanleg van een pijpleiding in de Vuursteeg beoogd met een diameter van tussen de 80 centimeter en een meter, die het Waaigat van vers water dient te voorzien.

“Normaal gesproken is de Vuursteeg afgesloten met een hek, maar vandaag stond het hek open in verband met bouwwerkzaamheden.
We hebben ter plaatse ook een vertegenwoordiger van de eigenaar gesproken, die stelde het een goed project te vinden en zijn volledige medewerking te zullen verlenen aan de aanleg van de pijpleiding”

, aldus Statenlid Sulvaran.
Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld blijkt de publieke Vuursteeg – volgens stukken van het Kadaster – nu op naam te staan van een particulier, namelijk de directeur van Jewel Investment & Management NV.
Dit bedrijf heeft in de bovengenoemde omgeving een groot aantal monumenten in zijn bezit, die worden gerestaureerd.

Deel twee van het algehele plan behelst fiscale voordelen om leegstaande panden in de binnenstad tot woonruimten om te bouwen.
Volgens Sulvaran zou minister José Jardim (Financiën) op dit moment hiermee bezig zijn.
Sulvaran hekelde het feit dat men op Curaçao niet weet hoe men de internationale parel van de binnenstad moet gebruiken.

“Anderen zouden graag op de Unesco-lijst willen staan. Wij staan erop en wij maken er geen optimaal gebruik van. Als het nu zeven uur ‘s avonds is, gaat iedereen weg uit de binnenstad.”

De andere punten die vanochtend door Sulvaran werden genoemd hadden vooral te maken met de ontwikkeling van Otrobanda.
In dit verband noemde het onafhankelijk Statenlid de ontwikkeling rondom het Rifgebied en de bouw van het nieuwe ziekenhuis aan de Hamelbergweg.
Dit nieuwe ziekenhuis zal volgens Sulvaran vooral belangrijk zijn voor medische scholen die zich in het gebied willen vestigen.

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties