Opinie PIN | Ook LICHTgewichten begeven zich in het VELD van boosheid en selectief geheugenverlies

Opinie Alvin Daal (PIN)

Fractie PIN boos op opiniestuk van voormalig politicus George Lichtveld

George Lichtveld, in 2003 strafrechtelijk veroordeeld tot zes maanden onvoorwaardelijk in de Post N.V.-fraudezaak, kan zijn boosheid na 17 jaar nog steeds niet verwerken. Lichtveld is een inmiddels door zijn voormalige PARtij opzij geschoven politicus, die naar blijkt ook niet kan verkroppen dat er een einde is gekomen aan zijn hand- en spandiensten als vermeende collaborateur, toezichthouder en beheerder bij de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (SONA).

Zijn opinies gaan vooral over alle ministers, adviseurs, oud-partijgenoten en toezichthouders die bepalend zijn geweest voor het dichtdraaien van de kraan, die zorgde voor zijn riante inkomen bij de SONA tijdens de bouw van het nieuwe ziekenhuis op Curaçao en de miljoenen waarvoor de belastingbetaler moet opdraaien wegens wanbeleid van diezelfde SONA en hun medewerker George Lichtveld.

Zijn opinie in knipselkrant – een online fora voor fake news-schrijvers, verzinsels en vooral veel commentatoren achter schuilnamen – gaat duidelijk over zijn meest recente frustratie: een Evaluatierapport, in 2016 door buitenlandse deskundigen opgesteld, waarin na gedegen onderzoek en verzameling van feiten (waaronder het horen van alle betrokkenen en dus ook SONA) Lichtveld c.s. werden ontmaskerd. Een van de conclusies van het rapport is dat SONA als eindverantwoordelijke wegens wanbeleid het veld diende te ruimen bij de uitvoering van de haar opgedragen taken bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Onder toezicht en beheer van Lichtveld heeft SONA een miljoenenverlies voor de gemeenschap van Curaçao veroorzaakt, in de vorm van meerkosten in de bouw van HNO en het niet halen van de opleverdatum. Daarbij was zeker geen sprake van een lankmoedige, beduchte of passieve wegkijkhouding, want George Lichtveld had direct belang bij het niet halen van de opleverdatum van een ziekenhuis, die allang verstreken was toen minister Camelia-Römer in 2017 als minister van GMN aantrad. Juist door deze gang van zaken besloot de regering tot het instellen van de Ministeriële Regisseur en Toezichthouder (MRT) om het aangetroffen wanbeleid te kunnen ombuigen, hetgeen tot resultaat had dat in november 2019 het Curaçao Medical Center van start ging.

Dat George Lichtveld, veroordeelde fraudeur, een hekel heeft aan minister Camelia-Römer en zijn voormalige PARtijgenoten mag natuurlijk niemand verbazen. Camelia-Römer is snel na haar aantreden voor Lichtveld c.s. lastige vragen gaan stellen naar de jaarrekeningen en verantwoording van de belastinggelden van Curaçao, die aan hun waren toevertrouwd. Toezichthouder en beheerder Lichtveld c.s. konden in 2017 (vier jaar na start van de bouw van HNO) geen jaarrekeningen over 2013-2017 overleggen. Het verdienmodel, waarvan later bleek dat er 200 miljoen extra aan verbonden was, mocht van Lichtveld het daglicht niet zien. Lichtveld c.s. hadden liever ongestoord verder willen gaan toen eind 2017 bekend werd dat er wel miljoenencontracten met consultants waren gesloten voor de Transitiefase van Sehos naar het nieuwe ziekenhuis, maar tegelijkertijd geen enkele actie was ondernomen om dit ziekenhuis ook daadwerkelijk op te leveren. Sterker nog, de bouw lag feitelijk heel lang stil. Lichtveld c.s. hadden natuurlijk ook geen baat bij het opleveren van een ziekenhuis, dat een waarschijnlijk einde zou betekenen aan miljoenen aan jaarinkomen van verschillende “very good friends” medische specialisten.

Kennelijk kon politicus en veroordeelde fraudeur Lichtveld op dat moment ook al geen steun meer vinden bij zijn oud-PARtijgenoten. Het HNO-wanbeleid, waarnaar hij lang aankeek en direct van profiteerde was daarvoor te evident. Meer reden om verder zijn boosheid in degelijk Nederlands te verwoorden voor? U kunt het raden: VVD-er Andre Bosman. Die heeft waarschijnlijk onvoldoende aan de integriteitsschandalen van de eigen partij VVD, die wederom in 2019 de lijst van Nederlands minst integere politieke partijen aanvoert. Dat ook “journalist” Dick Drayer met de opinie van Lichtveld aan de haal gaat, verbaast tenslotte niemand: de verDrayer zoekt heil in het opLicht(er)veld.

Bron: Partido Inovashon Nashonal – PIN
[email protected]

Naschrift KKC

De PIN partij van Suzy Camelia Romer is dit keer boos vanwege deze opinie van George Lichtveld. Eerder was de fractie boos over de opinie van journalist Dick Drayer dit opiniestuk. Daarvoor was PIN minister Suzy Camelia Romer over deze Koninkrijksbelangen-blog en deed (een jaar later) aangifte, welke vorige week werd afgewezen door het Openbaar Ministerie.

 

 

16 Reacties op “Opinie PIN | Ook LICHTgewichten begeven zich in het VELD van boosheid en selectief geheugenverlies

 1. Tico Martina

  Alvin Daal. Als je zijn cv bekijkt dan denk je poe poe dat is een zwaar gewicht en erudiet persoon. Als je hem echter hoort spreken en zijn schrijfsels bekijkt dan blijkt het een ordinair persoon te zijn. Dat de heer Lichtveld niet van onbesproken gedrag is dat zou kunnen. Echter zou het sieren als de PIN bij monde van Alvin Daal ofwel niet zou ingaan op het artikel, ofwel inhoudelijk zou ingaan op het artikel. Woordspelingen, verwijzen naar het feit dat hij veroordeeld is etc. dat geeft geen sier. Tevens getuigt het niet van fatsoen en een gebrek in de opvoeding om een sneer te maken naar reageerders op dit platform. Er is momenteel onder de bevolking onrust door naar buiten gebrachte feiten en beschuldigingen. De PIN is verantwoordelijkheid schuldig aan de bevolking, en dient deze met feiten en documentatie te weerleggen. Ik raad aan meneer Daal, om een cursus etiquette en omgangsvormen te volgen zodat u deze aan uw indrukwekkende cv kan toevoegen. U zult daar in uw verdere leven wellicht veel profijt van hebben.

 2. Knoek-koe

  Een hoog ad Hominem (Op de man) gehalte in dit schrijfsel.
  “Ad Hominem” argumenten betekent niet automatisch dat de aangehaalde punten per defintie onwaar zijn.

  Ze richten zich, zoals het woord albaangeft, op de man, niet op de argumenten.

  Geen van de door de heer Lichtveld aangehaalde punten wordt weerlegd, in deze pennestrijd.

  Er woorden een aantal woordspeling, en ironische metaforen aangehaald, een achterhaalde argumentatietechniek, die het leuk bij cabaret doet, maar hier verder een beetje flauw overkomt zeker omdat het totaal geen ontkrachtende werking heeft op de aangehaalde feiten..

 3. NB
  Laat hij zich drukker maken over de honderden YdK die straks zonder baan komen, en de + 40:000 die afhankelijk van voedselhulp zijn geworden.
  Maar dat is denkelijk teveel gevraagd.
  Schaamteloos subject zeg!!

 4. Daal kan nog niet in de schaduw van Lichtveld staan, sorry hoor.
  Het geeft eigenlijk aan wat een domme bal hij is om op een opinion te reageren. Lichtgewicht helemaal passend.

 5. Curacao revisited

  “My advise : get with the times and come clean.”
  Eens geef gewoon toe dat je fout bent geweest en begin buiten Curacao iets nieuws. Chos Romero, Reinald Curiel, Franklin Sluis, Martis, Kruidhof Bor, Martinas, Lastens, Jardim en een hoop anderen: als jullie echt zo’n toppers zijn, bewijs je dan eens buiten Curacao in een baan die je moet verdienen, die je niet hebt gekregen via vrienden en familieleden, en waarbij je niet iedere dag naar de happy hour kan gaan

 6. Knoek-koe

  Daal, e artikulo di Lichtveld a DAAL bo duru no?

 7. Wat betreurenswaardig is dat elected officials het forum slechts gebruiken om hun persoonlijke egos en belangen te verdedigen. De emotionele uitlatingen van PIN & friends laat duidelijk zien dat zij de voorgelegde knelpunten niet onder ogen willen zien.

  The evidence has been presented and just like the last time, they fail to provide any counter evidence to the fact dat ze eigenbelang en nepotisme voor het belang van het eiland Curacao zetten. That’s a fact.

  They’re outdated tactic : “Zwart maken”. Vroeger in de pre-digital age it could have been a viable tactic but nowadays it’s worthless, just makes you look bad and makes you spew utter-nonsense like “een online fora voor fake news-schrijvers, verzinsels en vooral veel commentatoren achter schuilnamen”.

  In deze moderne tijden laten zulke kinderachtige uitspattingen jullie overkomen als emotionally and psychologically unstable.

  My advise : get with the times and come clean.

 8. De Rechtsstaat

  “een online fora voor fake news-schrijvers, verzinsels en vooral veel commentatoren achter schuilnamen” ……

  Bon Bini PIN.

  In alle drie past PIN precies.

  Fake news-schrijven en verzinsels spreken voor zich.

  FYI de schuilnamen die PIN vaak gebruikt zijn t.w. Gladde A(a)l en Sushi.

 9. Ook Jan Huurman moest het veld ruimen, Omdat deze te veel van deze praktijken van deze mevrouw aan het licht kon brengen.

 10. Josesph S

  “– een online fora voor fake news-schrijvers, verzinsels en vooral veel commentatoren achter schuilnamen – ”

  Maar blijkbaar wel reageren want de ratten zitten duidelijk in een hoek waar de klappen vallen.

  Ik verdoe mijn tijd niet eens met deze BS te lezen, ratten dien je te verdelgen en die tijd is inmiddels aangebroken.

 11. Trots op Curaçao

  “– een online fora voor fake news-schrijvers, verzinsels en vooral veel commentatoren achter schuilnamen – ”

  Waarom kiest jij (Daal) dan voor dit medium?
  Niet handig zo net voor de verkiezingen.

 12. redactie curacao

  Beste Knoek-koe,

  Misschien ander artikel? De commentpolis is een dagje vrij en wijzelf hebben niets verwijderd?

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 13. Fred Schiedam

  PIN is druk bezig om verbale rookgordijnen op te trekken om e.e.a. achter te verbergen. De daarbij gebruikte terminologie doet denken aan hetgeen een 80 jaar geleden gebeurde, en is een hedendaagse ministeriele partij onwaardig.

 14. Ook dat nog

  Geen enkel ontlastend bewijs van PIN en lichtgewicht Daal.
  Het oude trucje van de boodschapper vernietigen, wordt weer uit de kast gehaald.
  PIN en Daal, dat werkt niet meer mensjes, de deksel is al te lang van de beerput…..
  Tijd voor het O.M. om te laten zien dat niet ook zij corrupt zijn. Aanpakken deze dieven!

 15. Knoek-koe

  Beste KKC, wat is er met mijn comment gebeurd
  Of zit ik onder een verkeerd artikel te lezen?

 16. Conclusie: iedereen die commentaar heeft op het Criminele beleid of gedrag van de Pin en alle naar voren geschoven ongeschikte familie bedrijven en andere zakkenvullers, moet het ontgelden met de verzonnen zwartmakerijen van deze Suzie. hierbij geeft zij en haar aanhangers een goed beeld van de manier waarop zij bezig is. het is dus duidelijk dat ze op alle mogelijke manieren bezig is om hoe dan ook haar zakken flink te vullen ten koste van het Eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *