31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

PFM | Schotte: Nederland zit achter hernieuwd vonnis

“Deze zaak is een politieke vervolging om Schotte uit te schakelen in de politiek. Dit land is in de greep van klassejustitie”, vindt MFK-parlementariër Charles Cooper | Extra

“Deze uitspraak moet onze gemeenschap bangmaken. Het laat zien hoe Justitie Curaçaoënaars beheerst, die niet in het systeem passen dat de Nederlanders voor dit land willen”.

Dat zei ex-premier en MFK-leider Gerrit Schotte gisteren na de uitspraak van het hof in hoger beroep in de zaak Babel. Onder meer Caribisch Netwerk schrijft er over. Schotte werd opnieuw veroordeeld tot drie jaar cel. Ook mag hij daarna vijf jaar niet in het parlement worden verkozen. Zijn partner Cicely van der Dijs kreeg vijftien maanden gevangenisstraf, waarvan zes voorwaardelijk.

Eerder werd ze tot 18 maanden veroordeeld. Samen met hun advocaat Marije Vaders vulden Schotte en Van der Dijs gelijk de papieren voor cassatie in, en zworen ‘te blijven strijden tot het einde’. De oud-premier en zijn levenspartner blijven op vrije voeten in afwachting van het cassatieverzoek. Schotte’s partijgenoten Charles Cooper en Gilmar Pisas waren ook aanwezig in de rechtszaal.

“Deze zaak is een politieke vervolging om Schotte uit te schakelen in de politiek. Dit land is in de greep van klassejustitie”, vindt parlementariër Cooper. Volgens Pisas blijft hun partij MFK duidelijk aanwezig in de Curaçaose politiek.

“Het feit dat Schotte nog vrij is, zal hem uitgebreid de kans geven om de beste beslissingen te nemen voor de MFK.”

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

20 reacties

 1. Het zijn toch Curaçaose wetten die Gerritje heeft overtreden of ben ik nu gek? Iedere rechter, waar dan ook, zou die gast op basis wat bewezen kon worden veroordeeld hebben. Jammer dat er niet meer bewezen kon worden want er lag genoeg waarvoor je minimaal het dubbel moet krijgen.

 2. Nederland zit achter de veroordeling van G.Schotte wie trapt er weer in? als dat zo is waarom heb je wel Nederlandse top advocaten voor je verdedeging
  genomen

 3. Wanneer wordt Jamaloodin uitgeleverd?
  er moeten nog veel meer MFKers voor het gerecht komen.
  hoe zit het met de mondkapjes?
  hoe zit het met de omkoping van statenleden, die plots overstapte naar de MFK?
  hoe zit het met het leegroven van Auqalectra in de periode 2010 tot 2012?
  hoe zit het met het oneigenlijk invoeren van gratis onderwijs, wie heeft dat betaald?
  om een paar zaken te noemen
  ik wil antwoorden….

 4. Gelukkig heeft de zoon van Amerigo Thode alleen gesmokkeld, en niet gedeald.

  Want smokkelen is niet strafbaar.

  Volgens la Stiwz.

  Lastiwz | 11 december 2015 om 00:45 |
  Thode’s zoon heeft gesmokkeld, niet gedeald.
  Zijn broer heeft autoonderdelen gesmokkeld, geen auto’s illegaal geïmporteerd.

 5. Amerigo Thode is zo aartslelijk, dat ik werkelijk geen idee heb waarom zijn piepjonge latina met hem het bed deelt.

  Iemand een idee?

 6. Zo te zien heeft Thode dit keer zijn eigen DUSHI? “dame rechts van Thode en tussen GS en CC v d D “, van thuis mee genomen, zodat hij zelf niet te veel opvalt als de lelijkste nootjes eeter van dit bijzondere onschuldig bij elkaar geraapt zooitje ongedierte wat ons land moet PFFFFFFFFFFFFF?besturen.

 7. Ik zie het al voor mij, na Cassatie gaan hun in een Nederlandse cel zitten. Wij zijn toch al in Nederland, hotel toestanden. Nee hoor, jullie moeten naar de CDC.

 8. Prachtig die foto van laffe kontenlikker Amerigo Thode, de 956e foto van hem achter een MFK-er die de de rechtszaal verlaat.

  De rechtszaal die voor de familie Thode overigens bekend terrein is. Amerigo zelf heeft een strafblad voor illegaal opnemen, zijn zoon wegens grootschalige drugssmokkel en zijn broer wegens illegale import van auto onderdelen.

  Arme man, de oude Amerigo. Lelijk als de nacht en door iedereen achter zijn rug uitgelachen om zijn nauwelijks meerderjarige importlatina die hem Visa-merigo noemt naar zijn creditcard, en om zijn hypocriete vrijage met de grootste crimineel uit de politieke geschiedenis van het koninkrijk, gekke Gerrit.

  Maar blijf dit vooral doen, A(mer)igo! Door jou blijven we lachen op deze klip!

 9. Nu is het meteen duidelijk waarom de door Nederland opgelegde consensus wetten in de.ogen van Schotte en de zijnen niet deugden en onmiddelijk afgeschaft moesten worden.

 10. Een kat in het nauw maak rare sprongen.
  Toen je bezig was met zaken dat niet deugd Schotte,had je nooit gedacht dat het toch ooit boven water komt drijven en met harde bewijzen.
  Je staat niet boven de wet, gewoon je verlies nemen en je straf uitzitten.
  Wees een vent en laat Nederland erbuiten,want het kan hun niet schelen wat Schotte doet,Schotte zal zelf voor moeten boeten.(op zijn blaren zitten)
  Wat gaat gebeuren als jullie in cassatie ook schuldig bevonden worden?????????
  Het ziet er niet uit dat jullie hier zomaar wegkomen.

 11. Nooit verantwoordelijkheid nemen voor de eigen daden is zo ongeveer de nationale gang van zaken hier, altijd een ander of een situatie de schuld geven om het eigen gezicht maar te redden. En die jokers die in dit geval tegen beter weten het met hem eens zijn hebben zelf ook genoeg te verliezen. Maar ja wat kan je verwachten van iemand die zijn hele leven niets anders heeft gedaan dan de boel te belazeren en mooi weer naar buiten uit te spelen. Het was nooit zijn schuld en altijd was hij het slachtoffer van anderen. Aan het eind van het eerste proces stond hij te huilen voor de rechtbank en zei dat het allemaal door zijn jeugd kwam. Wat was er dan door zijn jeugd als je nergens schuldig aan bent? Gewoon een zielig mannetje dus, zonder lef om toe te geven dat hij alleen maar zichzelf aan het verrijken was. Bah.

 12. Pik Pisas zegt het goed.
  Dat Schotte nog de beste beslissingen kan nemen VOOR de mfk .
  Ze denken alleen maar aan elkaar ( lees mafia vriendjes ) en niet aan het volk.

  Het is gewoon zielig om Nederland de schuld te geven ,maar ja trapt een groot deel van zijn stemmers wel in.
  Als die straks zit hoop ik niet op te verl rottigheid.

 13. Als ik hem was zou ik mijn NL pasp inleveren.
  En verder hoop ik dat ie alsnog wordt opgepakt en wel op hele korte termijn. Verchrikkelijke hufter is dit hoor.

 14. Gerrit Schotte, abo I Cooper ta konvense ku HULANDA (MAKAMBA) ke eliminabo for di e senario politiko I ku nan no ta laga otro kai, pero, den e mesun rosea bo ta bai apela na KASASHON NA HULANDA (MAKAMBA SUPERIOR) pa pidi nan pa anula e sentensia di nan “kompichinan” ?? Den boka di leon ??
  Kiko bo ta spera ? PASTECHI bira “HAMBURGER” ??
  BAN SERIO !!

  KWIDOW pa Kasashon no TRIPEL bo(snan) sentensia, anto despues pa “KORTE van der DIJS” sentensiabu na BIDA LARGU pa loke ba kousa nan jiu I nan nietu (sin su mama, pa, por lo menos, 6 luna) !!

 15. Het is een schande dat deze man en zijn partner nog steeds vrij rond lopen. Laat ze al die miljoenen aan de bevolking geven die het echt nodig hebben. En laat hem zijn mond houden over Nederland. Hij is zelf Nederlander, weliswaar hier geboren. Wat heeft Nederland hem aangedaan, behalve dan dat hij op de vingers is getikt voor zijn wandaden.
  Smakeloos en ongemanierd is die man.

  De normale burger die iets op zijn geweten heeft moet achter de tralies op zijn uitspraken wachten. Hij blijft op vrije voeten lopen. Wat is hij anders dan de rest.

  Het vonnis had nog veel harder moeten zijn.

 16. [email protected] en dat is nu juist de bedoeling, om gerrit de RAAF duidelijk straks naar het RdK schandaal nog meer in zijn YdK ribben te pompen, net zoals ze met ene Wilhelm al uitgewoonde Holeeder, denk jij nu echt dat deze aard slemiel ooit nog een kans heeft om een hoofd rol te spelen, Ja de Tuinkabouters Familie Cova wil nog wel, Cooper mag niet mee doen ? ook PIK niet, die zijn te groot (MINI) bevonden DOOOOOOOOOOOOOOOr Carollo?????. Blijft nog een stakker over en dat is de cellie klap!.

 17. Het feit dat schotte nog vrij is geeft aan hoe discriminerend het recht systeem werkt. Iemand die niet politiek actief is of in de schijnwerpers staat mag hoger beroep of in cassatie gewoon achter de tralies afwachten. het is gewoon schandalig dat Schotte ook nu nog gewoon op vrije voeten rondloopt en we dus opnieuw nog misschien maanden naar zijn onzin moeten luisteren. Het vonnis is veel te mild, laat ze ook de miljoenen die ze verduistert hebben terug geven aan de mensen die het daadwerkelijk nodig hebben

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...