31 C
Willemstad
• dinsdag 28 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PFM | Leeflang vindt voorkeursbehandeling Sambil ‘onacceptabel’

HomeMediaPFM | Leeflang vindt voorkeursbehandeling Sambil ‘onacceptabel’

Sambil zou goedkopere tarieven krijgen van Aqualectra

Leeflang vindt voorkeursbehandeling Sambil ‘onacceptabel’
Leeflang vindt voorkeursbehandeling Sambil ‘onacceptabel’

Volgens Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang krijgt winkelcentrum Sambil een voorkeursbehandeling van Aqualectra. Het nutsbedrijf zou het winkelcentrum een goedkoper tarief voor water en stroom bieden en dat is volgens Leeflang ‘onacceptabel’. Dat schrijft versgeperst.com.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. Het hele projekt is nu al gedoemd te mislukken. Toeristen krijg je daar echt niet heen.
  Hoe zit het met de beveiliging, parkeer terrein, binnen, restaurants, cinema’s. Neem aan dat de “Mall” tot 8pm open zal zijn. Lekker dan zo te lopen op een parkeer terrein met figuren die daar de boel wel even komen verkennen. Als men zelfs al het Zuikertuintje weet binnen te dringen kun je op je 10 vingers natellen hoe dit gaat aflopen.
  Prachtige slogan’s van Sambil overal langs de Caracabaaihet weg maar niemand heeft nagedacht over de winkeliers in de stad wat ‘s avond al een dodenstad is. Triest hoe langzaam maar zeker alles naar de verdommenis gaat. Dank u politici. U heeft zoals gewoonlijk met zijn allen zitten slapen.

 2. Gerrit Schotte en Sinterklaas
  Met verwondering en tot mijn verbazing las ik Schotte’s verslag als zou Aqualectra de opening van Sambil in gevaar brengen. Hoezo in gevaar? Ik mag er toch van uitgaan, dat de investerdeers zich van te voren vergewist zullen hebben wat stroom en water kost. Sambil heet een prestige project te worden , waarin ongetwijfeld veel stroom gebruikt zal worden voor verlichting en airconditioning. Heeft men geen voorzieningen getroffen met zonnepanelen ? Nu Sambil ongetwijfeld meer stroom van het net af zal trekken, komen wij in de wijken nog meer stroom tekort met alle nadelige gevolgen van dien.
  De afgelopen weken hebben wij in onze wijk meer dan 10 uur zonder stroom gezeten, hetgeen meer keren voorkomt en dan nog wel ‘s avonds en ‘s nachts. Wellicht ten overvloede , tijdens de laatste stroomuitval, is onze magnetron naar de Fillestijnen gegaan… waarvan akte. Die tekorten leiden ongetwijfeld tot prijsverhogingen , welke het “klootjesvolk” op Curacao weer moet opbrengen.
  Waarom aparte tarieven voor hotels en casino’s, alwaar de verlichting maar niet op kan. Ik kan mij voorstellen, dat een aantal jaren geleden, toen het minder ging met het toerisme, de overheid in de vorm van lagere tarieven e.e.a. subsidieerde, maar waar ik nu lees dat het met de hotels beter gaat, zou men dat wel eens kunnen afschaffen. Bovendien elke ondernemer zal zijn prijzen en tarieven aanpassen als het hem of haar slechter zou gaan. Wij, het minder draagkrachtige “klootjesvolk”, hebben geen waarde vaste pensioenen en zien onze koopkracht jaarlijks slinken.
  Voor Gerrit Schotte is het blijkbaar nu al Sinterklaas.

 3. Jocelyn, Allereerst gefeliciteerd met je baan, helaas dat deze niet daar is waar je het graag had gewild. Curaçao heeft de mond vol over het terughalen van afgestudeerden, in de praktijk echter blijkt het welkomstcomité vaak te bestaan uit hen die zich door kennis bedreigd voelen en dus liever niet het risico lopen ontmaskert te worden door een net afgestudeerde snotneus. We doen het hier immers al jaren zonder echte inhoudelijke kennis op een hoop gebieden, dus waar hebben we deze lastige makama pretu`s voor nodig? Het is een vaak gehoord geluid en erg triest. Ik wens je succes op Aruba.

 4. @Akelei
  Het type politici als Leeflang is bekend, dikke laag boter op hun hoofd. Saillant detail dat zij wel zelf in Ned. heeft gestudeerd, en er tijdens haar min.schap Onderwijs gewoon een zooi van heeft gemaakt. Triest genoeg dat momenteel jaarlijks een grote groep kinderen in Ned. (van) hun studie moeten afhaken enkel en alleen omdat zij Ned/Engels onvoldoende beheersen. Het is logisch dat veel kinderen naar N. gaan daar wonen de meeste familieleden. Als we willen dat kinderen meer in de rgio gaan studeren is daar nix mis mee, maar zorg dan ook dat het Engels voldoende aandacht krijgt. Kortom; we brngen er geen bal van terecht. Ms. Dick (PS) die zelfs een journalist weigerde in het Ned. te beantwoorden, hoe ver kan je zakken. en mogen w ons gevoeglijk afvragen; wat willen we eigenlijk.
  @Mijnheer Held
  Uw oproep naar jongeren om hier terug te komen is te loven; maar vergeet niet dat zij die een goede aansluitende study hebben gedaan vaak niet welkom zijn.
  Ik heb het geprobeerd, als econome, en het is mij niet gelukt na een jaar. Dat heeft tot gevolg dat ik per 1 september het eiland ga verlaten, in mijn geval is het mij gelukt een baan op Aruba te krijgen bij een Amerikaans bedrijf. Dat is wat men met onze landskinderen doet, ik ben niet de enige.

 5. “Het is nu tijd om een verandering te brengen in onze politieke leefklimaat.”
  Helemaal mee eens!
  Als je blijft staren naar de plaats waar de zon onderging zul je hem nooit meer op zien gaan….:)
  De vraag is alleen HOE??

 6. Beste Akelei, taal speelt in dit geval geen rol. Vergt wel veel inzet als je goed onderwijs wil geven. De basis van een bevolking is de taal. Er is niets mis mee als je onderwijs geeft in jouw eigen taal. Elk zelf respecterende land zou dat doen. De Nederlandse taal is ons opgedrongen en wij hadden geen keuze. Vroeger kreeg je straf als je op de speelplaats Papiamento sprak. Ik ben meertalig opgevoed. Het heeft mij alleen maar voorspoed gebracht. Waar het hier omgaat is het uitvoeren van goed beleid. Ik durf te zeggen dat een klein groepje sinds jaar en dag zich verrijkt ten koste van de samenleving. Er is veel intellectuele potentie onder de Antiliaansebevolking. De tijd dat men de bevolking dom hield is voorbij. Ik zou een oproep willen doen aan de Curaçaose jongeren. Het is nu tijd om een verandering te brengen in onze politieke leefklimaat.

 7. Alleen op curaçao kunnen mensen met boter op het hoofd in de politiek blijven, geen land ter wereld tolereert verspilling van gemeenschapsgeld. C/A boot?

 8. Helaas Stanley!
  De baantjes die er zouden moeten zijn voor ter zake kundige jonge mensen zijn al -en worden ingenomen door incompetente lieden. Zeker overheidsfuncties worden aan vrienden die onvoldoende onderwijs hebben genoten vergeven.
  Sambil mag dan wel een groot concern zijn in het buitenland maar in de kleinschaligheid van Curacao hebben ze zich vergist. Het zal niet lang duren eer dit complex een winkelkerkhof is. Dat Aqualectra hieraan ten koste van de bewoners van Curacao meewerkt geeft te denken. Zitten bij dit bedrijf ook vrienden die een “pastechi” hebben ontvangen?
  In de kranten worden bij tariefswijziging de nieuwe tarieven bekendgemaakt en wel particulier, ziekenhuis en exporttarief. Voor bedrijven zoals Sambil wordt er nimmer een bekendmaking gedaan dus we nemen aan dat zij de normale tarieven zullen betalen. Zo niet dan zou je dit kunnen beschouwen als diefstal van de burgers want die moeten daardoor meer gaan betalen.
  De overheid zou tevens eens bekend moeten maken welke (eventuele belasting) voordelen er aan dit bedrijf zijn toegekend en op welke grond dit gebaseerd is en wie dit beslist heeft.
  Genoeg om na te denken Mw.Leeflang!

 9. @jocelyn

  Leeflang speelt een raar spel ( aan de zijlijn altijd…)
  Papiaments op scholen waardoor de kids niet verder kunnen kijken en luisteren dan deze tiny rotspunt: ze zegt: was al geregeld voor ik minister was en als minister van onderwijs heb ik niks doend dat goedgevonden . ( ook als PAR-lid destijds).
  De PAR (w.o. Leeflang) heeft vele mensen destijds laten stikken!
  Ook de PAR is een corrupt clubje.
  Pas op voor Leeflang ( zie haar stemgedrag en activiteiten destijds).

 10. Beste mensen, dit vond al jaren plaats. Ik doe een beroep op jonge Antilliaanen overal in de wereld. Ik weet dat ze er zijn. Curaçao doet een beroep op u. Wij hebben geen mensen nodig, die aan de zijlijn staan en voor hun levenlust, kretiek te leveren. Waarom ? Om hun welzijn. Niet die van Corsow, wordt wakker sleep jouw kinderen naar huis. Wij hebben veel intellectuele, yu di Corsow in huis. Haal ze en betaal ze net zoveel als er in Nederland wordt betaald. Heeft Stanley Held wat verkeerd vezegd?

 11. Schandalig allemaal, en dan zijn er nog statenleden die vonden dat de minder dan honderd particulieren die zonnepanelen op hun dak hebben er xtr voor moeten betalen. Pais, de zgn milieupartij als constante jaknikkers erbij. Hoe ongelooflijk stupide kan je eigenlijk zijn. Ik kan niet wachten op de verkiezingen we zullen ze een beerput laten ruiken allemaal.
  Berguensas.

 12. @Le Vent
  Wie de eigenaren zijn is in de tijd van Schotte uit den treure toegelicht.
  De fam Cohen uit Venezuela Het zaakje werd door Schotte cs. doorgedrukt.
  Leeflang roept wel laat eigenlijk, in 2010 zat zij ook al in de staten, weliwaar voor de PAR maar het is vrij hyppocriet nu naar buiten te treden. Uiteraard was ieder weldenkkend mens tegen zo’n kolos – waarvan het de bedooeling zou zijn – toeristen te trekken. Te gek voor woorden natuurlijk. Dit wordt het zoveelste fiasco voor ons eilland.

 13. Oneerlijke concurrentie. Lege panden in de binnenstad is funest voor toerisme.
  Wie zijn de eigenaars van Sambil?
  Zitten de huurders straks met de mes tegen de keel vanwege de huurcontract?

 14. Henki heeft weer gelijk.
  ik hoop dat de winkeliers van Punda geen last krijgen van deze oneerlijke concurentie.
  gelukkig staat de hal in de stank van de Isla (ook venezuela).
  Als er weer eens stroom tekort is zullen de wijken zonder zitten, maar dit wangedrocht zal wel gespaard blijven van het schakelen.
  als ze nu eens zonnepanelen hadden geplaatst kon er overdag voldoende stroom geleverd worden voor het giga aircogebruik daar.
  Schotte heeft nog een winkeltje in zonnepanelen, dus laat ze daar zaken gaan doen.
  het volk mag wel de hoofdprijs betalen voor stroom, dit maffiacomplex krijgt flinke korting.
  het klopt niet, moet niet mogen gebeuren.
  maar op curacao waar alle zogenaamde hoogwaardigheidsbekleders lid van de maffiakliek zijn kan dit wel.

 15. minstens de kostprijs toch, trouwens ze zullen alwel een taxfree hebben voor de komende 10 jaar.
  Ook hebben ze de spullen om het complex te bouwen vrij mogen invoeren.
  is wat mooi om gunstige huurprijzen aan te bieden en onze lokale winkeliers moeten de volle pond betalen.
  als we niet oppassen hebben straks dezelfde situatie als met onze Amstelfabriek, polar dumpte eerst hun bier bij ons op de markt en toen de Amstel daardoor de markt verloor en moest sluiten, ging de prijs van Polar way up.
  dus oppassen geblazen voordat we het weten zijn onze winkelier in de andere wijken om zeep geholpen betaald door de onszelf omdat de burger wel de prijs betalen aan A&E

 16. Het zou handig zijn om te weten welke tarieven voor welk soort bedrijven er worden gehanteerd. Pas dan is een echte vergelijk dan wel goed of afkeur van deze “deal” mogelijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties