PFM | Flinke daling toerisme eerste kwartaal 2017

Minder toeristen door minder vluchten Insel Air

De effecten van het schrappen van verschillende routes door Insel Air, beginnen zichtbaar te worden. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad. Bijna alle regio’s staan in de min.

De cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar rapporteren een flinke daling voor de toeristensector. Dit blijkt uit een gezamenlijke persconferentie van het ministerie van Economische Ontwikkeling, de Curaçao Tourist Board (CTB), de hospitality-vereniging Chata en Curaçao Ports Authority (CPA). Hugo Clarinda, waarnemend directeur van CTB, geeft aan dat de situatie in Venezuela de toeristenstroom negatief blijft beïnvloeden.

Daarbij komt ook nog dat Insel verschillende vluchten heeft geannuleerd. Het schrappen van verschillende vluchten laat dan ook een daling in het aantal toeristen zien. Postief is dat toeristen wel langer op Curaçao blijven en meer besteden op het eiland. Clarinda is positiever gezind over de rest van 2017.

Insel Air is op de Amerikaanse markt bezig met verschillende promotiecampagnes, waarvan de luchtvaartmaatschappij de komende maanden positieve resultaten verwacht te zien.
Share on Google+

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Flinke daling toerisme eerste kwartaal 2017

 1. I love Joep Meloen!

  Altijd zinvolle en to-the-point bijdragen.

  Ben het zelden niet met hem eens.

  Joep for president!

 2. Joep Meloen

  Ik mis de financiële gevolgen van deze daling. 1000 toeristen minder die niets te besteden hadden is geen gemis. 10 toeristen die elk 10,000 USD uit zouden geven is wel een gemis.
  En laten we wel wezen, een paar duizend toeristen geven hooguit een paar miljoen uit, maar zijn zeker niet goed voor de 33 miljoen die nu in de bodemloze put Insel worden gestopt.
  Dus per saldo zal het eiland er juist beter op worden wanneer we de idiote overheidssteun aan Insel stopzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *