32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PFM | Elk kwartier een partij bij Kranshi

HomeMediaPFM | Elk kwartier een partij bij Kranshi
Recordaantal partijen volgende week verwacht bij Kranshi
Elk kwartier een partij bij Kranshi

Het Hoofdstembureau is in voorbereiding op de vele partijen die hun lijst willen komen inleveren.

Het Antilliaans Dagblad schrijft dat er gisteren een lijst met tijdstippen gepubliceerd is waarop partijen zich in de trouwzaal van Kranshi dienen te melden.

Volgens de krant is er bijna elk kwartier een partij aan de beurt te beginnen om 9.00 uur met Movementu Progressivo van, nu nog, onafhankelijk Statenlid Marilyn Moses. Rond 15.00 uur worden de laatste lijsten ingeleverd.

De nieuwe partij Kòrsou di Nos Tur van Amparo dos Santos moet als laatste de kandidatenlijst inleveren.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Politiek is verworden tot entertainment, in de US (Trump!) maar ook op Curacao.

  We hebben politici zonder opleiding, politici met strafbladen varierend van het overvallen van benzinestations tot corruptie.

  Soms lijkt het wel ganzeborden: af en toe wordt er een uit de Staten gehaald en naar Bon Futuro gebracht (Ben Komproe, Anthony Godett, Gerrit Schotte, Jacintha Constantia).

  Soms lijkt het wel verstoppertje spelen (ik ‘ik zie niet, ik zie niet, wat jij wel ziet’) als Alexandra Rosaria weer de ogen sluit bij het zoveelste rapport over de porkeria van Fraudelyne Wiels in het Curacaohuis.

  We hebben een ministerpresident gehad zonder enige opleiding en met een historie van persoonlijke faillissementen die ons nu meent te kunnen vertellen hoe de financien van Curacao gered moeten worden.

  Een ministerpresident die zich voorzag van een door ons betaalde peperdure privefotoslaaf, pervoorlichter genoemd terwijl hij nog geen twee woorden foutloos kon schrijven, die er alleen was om de Facebook pagina van deze ministerpresident elke 2 minuten te updaten.

  Die zich voorzag van een eveneens door ons betaalde peperdure geisha, die van koffiedame bij de aannemersvereniging ineens politiek adviseur werd. Die daarna meer opviel door haar collectie mantelpakjes dan door haar inhoud, en de reputatie van de ministerpresident als notoire vreemdganger kennende lagen die mantelpakjes meer bij hem op de slaapkamervloer dan dat ze in de klerenkast hingen.

  Deze ministerpresident zat en zit tot over zijn oren in het criminele circuit, dus krijgt hij ter bescherming, wederom op kosten van de belastingbetaler, 5 bodyguards toebedeeld.

  We zien lijsten (Leeflang, MFK) waarop op hoge posities zangers staan die nauwelijks tot tien kunnen tellen maar die dadelijk geacht worden in de Staten over ingewikkelde wetsvoorstellen met grote economische impact te beslissen.

  We laten ons internationaal, zoals recent bij het Parlatino in Panama, vertegenwoordigen door twee strafbladbezitters (Constantia en Thode). Ik zag ze op Panama airport beladen met tassen uit de shopping centers daar en in groot gezelschap. Vermoedelijk vloog hun halve familie op kosten van de belastingbetaler mee.

  Gisteren nog zagen we een politica opstappen uit een partij omdat ze zich niet meer met de principes van die partij kon verenigen. Vervolgens staat ze ineens op de lijst van de op een na meest corrupte lijsttrekker van de komende verkiezingen (Cooper).

  Politiek op Curacao is een grote telenovela.

 2. We hebben 150.000 inwoners en maar liefst 22 partijen die mee willen doen.
  Als dit niet een duidelijk bewijs is voor het feit dat we niet kunnen samenwerken en samenleven op dit eiland dan weet ik het ook niet meer. Al deze partijen vertegenwoordigen hooguit een paar honderd stemmen, maar wel 22 verschillende meningen !
  En hoe moeten die partijen het met elkaar eens gaan worden voor een regeeer akkoord wanneer ze nu al niet samen door 1 deur kunnen ?
  Curacao en de bevolking zouden zich moeten schamen voor deze vertoning, maar nee, we gaan er een soort carnavaleske bijeenkomst van maken wanneer de lijsten moeten worden ingeleverd.
  En ondertussen denkt 90 % van de bevolking ook nog dat die partijen het goed met hen voor hebben !
  Zoals Arthur Donker vaak zegt: ‘je blijft lachen op deze klip’ !
  Inderdaad, dat zou ik kunnen doen…………..als het niet zo triest zou zijn.

 3. Mwhaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  Dos Santos wat een giller zeg, en dat zou nog stemmen kunne krijgen ook, mwhaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties