PFM | Curacao wil eind dit jaar einde financieel toezicht

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Curaçao wil na dit jaar een eind aan het financieel toezicht. Dat is gisteren duidelijk geworden tijdens de hoorzitting van de Raad van State waarin het beroep dat de Curaçaose regering heeft aangetekend tegen de rijkswet financieel toezicht werd behandeld.

Daarmee opent het Antilliaans Dagblad. De regering heeft in oktober vorig jaar formeel verzocht aan de Koninkrijksregering om niet te wachten tot 2018 met een nieuw besluit over de eventuele intrekking van de Rijkswet financieel toezicht. Dit verzoek is in de Rijksministerraad niet inhoudelijk behandeld.

Ook minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk heeft hier nooit op gereageerd. Nederland heeft er nu alsnog mee ingestemd de volgende evaluatie te vervroegen.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Curacao wil eind dit jaar einde financieel toezicht

  1. zonder controle wordt iedereen een dief.
    gratis controle is winst voor Curacao.
    Nederland en alle andere landen in europa worden ook gecontroleerd door Brussel.
    dus inderdaad een dom plan ingegeven door valse trots van deze politici.

  2. Zou even wachten tot na de verkiezingen… straks krijgen we weer zo een jamolo-ding die niet eens een telraam kan vasthouden, laat staan er mee omgaan. Voorlopig lijkt het me een slecht idee om de gratis controle af te schaffen.

  3. Absoluut geen goed idee -elke Politici die hiervoor stemt moet snel zelf onderzocht worden- Er word weer een mogenlijkheid gecreeerd voor Politieke diefstal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *