30 C
Willemstad
• zondag 25 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

PFM | Boze bewoners na versperring toegang openbaar strand

HomeMediaPFM | Boze bewoners na versperring toegang openbaar strand
Het ‘publieke strand’ is van een hek voorzien en volgens de bewoners is er ook gedempt | Foto Amigoe
Het ‘publieke strand’ is van een hek voorzien en volgens de bewoners is er ook gedempt | Foto Amigoe

De bewoners van de Drielstraat en Marie Pampoen zijn boos omdat volgens hun het Baoase resort de vrije toegang tot het openbare strand probeert te versperren. Er was afgelopen weekend een grote poort geplaatst die de toegang blokkeerde.

In reactie laat het luxury resort weten tegenover het Antilliaans Dagblad dat zij een voorstel hebben gedaan naar omwonenden om die vrije toegang te behouden. Dat zou inhouden dat er een ingang naar de zee komt tussen Atlantis en de duikschool. De poort is door Baoase ondertussen weer verwijderd.

Buurtbewoner Garrick Marchena heeft een advocaat in handen genomen. Hij zegt tegen Caribisch Netwerk dat ‘deze situatie al jaren aan de gang’ is. Minister Suzy Camelia-Römer van Ruimtelijke Ontwikkeling kwam gisteren zelf langs om poolshoogte te nemen. Hoe de situatie nu zal worden opgelost, is onduidelijk.

Bron: ParadiseFM

28 reacties

 1. @Ramon. Strandje-pik mag niet.

  Het strand wordt in de meeste landen gezien als (eeuwig) vrij toegankelijk – min of meer analoog aan het recht van overpad. Lokale wetgeving is afgestemd op het zeerecht dat Hugo de Groot in de zeventiende eeuw opstelde.

  Het inpikken van onbewoonde of onbeheerde grond gaat gemakkelijker. Overal ter wereld, ook op Curaçao.

 2. ja hoor geen enkel probleem, ben druk aan het bouwen , nog snel een kap er op en dan het terrein schoonmaken. is wel langs een drukke weg net voor Grote Berg.nu nog een verzoekje voor legalisatie en kassa 100.000 gulden in de pocket.
  wat ze bij soaux kunnen kan ik ook.,landgoed Papaya mooie grond goed uitzicht.

 3. altijd handig om een bepaalde groep te pakken, Dos Santos begint te baouwen aan de Caracasbaai , moet stoppen maar krijgt uiteindelijk toch de grond wat miljoenen waard is. Ach je moet maar de 4 C hebben
  4 C, Connecties, Chantage, Corruptie, Curacao

 4. @BuliBuli

  Ik heb aan jouw argumenten, géén kwalificatie gegeven. Met de over-en-weer- argumenten bemoei ik me niet. Dat laat ik aan jou en de anderen over.

  Wat mij stoort, is dat jij de discussie probeert te beïnvloeden met: “de geur van vleugjes racisme te verspreiden”.

 5. @Sonny, Bart: “Als je 800 dollar voor een nachtje Baoase betaalt wil je op het strand niet naast Wancho Martina uit de Drielstraat liggen”

  Geen argument nodig Sonny. Als je een argument nodig hebt, dan ben je heel dom en/of zeer asociaal ?

  Trouwens, jou “uitleg” over hypocrisie is overbodig!

 6. @Sonny, Bart: “Als je 800 dollar voor een nachtje Baoase betaalt wil je op het strand niet naast Wancho Martina uit de Drielstraat liggen”

  Geen argument nodig Sonny. Als je een argument nodig hebt, dan ben je heel dom en/of zeer asociaal 😉

 7. @ stanley, in de jaren 70-8- /30 miljoen bekonkeld!!! (lees steekpeningen) Jaren 2005, regeling afgekocht!!(lees steekpeningen) door Antonio Godett voor 20 miljoen met een toegift, een kosteloos, dus voor niks nada terein, waar nu Kontikie Beach huist.

 8. @ IKKE, sorry maar dat voetbalveld bestaat al een eeuwige tijd, en dat volleybalveldje wat beter de naam zandbak voor de kleine kinderen mag heten is door de zuiplap Monky lid van “MFK en nog een paar van de laaielichters politieke partijen” him selbst geopend met een hoppie bombarie, kosten 500,00. Het volleybal net ( gestolen) heeft er precies een dag gehangen. En wat betreft het nieuwe openbare strand dat zal er over 10 jaar nog niet zijn ( geen poen??) omdat het allang bekonkeld is dat er hotels komen. Jasjes heeft wel een moi bord laten plaatsen maar daar zal het verlopig dan ook mee zijn gedaan, Cooper en Gerrit de Raaf hebben?hadden er heel andere plannen mee, of niet dan Gerrit?!.

 9. @ Buli Buli,

  Hypocrieten, komen overal voor. In alle rangen en standen over de gehele wereld. Soms betrap ik mijzelf ook wel eens op een vorm van hypocrisie. Hypocrisie en egoïsme gaan vaak hand in hand. Het hemd is nu eenmaal nader dan de rok.

  Maar om Bart nog even te besmeuren met het valselijke: “een vleugje racisme” is een valse truc om iemand in een vals daglicht te stellen. Als je, je gelijk wilt halen, doe dat dan met goede argumenten. Zonder de geur van vleugjes racisme te verspreiden.

 10. @Potver3, e tristu ta ku otro hende nan tra horta ku ayudo di nos mes hendenan. E tipo ku a skibi e kos di wancho martina, ta presis e tipo di hende nan ku ta bende e pais aki pa tur kos (bende patria), anto despues nan ta puntra nan mes dikon tin tantu violensia riba e pais.

  Roy Markes ta bosero di Baose. Mi no ta spera ku ta mesun Roy Markes, ku antes tabata statenvoorzitter pa partido MAN, paso bo no por hura pa tra pa pueblo anto awor bo ta tra kontra pueblo. BAN SERIO!!

 11. alweer de v/d valkjes niet genoeg de 30.miljioen (schade bedrag) ten onrechte in de Jaren 70-80 uitgekeerd door ex.minister president maria
  Liberia peters die belooft zou hebben om bij hotel v/d valk in punda een
  strand te bouwen.deze fam. gaat over lijken.
  betaal ook gelijk de ob-toeristen belasting.

 12. Hesus-ei!

  M’a bini a Baoase Resort pa toma un serbes, i mi tabatin mester di bai serka Shon Fia pa paga mi kuenta despues!

  Awe mi tin ku bende mi Datsun Sunny pa paga Shon Fia.

 13. Laat de regering zoals ze de bewoners van Marie Pampoen hebben beloofd zorgen dat ze het strand van de vanaf het nieuwe naar het oude vissershaventje afronden. Daarna wel bijhouden niet als het nieuwe strand hetzelfde lot overkomt als het voetbalveld en volleybalveld van Hakim en de overige stranden op Curaçao

 14. @Bart, HYPOCRIET en een vleugje racisme. Als het omgekeerd was, dan zou je gelijk piepen. Ga naar de haaien a.u.b. 😀

 15. @ Bart.
  Jou denkwijze is precies de reden waarom er een stille vijandschap bestaat op het eiland tussen Europese Nederlanders en lokalen. Je antwoord geeft een perfecte samenvatting aan: Europese Nederlands willen van het eiland genieten maar bouwen enorme muren en afgesloten communities omdat ze absoluut geen Wancho in de verre omtrek willen zien. Wancho is immers per definitie dom.
  Walgelijk, sorry.

 16. “Wancho Martina” heeft ‘meer recht’ op dat stukje strand dan de tijdelijke voorbijganger. Bovendien rechtvaardigd 800 dollar per nacht op geen enkele wijze diefstal.

 17. @ Bart. De locatie, het land van Wancho Martina, was wel goed om daar een Boase te bouwen en torenhoge winsten te maken, maar Wancho Martina is zelf niet goed. Diefstal (Landje pik) is wel goed maar Wancho Martina op het strand is niet goed. De wereld op zijn kop beste Bart, maar ja, jij begrijpt het wel en dan kan alles zelfs onwettige activiteiten.

 18. Ik begrijp het wel.

  Als je 800 dollar voor een nachtje Baoase betaalt wil je op het strand niet naast Wancho Martina uit de Drielstraat liggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties