28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024 01:17

PFM | Beloning voor gouden tip fatale schietpartij Bonaire

een melding van een overval in een huis waarbij een kind werd bedreigd met een vuurwapen
Agent Ferry Bakx werd dodelijk getroffen na schietpartij nav melding van een overval in een huis waarbij een kind werd bedreigd met een vuurwapen

Het Openbaar Ministerie op Bonaire heeft gisteravond een beloning van 10.000 dollar uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van degene die agent Ferry Bakx doodschoot.

De 45-jarige agent werd woensdagavond neergeschoten tijdens een achtervolging en overleed niet veel later. De man was met collega’s afgegaan op een melding van een overval in een huis. Toen de politie aankwam, vluchtten de overvallers weg. De politieman rende achter de daders aan. In een vuurgevecht dat daarbij ontstond werd Bakx dodelijk getroffen.

Volgens het OM ging het om een gewelddadige overval waarbij onder meer een kind werd bedreigd met een vuurwapen. Justitie roept de bevolking op alert te zijn omdat één van de overvallers tijdens de overval krassen in het gezicht heeft opgelopen.

De voormalige agent van landelijke politie in Nederland woonde en werkte sinds januari 2013 op het eiland. Op de luchthaven is extra bewaking en de kustwacht patrouilleert om te voorkomen dat de verdachten kunnen vluchten. Ook zijn de verloven van agenten op het eiland ingetrokken.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties