Voltallige Ministerraad op werkbezoek HNO bouwterrein

Willemstad – Op 29 oktober 2014 heeft Minister President Asjes samen met de voltallige Ministerraad het HNO bouwterrein bezocht. De ministers brachten het werkbezoek om de vorderingen die gemaakt zijn op het bouwterrein te bekijken.

Het werkbezoek volgt op de belangrijke stap die vorige week genomen is; de ondertekening van de bouwvergunning.

Voltallige Ministerraad op werkbezoek HNO bouwterrein

Voltallige Ministerraad op werkbezoek HNO bouwterrein

Werkbezoek HNO bouwterrein

Werkbezoek HNO bouwterrein

Tijdens het werkbezoek werd een toelichting gegeven door bouwmanagers van zowel USONA als Ballast Nedam over de voortgang van het bouwtraject. Een plattegrond waarop een duidelijke indeling van het ziekenhuis en de verschillende afdelingen te zien is, gaf de ministers goed inzicht in hoe het ziekenhuis straks werkelijk gesitueerd is ten opzichte van waar men stond op de bouwplaats. In het kader van de economische spin-off die het project zal hebben, werd o.a. toegelicht dat er gedurende de bouw werkgelegenheid is voor gemiddeld 300 a 400 personen, afhankelijk van de fase waarin de bouw zich bevindt.

Werkbezoek HNO bouwterrein

Werkbezoek HNO bouwterrein

Tevens waren op de bouwplaats enkele jongeren aanwezig, die bij de voorbereidende werkzaamheden van de bouw ingezet zijn. Via het Ministerie van SOAW krijgen momenteel nog 25 andere jongeren de nodige voorbereidende trainingen, zodat ook zij op korte termijn in de bouw kunnen worden ingezet. Minister President Asjes ging in gesprek met de aanwezige jongeren over wat het voor hen betekent om deel te nemen aan een groot project als de bouw van een nieuw ziekenhuis.

Minister Whiteman licht toe dat het ziekenhuis een modern ziekenhuis is dat ontworpen is conform de laatste inzichten en visies op ziekenhuiszorg en ziekenhuisbouw. Het nieuwe ziekenhuis zal een zeer grote impact hebben op de kwaliteit van de zorg en de visie op zorg op Curaçao. De kwaliteit van zorg zal dermate veel verbeteren dat Hospital Nobo Otrobanda straks bij wijze van spreken “als een leeg huis” zou moeten blijven.

Op het terrein is inmiddels een werkvloer te zien en er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de eerste grote betonstort nog voor het einde van het jaar. Het ziekenhuis zal bij oplevering totaal ongeveer 40.000 m2 oppervlakte hebben, verdeeld over drie lagen, exclusief een twee-laagse parkeergarage. In 2017 wordt het ziekenhuis opgeleverd.

– Einde Persbericht –

Video: Avansando den Konstrukshon di NOS Hòspital NOBO

Video by Tico Vos
Bron: Persbericht USONA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *