31 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 11:52

Laatste reacties

- Advertentie -

Persbericht Jamaloodin: Gezonde Startpositie? Of toch niet?

PERSBERICHT George Jamaloodin

Jamaloodin | Foto Dick Drayer
Persbericht Voormalige Minister van Financien Jamaloodin | Foto Dick Drayer

Recentelijk heb ik via de radio een excerpt afgespeeld van het gesprek tussende CFT en een vaste Statencommissie. Vanuit bepaalde hoeken vielen menigeen over mij heen. Wat opvalt is dat in alle talen wordt gezwegen over de inhoud en strekking van wat er heeft afgespeeld tijdens betreffende vergadering. Vandaar dit persbericht.

Kabinet-Schotte, en ik in het bijzonder, worden verweten de gezonde startpositie waarin Curaçao door de schuldsanering verkeerde, door “wanbeleid” te hebben verkwanseld. Ik heb mij altijd aan deze aperte onjuistheid gestoord en doe dat nog steeds.

- Advertentie -

Dat politici die beweren oprecht, eerlijk en moreel verheven te zijn, deze onjuistheid met droge ogen durven te beweren, is triest. Dit terwijl ook de voorzitter van de CFT dit in het verleden heeft weersproken. Wat hij hierover te zeggen heeft kan nagelezen worden op het internet.

Het betreft een interview met Volkskrant journalist, Remco Meijer. In het artikel van 10 Maart 2014 getiteld “’Nee, Caribische landen kosten géén sloot geld’, kan met het volgende lezen

‘Nee, Caribische landen kosten géén sloot geld’

Journalist: “In de Tweede Kamer is veel gemopperd op Curaçao. Bij de staatskundige hervorming in 2010 is een groot deel van de schulden door Nederland gesaneerd. Binnen twee jaar was het weer eenfinanciële puinhoop.”

- Advertisement -

Bakker: “Met de sanering was een aantal onderliggende problemen niet opgelost. Het land had twee structurele bleeders, die samenhangen met de relatief oude bevolking. Het was nodig de pensioenleeftijd van 60 naar 65 te verhogen, zonder lange overgangsperiode. Dat is gebeurd. Verder liepen de kosten voor de gezondheidszorg te hoog op. Er is nu een basisverzekering met een kleiner pakket en een hogere premie. Dat neemt de belangrijkste oorzaken van die schulden weg.”

M.a.w., anders danwat velen willen doen geloven, verkeerde Curaçao op 10-10-10 niet in een gezonde start positie, omdat een aantal onderliggende problemen niet waren opgelost. In Bakker’s woorden, “het land had twee structurele bleeders”, die dateerden van lang voor het aantreden van Kabinet-Schotte.

Tijdens het eerdergenoemde vaste Statencommissie vergadering, probeerde een van de commissie leden niettemin de CFT de term “wanbeleid” door kabinet-Schotte in de mond te leggen.

CFT-voorzitter Bakker weigerde daarin mee te gaan en herhaalde wat hij eerder in het openbaar heeft gezegd. Het excerpt dat ik op de radio heb afgespeeld is dan ook niet meer en niet minder dan hetgeen reeds in het publieke domein was. De zgn. verontwaardiging door de betrokkene moet dan ook gezien worden voor wat het is, nl. een poging te verhullen dat hij ontmaskerd is.

Curaçao, 16 September 2014
George Jamaloodin
Oud minister van Financiën

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Meneer Jamaloodin, hoe je het beestje ook keert, het blijft met het kopje in de verkeerde hoekje staan ook die van u, als u toch open hok wil spelen zou ik graag alle vlieg en hotel kosten van uw MFK leden zwart op wit willen inzien, dan praten wij verder.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -