28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

PBC | Voorarrest verdachte moord op Peter R. de Vries, die opgepakt werd op Curaçao, met negentig dagen verlengd

Persbureau Curacao

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd op de Lange Leidsedwarsstraat neergeschoten Ⓒ ANP / HH / Privé

AMSTERDAM – De man die begin vorige week op Curaçao is aangehouden in het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries wordt verdacht van betrokkenheid bij die aanslag en deelname aan een criminele organisatie. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Zijn voorarrest is begin deze week met negentig dagen verlengd.

Aan de verdachte zijn beperkingen opgelegd, dat wil zeggen dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat. Die beperkingen gelden ook voor de verdachte die eveneens op 4 juli in Spanje is opgepakt. Diezelfde dag is ook de 27-jarige Pool Krystian M. aangehouden in zijn cel in de penitentiaire inrichting in Lelystad.

Peter R. de Vries werd op 6 juli vorig jaar neergeschoten in het centrum van Amsterdam en overleed negen dagen later. De twee vermoedelijke uitvoerders van de moord, Delano Geerman en Kamil Egbert, werden kort daarna opgepakt. Tegen hen heeft het Openbaar Ministerie in juni een levenslange celstraf geëist. De rechtbank zou afgelopen donderdag uitspraak doen in hun zaak, maar dit is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De drie nieuwe aanhoudingen komen voort uit het onderzoek van de landelijke recherche naar de opdrachtgever(s) en andere betrokkenen bij de moord. Justitie verdenkt Krystian M. ervan dat hij de vermoedelijke uitvoerders rechtstreeks heeft aangestuurd. Hij zat vast in verband met een liquidatiepoging in Zeewolde in oktober vorig jaar.

Het vermoeden bestaat dat de moord op De Vries te maken heeft met de rol als vertrouwenspersoon die hij vervulde in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, met hoofdverdachte Ridouan Taghi. Eerder werden al de broer en de advocaat van de kroongetuige vermoord.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

6 reacties

 1. Er is weer een YDK gearresteerd ivm de moord op Peter R. de Vries. Het kan toch niet anders dat politici hier hun Nederlandse collega’s voor de gek hebben gehouden.

  Het valt toch niet uit te leggen dat een minister vooral die van justitie met een bevolking van 160.000 net zoveel als zijn Nederlandse collega met een bevolking van 17.000.000 verdient? Nog erger hij zadelt zijn Nederlandse collega ook nog op met zijn problemen.

  Lang leve het koninkrijk de eerste politici die over onafhankelijkheid begint, moeten ze voor gek verklaren want die is een dief van eigen portemonnee.

 2. In die kringen;
  Einde goed al goed.
  Volksheld van braaf but not brave volk,
  die trillend als een espenblad
  en ratelend als een populier
  van achter de geraniums en rododendrons
  om vergelding smachten.
  A good hero is a dead hero.
  Move on.
  Life goes on.
  Het zal mij een worst wezen of de liquidatie van
  Don Quijote de la Mancha De Vries vergolden wordt.
  Geen van beiden kan enige, wat zeg ik?, ernstige mate van narcisme worden ontkend.
  Ik weet niet waar die beste man beland is.
  Heaven did not want him
  And hell was afraid he was going to take over,
  ..met zijn flikkerachtige accent,
  Hopelijk spelen zij daar waar hij nu vertoeft
  met God- en de volkszegen
  het wiegeliedje
  the windmills of your mind,
  de instrumentele versie wel te verstaan,
  om hem de eeuwige rust te geven.

  Komt hij dan daar niet toevallig Don Quijote de la Mancha tegen dan zullen zij beiden amechtig de zinloosheid van het bevechten van de windmolens bevestigen.
  Gods molen maalt langzaam maar zeker.
  De crimi molens wat sneller en effectiever
  en zullen bovendien altijd blijven malen.
  Daar valt niet tegen te vechten.
  Einde goed al goed.

 3. als ik rechter was in deze strafzaak @ Plasje kregen deze heren de Guillotine en die werd uitgevoerd op het Brionplein zodat de curacrimse regering goed kon zien wat hun te wachten staat als zij nog effe zoals nu door gaan met feestvieren.

 4. De reden is dat de bedoeling van de moordenaar en opdrachtgever van de moord was en is om de rechtsgang te belemmeren. Immers Peter R de Vries was misdaad journalist en heeft veel vastgelopen zaken los getrokken en daarnaast of zeer waarschijnlijk bovenal stond hij de kroongetuige bij in het proces tegen de heer Taghi. In dit proces was eerder al de broer van de kroongetuige en de advocaat Derk Wiersum vermoord.

  In een rechtsstaat telt dit zwaar mee bij de strafbepaling.

 5. Het is op zich onbegrijpelijk dat de verdachten op de moord van Peter R. De Vries een levenslange gevangenisstraf hangt terwijl andere moorden met hoogstens 25 jaar wordt bestraft.

  Het lijkt alsof voor het OM in Nederland sommige levens waardevoller zijn dan die van anderen.

  Wij moeten niet vergeten dat Peter R. De Vries wist dat zijn leven gevaar liep en toch bewaking weigerde. De woorden, “On bended knee is no way to be free” op zijn enkel getatoeëerd klikt stoer, maar heeft waarschijnlijk zijn gekost.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...