26 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 07:08

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPBC | Vertragingen InselAir door techniek en piloten

PBC | Vertragingen InselAir door techniek en piloten

Geen piloten en technische problemen
Geen piloten en technische problemen

WILLEMSTAD – InselAir geeft toe dat haar vliegtuigen vaak vertraging hebben. In een gesprek met de Arubaanse nieuwssite NoticiaCla zegt directeur Edward Heerenveen dat technische problemen van haar vloot daar vaak debet aan is.

Door de korte afstanden tussen de drie eilanden is het onderhoud van vooral de Fokker 50 lastig. Maar ook een tekort aan piloten zorgt voor vertraging.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Anthony, ga nog steeds graag met vertraging vliegen? Dan heb je ook tijd om eens op te zoeken wat het woord B I J V O O R B E E L D
  betekent!

 2. Het blijkt dat je geen verstand hebt van het luchtvaart, moet Inselair wachten tot dat de Embraer ERJ 145 en de Embraer 190/195 afgeschreven en in de aanbieding zijn, om die aan te schaffen en weer vlieg klaar te maken?

 3. Anthony je klets uit je nek. De gezagvoerder berekent zelf zijn brandstof, dat bestaat uit taxi fuel, trip fuel en contingency fuel.

  Iedere maatschappij probeert de contingency fuel op een acceptabel niveau te houden.

  Vertragingen betekent vrijwel altijd aantasting van de beschikbare contingency fuel. Dus als jij liever vertraging wilt…. maak je kans dat de brandstof voortijdig opraakt. Niet meer uit je nek kletsen Anthony!

 4. @joep meloen

  Inderdaad als Insel Air met uitsluitend één type zou gaan vliegen, bijvoorbeeld de Embraer ERJ 145 en het grotere zusje de Embraer 190/195 dan kunnen grote besparingen verkregen worden. Bovendien wordt het onderhoud niet alleen efficiënter ook “de grote beurt” kan om de hoek in Brazilië gebeuren en onderdelen kunnen snel ingevlogen worden.

  Als er een shuttle-service wordt opgezet Curaco-Aruba met tussendoor 2 of 3 maal naar Bonaire. Dan kan er gevlogen worden op basis van bezetting. Met de autoriteiten moeten dan flexibele slottijden afgesproken worden, zo moeilijk is dat niet. Daar heeft iedereen baat bij.

  Enfin zo zijn er nog veel meer zaken te bedenken, die het vliegen, veilig efficiënt en prettig kunnen maken.

 5. Van een bevriend piloot heb ik gehoord dat het een organisatorische puinhoop is bij Insel Air. Er is grote ontevredenheid over de piloten, onder andere over grote vertragingen bij salarisbetalingen.

  Erger nog, voor de reizigers, is dat de piloot mij vertelde dat vertragingen het gevolg zijn van achterstallig onderhoud, omdat daar wegens geldgebrek ook flink op bezuinigd wordt.

  En dan worden de cijfers van Insel Air ook nog eens bij elkaar gefantaseerd door Anthony ‘Centje’ Cijntje, een parodie op een accountant die alles op de balans zet wat de directie van Insel wil, als ze zijn fee maar betalen.

  Schaam je Heerenveen, trek de stekker er toch uit en ga mantelpakjes shoppen met je die hypocriete Schotte sloof waar je je bed mee deelt.

 6. @Joep Meloen, nou nou liever geen Ryanair praktijken hier.
  Personeel wordt onder druk gezet om alles op alles te zetten om zo goedkoop mogelijk te vliegen.
  Piloten moeten zelfs met minder brandstof vliegen dan ze zelf zouden willen.

  Je wilt toch niet dat brandstof opraakt als een vliegtuig in de lucht is? Geef mij maar liever de vertraging.

 7. Ik heb 2 vrienden die al meer dan een jr geleden zijn opgestapt als gezagvoerder, mede door het asociale beleid van Heerenveen, de constate vertragingen en het slechte materieel.
  Beiden zijn nu in Europa werkzaam.
  Dus ja er moet echt heel wat gebeuren binnen deze vliegclub.

 8. Het is een schande met de vertragingen bij Insel Air.

  Vertragingen van meer dan 8 uur zijn geen uitzondering. Ok, je krijgt een klef broodje en een cup mierzoete fris, maar geen enkele informatie en geen enkel excuus. Op vergoeding van kosten hoef je al helemaal niet te rekenen.

  Bij mijn laatste vertraging van bijna 9 uur kregen we pas in het vliegtuig te horen dat de vertraging veroorzaakt was doordat HET VLIEGTUIG LAAT UIT CURACAO WAS VERTROKKEN.

  Misschien dat dat voor Heerenveen een intelligente reden is, hij hokt met Stella van Rijn dus erg intelligent kan hij niet zijn, maar dit is toch idioot?

 9. Tja, dat krijg je wanneer je geen kennis van de luchtvaart hebt en dan toch een maatschappij op wilt zetten.
  Iedereen die enigzins thuis is op het gebied van luchtvaart weet dat een kleine maatschappij moet proberen om met 1 vliegtuigtype te vliegen, niet met 3 of 4. Het brengt de kosten van het onderhoud omlaag, geen problemen met beschikbare vliegers, standaardisatie op ground handling en passagiers afhandeling, kortom lagere kosten, minder uitval en dus beter on-time performance. Het is de reden dat Ryanair inmiddels 340 B 737 in dienst heeft en er nog eens bijna 400 in bestelling. Zij snappen het wel en groeien daardoor als kool.
  Maar ja, dat willen we hier niet horen, dus rotzooien we lekker aan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties