PBC | Vertragingen InselAir door techniek en piloten

Geen piloten en technische problemen

Geen piloten en technische problemen

WILLEMSTAD – InselAir geeft toe dat haar vliegtuigen vaak vertraging hebben. In een gesprek met de Arubaanse nieuwssite NoticiaCla zegt directeur Edward Heerenveen dat technische problemen van haar vloot daar vaak debet aan is.

Door de korte afstanden tussen de drie eilanden is het onderhoud van vooral de Fokker 50 lastig. Maar ook een tekort aan piloten zorgt voor vertraging.

Bron: Persbureau Curacao

10 Reacties op “PBC | Vertragingen InselAir door techniek en piloten

 1. Anthony, ga nog steeds graag met vertraging vliegen? Dan heb je ook tijd om eens op te zoeken wat het woord B I J V O O R B E E L D
  betekent!

 2. Het blijkt dat je geen verstand hebt van het luchtvaart, moet Inselair wachten tot dat de Embraer ERJ 145 en de Embraer 190/195 afgeschreven en in de aanbieding zijn, om die aan te schaffen en weer vlieg klaar te maken?

 3. Anthony je klets uit je nek. De gezagvoerder berekent zelf zijn brandstof, dat bestaat uit taxi fuel, trip fuel en contingency fuel.

  Iedere maatschappij probeert de contingency fuel op een acceptabel niveau te houden.

  Vertragingen betekent vrijwel altijd aantasting van de beschikbare contingency fuel. Dus als jij liever vertraging wilt…. maak je kans dat de brandstof voortijdig opraakt. Niet meer uit je nek kletsen Anthony!

 4. @joep meloen

  Inderdaad als Insel Air met uitsluitend één type zou gaan vliegen, bijvoorbeeld de Embraer ERJ 145 en het grotere zusje de Embraer 190/195 dan kunnen grote besparingen verkregen worden. Bovendien wordt het onderhoud niet alleen efficiënter ook “de grote beurt” kan om de hoek in Brazilië gebeuren en onderdelen kunnen snel ingevlogen worden.

  Als er een shuttle-service wordt opgezet Curaco-Aruba met tussendoor 2 of 3 maal naar Bonaire. Dan kan er gevlogen worden op basis van bezetting. Met de autoriteiten moeten dan flexibele slottijden afgesproken worden, zo moeilijk is dat niet. Daar heeft iedereen baat bij.

  Enfin zo zijn er nog veel meer zaken te bedenken, die het vliegen, veilig efficiënt en prettig kunnen maken.

 5. Van een bevriend piloot heb ik gehoord dat het een organisatorische puinhoop is bij Insel Air. Er is grote ontevredenheid over de piloten, onder andere over grote vertragingen bij salarisbetalingen.

  Erger nog, voor de reizigers, is dat de piloot mij vertelde dat vertragingen het gevolg zijn van achterstallig onderhoud, omdat daar wegens geldgebrek ook flink op bezuinigd wordt.

  En dan worden de cijfers van Insel Air ook nog eens bij elkaar gefantaseerd door Anthony ‘Centje’ Cijntje, een parodie op een accountant die alles op de balans zet wat de directie van Insel wil, als ze zijn fee maar betalen.

  Schaam je Heerenveen, trek de stekker er toch uit en ga mantelpakjes shoppen met je die hypocriete Schotte sloof waar je je bed mee deelt.

 6. @Joep Meloen, nou nou liever geen Ryanair praktijken hier.
  Personeel wordt onder druk gezet om alles op alles te zetten om zo goedkoop mogelijk te vliegen.
  Piloten moeten zelfs met minder brandstof vliegen dan ze zelf zouden willen.

  Je wilt toch niet dat brandstof opraakt als een vliegtuig in de lucht is? Geef mij maar liever de vertraging.

 7. Henriques

  Ik heb 2 vrienden die al meer dan een jr geleden zijn opgestapt als gezagvoerder, mede door het asociale beleid van Heerenveen, de constate vertragingen en het slechte materieel.
  Beiden zijn nu in Europa werkzaam.
  Dus ja er moet echt heel wat gebeuren binnen deze vliegclub.

 8. Het is een schande met de vertragingen bij Insel Air.

  Vertragingen van meer dan 8 uur zijn geen uitzondering. Ok, je krijgt een klef broodje en een cup mierzoete fris, maar geen enkele informatie en geen enkel excuus. Op vergoeding van kosten hoef je al helemaal niet te rekenen.

  Bij mijn laatste vertraging van bijna 9 uur kregen we pas in het vliegtuig te horen dat de vertraging veroorzaakt was doordat HET VLIEGTUIG LAAT UIT CURACAO WAS VERTROKKEN.

  Misschien dat dat voor Heerenveen een intelligente reden is, hij hokt met Stella van Rijn dus erg intelligent kan hij niet zijn, maar dit is toch idioot?

 9. Joep Meloen

  Tja, dat krijg je wanneer je geen kennis van de luchtvaart hebt en dan toch een maatschappij op wilt zetten.
  Iedereen die enigzins thuis is op het gebied van luchtvaart weet dat een kleine maatschappij moet proberen om met 1 vliegtuigtype te vliegen, niet met 3 of 4. Het brengt de kosten van het onderhoud omlaag, geen problemen met beschikbare vliegers, standaardisatie op ground handling en passagiers afhandeling, kortom lagere kosten, minder uitval en dus beter on-time performance. Het is de reden dat Ryanair inmiddels 340 B 737 in dienst heeft en er nog eens bijna 400 in bestelling. Zij snappen het wel en groeien daardoor als kool.
  Maar ja, dat willen we hier niet horen, dus rotzooien we lekker aan.

 10. Communicatie is ook altijd een probleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *