28 C
Willemstad
• maandag 20 mei 2024 05:45

PBC | Van Huffelen wil nog niet vooruitlopen op ingrijpen in Aruba vanwege begroting

Persbureau Curacao

DEN HAAG – Het College financieel toezicht Aruba heeft nog geen advies tot ingrijpen gegeven aan Den Haag. Zoveel wordt duidelijk in het antwoord dat staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft gegeven op vragen uit de Tweede Kamer.

De dreiging tot zo’n advies was eerder al onderdeel van de correspondentie op 10 juni tussen de minister van Financiën van Aruba, Xiomara Maduro en Raymond Gradus van het College.

Staatssecretaris Van Huffelen bevestigt nu naar de Tweede Kamer dat er op dit moment een artikel-11-procedure loopt naar het gevoerde begrotingsbeleid van Aruba.

Dit artikel verplicht de minister van Financiën om gemotiveerd te reageren op de constatering van het College dat de begroting niet voldoet aan de normen in de wet.

Consequenties

Het verbinden van consequenties daaraan laat de minister afhangen van de uitkomsten van de artikel 11-procedure. Mocht de begroting 2022 van Aruba dan naar het oordeel van het College nog steeds niet voldoen aan de normen in de wet, dan start een artikel-12-procedure, met advies om in te grijpen.

Van Huffelen wil daar in haar beantwoording aan de Tweede Kamer niet op vooruitlopen.
Bron: Persbureau Curacao

1 reactie

  1. Van Huffelen wil daar nog niet op vooruitlopen, natuurlijk kan zij niet vooruitlopen en waarom niet? omdat haar broek vol zit met P..P u begrijpt mij wel of niet!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties