28 C
Willemstad
• donderdag 6 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

PBC | Twee doden bij inbraak Toko Roi Santu

De twee slachtoffers werden in de winkel gevonden | Extra

Bij een inbraak in een toko in Roi Santu zijn vannacht twee dodelijke slachtoffers gevallen. Eén Chinees en vermoedelijk ook de dader.

Die zou via het dak de toko zijn binnengekomen. Wat er daarna gebeurde is onbekend. De twee slachtoffers werden in de winkel gevonden. Het gaat om de Chi Mini Market, links naast Bakkerij De Zon.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

13 reacties

 1. Marlon schreef;
  “Curasoleño ta come carni daña na snack chino y ta bira malo. A resulta ku e a come carni ku sarna y carpata
  Etc etc”

  Ai si. laga e Kurazoleñonan ei, es un nan ku ta kome todo lo todo sin scrament, kome nan portie sarna ku karpata numa bai gol! 😆

  Pero serio Marlon, tur korant na mundu ta jama e beestje bij de naam=yama e bestiacito na su nomber? No ta spar niun nashonalidad. Dikon na Korsou nos mester ta mas Romano ku Papa?(roomser dan de paus)
  Pero ericlapas a priminti beterschap. Kon ta translata beterschap eigenlijk na Papiamentu? Mi’n sa. 😆

 2. @ericlapas schreef;
  “Ik zit nog met smacht te wachten op de second opinion over het gevalletje van Bo Trai Merdia. Waarschijnlijk vergeten?”

  Nee hoor, vergeten ben ik het absoluut niet. Het gaat toch over die dame met die geweldige strakke bolle gitaarvormige chanchan para? 😆
  Ach, je hebt het er zelf niet meer over gehad ericlapas en daar komt nog bij dat ik niet bepaald trai merdia fan ben…. Maar nu je het gevalletje ‘sankita pará’ weer van stal haalt, zal ik van de week toch even haar chanchanus goedkeuren of misschien wel afkeuren. Maar als jij het zegt zal het wel goed zijn. toch? Ik twijfel namelijk niet aan jou goede smaak. 😆

 3. Indrdaad Mano, bo a saka e palabra nan for di mi boca.

  venezolano a muri den trafico.
  Nan a asesina dama dominicana.
  Jamaiquino a mata tal y tal.
  Malhechor nan local a roba pareja hulandes (of maksmba),
  Dos curasoleño a wrdo gara ku droga na hulanda.
  Curasoleño involucra den asesinato na santo domingo.
  Tienda china sera pa motibo di ta bende mercansia horta.
  Tienda chines será pa motibo di ta bende carni di cacho.
  Tienda chines será pa motibo di ta bende carni di poeshi
  Curasoleño ta come carni daña na snack chino y ta bira malo. A resulta ku e a come carni ku sarna y carpata
  Etc etc

 4. Beste @Mano, ik beloof hierbij beterschap. Ik zit nog met smacht te wachten op de second opinion over het gevalletje van Bo Trai Merdia. Waarschijnlijk vergeten?

 5. @ericlapas schreef;
  “Wat opvalt, elke keer als een Chinese winkelier doodgeschoten wordt is dat alle lokale media het over, “nan a mata un chines” heeft. Het lijkt minder erg omdat het over maar een Chinees gaat.”

  Wauw, dit is nou een typische “nada di hasi” reactie, kom op ericlapas, je kunt beter… bovendien een kwaadaardige opmerking ook nog! Wat moet de lokale media dan volgens jou schrijven of omroepen? “nan a mata un ‘meneer’ Chinés?” Anders dan jij heb ik in het TvDirect jouraal volwassen YDK zien huilen om de lafhartige roofmoord op die Chinese toko eigenaar. Ik heb dat specifiek stuk journaal speciaal in slowmotion bekeken om goed in hun ogen te kijken of zij het meenden, dat kan ik namelijk zien. Eentje huilde echt tranen met tuiten, en boos dat hij was. Dus je suggereert iets wat je niet kan bewijzen, best wel vals van jou ericlapas. Trouwens huichelachtig ook nog, want nog niet zo lang geleden had je geen goed woord over voor de Curaçaose Portugezen, weet je het nog?

  @ericlapas schreef;
  “ik maak bezwaar dat ze als het gaat om chinezen altijd hebben over Chino of un Chines. Ik spreek iedereen aan met meneer of het nou een YDK of Chinees of Venezolaan is.”

  Achterhaald gezeik ericlapas, je zit bovendien appels met peren te vergelijken. Je zegt toch ook un Americano, of un Makamba/Hulandes, of un Venezolano of un Australiër? In Nederland zegt men ook niet; ‘ik ga bij ‘meneer’ de Chinees eten..?
  Nee, ik heb nooit anders geweten dat wij in Nederland wel eens gaan “Chinezen’, dus uit eten bij de chinees. ik ga naar de afhaal-Chinees of ik haal chinees.

  Ik lees weleens buitenlandse kranten waaronder vanzelfsprekend ook NL kranten, niets bijzonders dus, jij leest ze ook.

  Als er een Amerikaan in het buitenland of in Nederland word vermoord wordt heet het gewoon Amerikaan of een man uit Amerika, of een Amerikaanse man, uit de VS afkomstig..bla bla..

  Als er een Zweed in het buitenland of Nederland wordt vermoord heet het een Zweed of een slachtoffer afkomstig uit Zweden.
  Geldt overigens ook voor Polen, Britten, etc en etc.

  Als er een Belg vermoord is heet het gewoon Belg of afkomstig uit België.

  Als er een Chinees vermoord wordt heet het bijvoorbeeld in Nederlandse kranten; “Chinese man vermoord” of Chinese snackbarhouder vermoord..etc. etc.

  Same story geldt voor de Engelstalige kranten.

  Als er een Curaçaoënaar vermoord wordt in Nederland heet het; “Antilliaan vermoord of Antilliaan doodgeschoten”, en het doet er in 99% van de gevallen echt niet toe of ie nou in Nederland of op Curaçao is geboren.

  Als er een Nederlander op Curaçao vermoord wordt heet het in Papiamentutalige kranten; homber/siudadano di desendecia Hulandes a wordu asesina.

  En nog iets ericlapas, ik zal in tegenstelling tot jou never iedereen met ‘meneer’ aanspreken. Ik ga toch niet een crimineel, een diesgraciado schoft of een naar mijn mening onuitstaanbaar sujet waar ik geen boodschap aan heb met meneer aanspreken? Niet ik, “meneer” moet men verdienen! Tenzij ik me vrijwillig naar een bepaalde locatie begeef dan groet wel ik netjes met ‘meneer’, maar ook weer niet in alle gevallen. 😆

  Je reacties vallen de laatste tijd toch wel tegen ericlapas, ik lees jouw reacties graag, in ieder geval vaker dan andere reacties. Maar de laatste tijd blinken je reacties uit van inconsequenties. Soms vergeet je wat je een aantal maanden of weken eerder schreef… 😆

 6. Brain/Laplas:

  Er zijn 1.35 miljard Chinezen in China en nog eens 50 millioen Chinezen in de rest van de wereld, tegenover 200,000 Curacaoenaars.

  Logisch dat het verlies van 1 Chinees de Curacaoenaar minder raakt dan het verlies van 1 Curacaoenaar.

 7. @eric, de YDK heeft nu eenmaal een soort meerderwaardigheidscomplex wanneer het om chinezen of mensen uit deze region gaat.

 8. Beste Marlon, ik maak bezwaar dat ze als het gaat om chinezen altijd hebben over Chino of un Chines. Ik spreek iedereen aan met meneer of het nou een YDK of Chinees of Venezolaan is. Behalve Macamba’s want die hebben al een soort meerderwaardigheidsgevoel. Dus mijn vraag is eigenlijk zou de samenleving meer geschokt zijn als het om een YDK gaat?

 9. Wat opvalt, elke keer als een Chinese winkelier doodgeschoten wordt is dat alle lokale media het over, “nan a mata un chines” heeft. Het lijkt minder erg omdat het over maar een Chinees gaat.

 10. Ik vind het jammer voor de eigenaar van de tienda.
  Die had niet moeten sterven.
  Ik wens de familie van de eigenaar van de tienda veel sterkte.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -