28 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 19:52

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidPBC | Testratio onder twee procent

PBC | Testratio onder twee procent

Persbureau Curacao

Vier liggen er in het ziekenhuis van wie drie op de intensive care.

Er zijn vandaag vijf mensen positief getest. In totaal werden 269 coronatesten afgenomen. De testratio is daarmee 1,8 procent.

Zes mensen zijn weer beter. Vier liggen er in het ziekenhuis van wie drie op de intensive care. Het aantal actieve cases is nu 74.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @LaStiwz | 31 januari 2021 om 00:24 |
  Bedankt voor jouw opmerking.
  Ik gebruik zelf ook de link die je hebt vermeld. Daar staat alles omgerekend per miljoen. Omdat Curacao nog lang geen miljoen inwoners heeft reken ik e.e.a. om naar 100.000 inwoners, zoals op veel andere sites ook gebeurd.

  Tevens heb ik het omgerekend naar een gemiddelde per maand. Dat had ik moeten vermelden voor de transparantie. Bij het omrekenen naar een gemiddelde per maand is het voor Nederland mis gegaan.

  De eerste Covid dode in Nederland was 7 maart 2020. Nu zijn er 13959 doden over een periode van 298 dagen. Per maand van 30 dagen is dat gemiddeld 8,21 doden per 100.000 inwoners.
  Over dezelfde periode heeft Curacao 21 doden. Dat is per 100.000, dus gemiddeld per maand 1,29. Nederland heeft 6,4 keer zoveel (640%) doden.

  Any way, nogmaals bedankt. De cijfers moeten correct zijn [het was al na 12 uur ’s-nachts toen ik de berekeningen maakte en dan kan er wel eens ongemerkt een kommaatje opschuiven, Excuse Moi]. Het veranderd verder niets aan de strekking van mijn betoog.

  Opmerking.
  De plaatsen in de WorldOmeter kunnen niet worden gebruikt voor onderlinge vergelijking van landen. In lijst van WOM zijn ook alle landen opgenomen die geen betrouwbare cijfers opgeven omdat ze dit niet goed uitkomt. Sommige landen hebben zelfs al maanden helemaal geen goede cijfers meer. Ze zijn helemaal gestopt met het verstrekken van recente cijfers.

  Er is een andere site die hier wel rekening mee houdt en dan blijkt dat Nederland slecht presteert en Curacao bij de “toppers” zit. Daarom accepteert Nederland nu ook dat hier geen PCR en snel test hoeven te worden afgenomen als iemand van Curacao naar Nederland reist. Omgekeerd natuurlijk wel vanwege het hoge aantal besmettingen in Nederland.

 2. @William | 30 januari 2021 om 22:39 |
  Kameleon heeft gelijk. Je begrijpt er nog steeds heel weinig van, maar dat is je niet kwalijk te nemen als “beperkt eencellige” met getwiste synapsen.

  Tsjonge jonge, 21 doden in 1 jaar. Stelt echt niet veel voor. Dat is 1,5 op 100.000 inwoners.
  Nederland – dat notabene wereldwijd één van de landen met de beste zorg is – heeft 81,4 doden per 100.000. Dus verhoudingsgewijze ruim 54x meer!!

  Het begrip per 100.000 is natuurlijk een beetje moeilijk. Ook dat nemen we jou niet kwalijk.

  En over BRALLEN gesproken…….

  O ja,
  Wim gaat weg. Samen met jouw heb ik horen fluisteren. Dat wordt saai zeg.

 3. @kameleon
  Zoals ik eerder zei Code oranje houden zo! Het blijft asociaal op vakantie te gaan terwijl de overgrote meerderheid zich aan de regels houdt en anderen alleen ‘noodzakelijke reizen’ maken.
  Verder interesseert het mij niet wat je bralt!
  Overigens Vandaag weer iemand overleden dus dat brengt het totaal op 21.

 4. @Curacao Revisited: @Trui was al weg sinds:
  “…Trui | 4 december 2020 om 11:32 |
  Deze reactie van Beflapas geeft wel aan tot wat voor niveau de Knipselkrant gedaald is.

  Ik hou het voor gezien – mijn beste wensen aan La Stiwz en Meloen, die samen met mij voor de beste reacties op dit forum zorgden.

  De rest: vermaak u maar met de Beflapassen, de Rechtsstaten, de Drechis en Bululus. Een kinderhand is snel gevuld…”

  @Wim vertrekt dus nu.

  Blijft alleen @henk nog over.

  Waren die drie nu geen Heintje Davidsen of cucaracha’s dan zou ik het nog geloven ook.

 5. @Wim jammer dat je ons gaat verlaten, wij gaan je node missen.

  @Henk/Trui: blijven jullie wel nog actief op dit forum? Heb van Trui al een tijdje niets gehoord, maar misschien dat door het vertrek van Wim, opeeens Trui weer tot leven komt…

 6. Ik weet dat bezoekers aan dit forum eerst in de reacties naar mijn naam zoeken, vanwege mijn geweldige humor.

  Nu ik hieronder (tijdens het schrijven van deze reactie: hierboven) voor de zoveelste maal een letterlijk en figuurlijk schijtlollige grap van Beflapas aantref, die ik op de kleuterschool nog niet zou maken, hou ik het hier echter voor gezien.

  Het gaat u allen goed, en vermaak u in groten getalen met Beflapas en niet te vergeten dorpsidioot Drechi.

 7. @William | 30 januari 2021 om 13:31 |

  Nonsens William. Verdiep nu eens echt in de cijfers, je hebt op de lagere school toch ook rekenen gekregen.

  Pel heeft gelijk, weg met code oranje. Breng de gemeenschap en het toerisme weer opgang. Vandaag ontmoette ik bij Jan Thiel mensen die Nederland waren “onvlucht”. Een ware verademing vonden ze het. Gaan voorlopig niet terug maar blijven hier zwemmen, snorkelen, scubadiven, etc.

  De nieuwe avondklok is voor “normale” mensen geen enkel probleem. Lekker uit eten gaan want de restaurants zijn tot 22:00 uur open [drank mag in hotels en restaurants]. Tot 23:00 kun je op straat blijven. Laat genoeg! Na 23:00 lekker in je onderkomen een beetje chillen, of zoiets.

  Curacao zit sinds de Corona Panemie in de top 10 van de landen die Covid het beste onder controle hebben. Wat de cijfers per 100 duizend betreft zou Curacao eigenlijke code groen moeten krijgen.

 8. @NEDERLAND
  Hoezo heeft Curacao code ORANJE?
  Hier merk je haast niets van Corona, alleen mondkapjes in de winkels. Restaurants zijn open tot 21:30. Voor 22:00 thuis. Avondklok stelt dus weinig voor.

  Rot weer in Nederland, rellen, vaccinatie chaos.
  Mensen, doe in Nederland de PCR + de sneltest snel en kom naar Curacao!
  Net als de Paralympische en Olympische zwemmers doen.
  Terug naar Hulanda kan zonder testen en quarantaine.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties