31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 18:19

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | ‘Politie moet beter en meer controleren op autobelasting’

‘Politie moet beter en meer controleren op autobelasting’
Belastingdienst: ‘Politie moet beter en meer controleren op autobelasting’

WILLEMSTAD – De Belastingdienst vindt dat de politie beter en meer moet controleren op auto’s die zonder belastingkaart rijden. Ruim 11 duizend auto’s hebben dat nog steeds niet gedaan voor het eerste halfjaar.

Met bijna 85 duizend auto’s op de weg, betekent dit dat 1 op elke 8 auto’s nog niet heeft betaald. Grootste probleem voor de politie is dat die moet bewijzen dat je niet betaald hebt.

Bij rijbewijs, keuring en verzekering moet de bestuurder dat bewijzen. Voor het tweede half jaar moeten nog 40 duizend chauffeurs vanaf 1 juni naar de belasting om te betalen.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Gewoon de wegenbelasting en WA verzekering in de benzineprijs verdisconteren; ben je een één klap van al dat gezeur af en de gebruiker betaalt. Rijdt je veel, betaal je naar evenredigheid… Maar daar zal de politiek wel weer op tegen zijn, want dat kost weer werkgelegenheid bij de overheid en niemand wil dat op zijn/haar conto hebben. Waarom moet de burger weer iedere keer bloeden voor de inefficientie van de overhead?

 2. politie is geen belastingambtenaar, de belastingdienst moet zelf wat verzinnen.
  helemaal als volgend jaar de gewichtsklasse word ingevoerd.
  raar als je wel weet dat er 11000 niet hebben betaald, je geen aanslag stuurt de met een boete aan de eigenaar. kwestie van uitdraaien en opsturen.
  Dus of benzine met 4% per liter verhogen als belasting voor de voertuigen. Of een sluitend systeem maken en de belastingdienst verantwoordelijk maken voor de inning.

 3. Zou dat iets te maken hebben met de kleine pakkans dat we massaal niet betalen? Als bij niet betalen de auto in beslag wordt genomen betalen 11,000 automobilisten deze week nog.

  Ik ga hier niet Irma Lips en Brian Mariano aanhalen, maar dat misdaad en wanbetalen op Curacao onbestraft blijft is een schande. En dat heb ik het over criminelen die vrijgesproken worden of wiens straffen niet uitgevoerd worden.

 4. Wat zou u er van denken om de belasting gewoon in de prijs van de brandstof te verwerken, en de wegen wat beter te onderhouden na al die jaren van achterstand van en door de heer Cooper die nu over een zeil dakje bij Hato zit te zeiken. wat denk u hoeveel asfalt deze MAN heeft laten verdwijnen in de mondi’s die nooit verwerkt zijn.

 5. Zou het niet handiger zijn om gewoon een automatisch systeem te installeren ? Niet betaald is automatisch boete ?
  Doet men in andere landen ook en dan kan de politie tenminste de tijd besteden aan nuttigere zaken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -